صرفه جویی، بهره وری منابع و تلاش برای کسب درآمد بیشتر به عنوان راهبردهای مالی دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال ۱۳۹۹ اعلام شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر جلیل کوهپایه زاده پنج شنبه چهارم اردیبهشت ۱۳۹۹ در جمع معاونان، روسا و مدیران مالی دانشکده ها، شبکه های بهداشت و بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار کرد: همانطور که طرح تحول سلامت برای دانشگاه های علوم پزشکی یک فرصت بود، کرونا هم فرصتی است طلایی و بزرگتر از طرح تحول سلامت، چرا که در حال حاضر از توجه و حمایت تمام نظام برخوردار هستیم.
وی گفت: وقتی کشور با وجود همه محدودیتها منابع مالی ویژه برای سلامت مردم تامین می کند، در واقع اتمام حجت بر ما شده و ما دیگر نمی توانیم بگوییم حمایت مالی و حاکمیتی از ما نشده است.
وی با تاکید بر اینکه از این فرصت طلایی باید استفاده حداکثری کنیم، افزود: اینطور هم نیست که ما بخواهیم یا نخواهیم بلکه اگر غیر از این عمل شود، اشتباه کرده ایم و باید پاسخگو باشیم. بنابراین بار مسئولیت همه ما در سال ۱۳۹۹ چندین برابر سال های قبل است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه در سال ۱۳۹۹ باید به بهره وری بیشتر از قبل فکر کرد، افزود: با توجه به حمایتی که وجود دارد، باید تجهیزاتمان را به ویژه تجهیزات مبتنی بر درآمد را کامل کنیم، کلینیک های سرپایی را توسعه دهیم. باید فکر کنیم که چگونه می توانیم با سرمایه گذاری های کوچک، درآمدهای بزرگ به دست بیاوریم.
وی گفت: هنوز مراقبت های بهداشتی اولیه در شهر ها و به ویژه حاشیه شهرها جای خالی زیادی دارد. می توان ده ها قرارداد دیگر برای ارائه خدمات بیشتر به مردم، منعقد کرد و اگر این اتفاق بیفتد نیازی نیست، این همه هزینه برای درمان انجام دهیم.
دکتر کوهپایه زاده با اشاره به اهمیت پزوهش های کاربردی مبتنی بر نیاز واقعی و تولید محصول، افزود: اگر ما در زیرساخت های فناورانه، بیش از این، کار کرده بودیم. الان نیاز نبود فناوری را به سختی تولید و تجاری کنیم. با این وجود در این فرصت پیش آمده باید برای تحقق پژوهش های فناورانه و تصاحب سهم بیشتر از بازار سلامت تلاش کنیم.
وی در ادامه گفت: مجلس در پایان سال گذشته بودجه ۱۳۹۹ را با همه ایراداتی که بود و رفع اشکالاتی که شد، تصویب کرد. ضوابط اجرایی بودجه هم برای دستگاه ها ارسال شده و تکلیف ما در سال ۱۳۹۹ و چارچوبهای هزینه کرد را مشخص کرده است. این چارچوب ها در کنار تفاهم نامه ای که با حوزه های مختلف دانشگاه امضا می شود، کمک می کند که به نحوه هزینه کردها نظم دهیم.
دکترکوهپایه زاده خاطر نشان کرد: در سال ۹۸ موفق به کسب درآمدهای پیش بینی شده، نشدیم و اگر شرایط تغییرات نکند، در سال ۹۹ هم وضعیت همین خواهد بود. یعنی اگر با همین روش جلو برویم نه تنها به نتیجه نخواهیم رسید بلکه ورشکستگی عمیق تری برای ما به وجود می آید.
وی گفت: گردش مالی دانشگاه در سال گذشته منفی بوده و حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان کسری داشت؛ در واقع نگاه سرمایه در گردش است که ما را حفظ کرده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان تاکید کرد: امسال هرکس در ساختار خودش بیمارستانها، شبکه ها و دانشکده ها باید به مفاد تفاهم نامه سال ۹۹ شامل هزینه ها و کسب درآمد ها متعهد باشد و در صورتیکه کوتاهی کند باید پاسخگو باشد. چون منافع سیستم اینطور ایجاب می کند.
دکتر محمودرضا محقق؛ معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در ادامه این نشست ضمن تشریح کلیات منابع و مصارف مالی در سال ۹۸،گفت: در سال گذشته طبق قانون می بایست حدود یک هزار و ۷۴۰ میلیارد تومان، درآمد اختصاصی ایجاد می کردیم اما ۸۲ درصد آن را توانستیم محقق کنیم.
وی گفت: تعهدات دولت در خصوص تامین اعتبارات عمومی در سال ۱۳۹۸ معادل ۱۰۱ درصد انجام شده است.
دکتر محقق از افزایش اعتبارات عمومی مصوب (هزینه ای) به میزان ۱۸ درصد، کاهش درآمد اختصاصی مصوب به میزان چهار و نیم درصد و افزایش کل بودجه مصوب دانشگاه علوم پزشکی ایران به میزان دو و نیم درصد در سالجاری نسبت به سال ۹۸ خبر داد و افزود: در سال ۱۳۹۹ باید به مدیریت بخش هایی که در هزینه ها بیشترین سهم را دارند و در کاهش هزینه تاثیر گذار هستند، توجه بیشتری کرد.
وی دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی با برنامه ریزی در کاهش هزینه ها، شناسایی ظرفیت های مختلف دانشگاه و برنامه ریزی درجهت استفاده از آنها، یکسان سازی رویه ها و سیاستها در قالب ابلاغ ضوابط اجرایی و انضباط مالی بودجه، توزیع هدفمند منابع اعتباری و بهینه سازی مصرف منابع، اولویت بندی طرح های تملک دارائی سرمایه ای، سیاستگذاری جذب و بکارگیری نیروی انسانی و تشویق واحدهایی که اقدام به مدیریت یا افزایش منابع و کاهش هزینه می کنند را به عنوان راهبردهای موثر برای دستیابی به مفاد تفاهم نامه های سال ۱۳۹۹ برشمرد.
بنابر این گزارش در ادامه این نشست معاونان دانشگاه، برخی روسای شبکه های بهداشت، بیمارستان ها و دانشکده ها نقطه نظرات خود را در خصوص مسایل مالی در سال ۱۳۹۹ ارائه کردند و در خصوص راهکارهای موثر برای برون رفت از موانع و مشکلات و بهره وری مناسب از منابع به بحث و تبادل نظر پرداختند.