پژوهش های فناورانه با موضوع کرونا خارج از نوبت و با سرعت بیشتر برای رسیدن به بازار سلامت بررسی می شوند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر جلیل کوهپایه زاده یکشنبه سی و یکم فروردین ۱۳۹۹ در جمع برخی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی ایران ضمن اشاره به انجام پژوهش های کاربردی در گذشته، اظهار کرد: از پژوهش های مبتنی بر یک محصول فناورانه با موضوع مقابله با کرونا حمایت می کنیم.
وی افزود: باید برای تحقق پژوهش های فناورانه دورخیز کرده تا ضمن ارتقا اعتبار دانشگاه، سهم خود را از بازار سلامت به دست بیاوریم.
وی با اشاره به توجه مقام معظم رهبری در نامگذاری سال ۱۳۹۸ و سال جدید به موضوع تولید، گفت: در سال ۱۳۹۹ باید با هماهنگی صنعت و بررسی دقیق نیاز بازار سلامت، ضررهای مالی پیش آمده برای دانشگاه به علت شیوع کرونا را جبران کنیم.
وی افزود: پژوهشگران سعی کنند بر اساس نیازهای واقعی، ایده های خود را مطرح کنند، ما نیز قول می دهیم، موانع را بر طرف کرده و از آنها حمایت کنیم.
به گفته پژوهشگران حاضر در این نشست تامین منابع مالی برای انجام پژوهش ها، بروکراسی اخذ مجوزها، جذب سرمایه گذار و تامین فضای فیزیکی لازم برای تولید انبوه و همچنین بازاریابی و جذب مشتری مهم ترین مشکلات فعلی هستند.
بنابر این گزارش تولید دارو برای درمان مبتلایان به کرونا با رویکرد نانو دارو و تولید واکسن، ساخت سامانه از بین برنده عوامل بیماری زا در هوا، تهیه محلول ضدعفونی کننده بر پایه آب، تولید ماسک N۹۵، تولید فیلتر ماسک برای جلوگیری از عبور ویروس، تهیه محلول ضدعفونی کننده سطوح و ژل دست، ساخت دستگاه مولد ازن برای پاکسازی اشیاء و لباس، تولید کیت های تشخیص آنتی بادی ضد کرونا مبتنی بر الایزا و همچنین کیت تشخیص سریع کووید ۱۹ و ساخت دستگاه سنجش اکسیژن خون و ماسک هوشمند از جمله پژوهش های کاربردی در حال انجام در دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند.