مدیرگروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص خون و سرطان بالغین گفت: پلاسمای بیماران کرونایی بهبود یافته جهت درمان بیمارانی که به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ دچار نارسایی شدید تنفسی شدند و در بخش ICU بیمارستان امام رضا(ع) بستری هستند استفاده میشود.
دکتر ابوالقاسم الهیاری در گفتوگو با خبرنگار وب دا، اظهار کرد: طرح پلاسمادرمانی توسط گروه خون و سرطان بالغین دانشگاه علوم پزشکی مشهد و با همکاری گروههای ریه و بیهوشی این مجموعه در بیمارستان امام رضا(ع) مشهد در حال انجام است.
وی افزود: در این طرح درمانی افرادی که قبلاً مبتلا به کووید ۱۹ شدهاند و حدود ۱۰ تا ۱۴ روز از بهبودی علائم بالینیشان گذشته میتوانند به عنوان دهنده پلاسما محسوب شوند.
مدیرگروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و فوق تخصص خون و سرطان بالغین با بیان اینکه قبل از انجام هرگونه اقدامی در جهت اهدای پلاسمای فرد بهبود یافته کرونایی به فرد مبتلا به ویروس کرونا تست کووید ۱۹ برای اهداکننده انجام میشود، خاطرنشان کرد: در صورت منفی بودن تست برای این افراد، سطح آنتی بادی علیه ویروس کرونا در خون آنان بررسی شده و در صورتیکه سطح آنتی بادی قابل قبولی داشته باشند از پلاسمای این افراد جهت درمان بیمارانی که به دلیل ابتلا به بیماری کووید ۱۹ دچار نارسایی شدید تنفسی شدند و در بخش ICU بیمارستان امام رضا(ع) بستری هستند استفاده میشود.
دکتر
الهیاری
تصریح کرد: پلاسما درمانی در کشور چین و برخی کشورهای اروپایی و درگیر ویروس کرونا در حال انجام است که هیچ خطری برای دهنده پلاسما نداشته و این درمانها نتایج درمانی قابل قبولی داشته است؛ همچنین لازم به ذکر است جداسازی پلاسما در شرایط کاملاٌ استریل توسط دستگاه پلاسما فرز انجام میشود.
وی بیان کرد: کانکسی در فضای باز بیمارستان امام رضا(ع) در نظر گرفته شده که هیچ ارتباط فیزیکی با بخشهای درمانی این بیمارستان ندارد و افرادی که تمایل به اهدای پلاسما دارند میتوانند با شماره تلفن: ۰۹۱۵۸۹۷۵۶۵۰ تماس بگیرند تا اقدامات لازم درخصوص اهدای پلاسما آنان به بیماران نیازمند صورت پذیرد.
{jcomments on}