معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: همکاران ما در جامعه علوم پزشکی به خصوص کادر بهداشتی و درمانی، سنگرداران و سنگربانان عرصه سلامت هستند و این روزها حضورشان در صحنه های عملیاتی و مبارزه با دشمن نامرئی کرونا همچون سربازان جبهه جنگ پررنگ و قابل تقدیر است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر غلامعباس سبز با حضور در برنامه زنده استودیو سلامت که از شبکه استانی دنا پخش شد، افزود: همکاران ما در عرصه درمان از همان زمان که ویروس در ووهان چین شروع شد با برگزاری جلسات و ارائه راهکارهای مناسب آماده مبارزه با این ویروس شدند.
وی ابراز داشت: زمانی که کرونا وارد ایران شد با آماده باش کامل و لغو مرخصی ها و ماموریت ها در کل کشور در خط مقدم مبارزه قرار گرفتند، ما با ویروس ناشناخته روبرو شدیم که روش درمانهای ناشناخته ای را نیز در پی خواهد داشت.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: در پی شروع این ویروس و اعلام آماده باش در ایران، ما بیمارستان شهید جلیل را به عنوان بیمارستان کرونای مرکزی استان انتخاب تا بیماران اصلی در آنجا بستری شود و سپس بیمارستان های معین یا سطح ۲ را در شهرستان های بویراحمد و سایر شهرستانهای استان انتخاب و تجهیز کردیم تا در مواقع مورد نیاز مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: طبق پروتکل لحظه به لحظه، وزارتخانه از ما خواسته شده است درمان های ۲دارویی و ۴ دارویی و سی تی ها را جدی بگیریم.
دکتر سبز به فراخوان اضافه نمودن نیروی پرستار به کادر درمان اشاره کرد و گفت: با توجه به لغو مرخصی ها و ماموریت ها به خصوص در ایام نوروز و همچنین خستگی پرسنل و کمبود نیرو با کمک دانشگاه و همکاری وزارتخانه طبق قوانین وضع شده وزارتی فراخوان جذب نیروی پرستار دادیم.
معاون درمان با اشاره به در نظر گرفتن کلینیک های ویژه کرونا گفت: کلینیک شهید مفتح یاسوج، کلینیک شفای گچساران و کلینیک امام سجاد(ع) دهدشت را بهعنوان کلینیک های ویژه کرونا مشخص کردیم تا بیماران سرپایی به این مراکز مراجعه کنند، همچنین کلیه مطب ها را موظف کردیم تا خدمات درمانی به مراجعین در این مراکز صورت پذیرد هر چند از مردم درخواست داریم که در مواقع ضروری و حاد مراجعه نمایند.
وی گفت: با همت همکاران و پیگیری سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تخت های بیمارستان شهید جلیل یاسوج را از ۷ تخت آی سییو به ۱۴ تخت افزایش دادیم و اورژانس خاتم در بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت با ۳۲ تخت، بیمارستان شهید رجایی گچساران با ۳۰ تخت و بیمارستان شهید بهشتی یاسوج را بالغ بر ۳۰ تخت تجهیز و به این موضوع اختصاص دادیم.
دکتر سبز ممنوع نمودن ملاقات ها و کنسل کردن اعمال جراحی را از دیگر برنامههای دانشگاه علوم پزشکی اعلام کرد و گفت: از مردم میخواهیم که کمتر به بیمارستان ها و کلینیک ها مراجعه کرده و فقط در موارد ضروری به مراکز درمانی مراجعه کنند و بیمارستانها فقط عمل های اورژانسی را انجام دهند.
معاون درمان دانشگاه به نحوه ترخیص بیماران اشاره کرد و گفت: در بیمارستان ها، ترخیص بیمار با نظر کمیته ترخیص متشکل از رئیس بیمارستان، مترون، متخصص آی سی یو و بیهوشی صورت می گیرد و نظر یک نفر جهت ترخیص بیمار ملاک قرار نمی گیرد.
وی با اشاره به مرحله بعد از ترخیص بیماران، ابراز داشت: بیماری که پس از بهبودی مرخص میشود به نقاهتگاه فرستاده شده و تحت نظر قرار می گیرد تا مشاوره های لازم را دریافت کرده و خانواده آنها تحت بررسی قرار گیرد.
دکتر سبز از استقبال کارشناسان بهداشت عمومی و دریافت اطلاعات سامانه ای و پیامکی، گندزدایی و ضدعفونی معابر توسط نهادها و سازمانهای یاری دهنده نظیر استانداری، بسیج، سپاه، نیروهای نظامی و انتظامی و همکاری خیرین در روزهای گذشته خبر داد و از مردم خواست جهت شکست ویروس کرونا در منزل خود بمانند زیرا امن ترین مکان برای آنها خانه است.
وی همچنین از نصب یو پی اس دستگاه سی تی بیمارستان شهید جلیل خبر داد و گفت: منتظریم تا شرکت طرف قرارداد نسبت به راه اندازی سی تی اسکن این مرکز اقدام کند، همچنین پیگیر راه اندازی مرکز ام آرآی این بیمارستان نیز هستیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطر نشان کرد: از فروشگاه ها خواهشمندیم در محل کسب خود دستکش و ژل ضدعفونی کننده در دسترس مراجعین قرار دهند و مدام دستگاههای خود را ضدعفونی کنند اگر مردم موردی را مشاهده کردند نیز به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.