مدیر گروه بهداشت محیط حرفهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: افرادی که در منزل با خود مراقبتی سعی در کنترل بیماری و یا عدم انتشار آن دارند؛ می توانند برای گند زدایی و ضدعفونی کردن محیط منزل از مایع سفید کننده( وایتکس) که در دسترس همگان قرار دارد استفاده کنند.
مهندس علی اصغر حسنی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه بیماران حاد تنفسی که در منزل در حال استراحت هستند بهتر است اتاق جداگانه ای در اختیار داشته باشند تا از انتشار بیماری به دیگر افراد خانواده جلوگیری شود، بیان کرد: علایم بیماری کووید -۱۹ مانند بیماری سرماخوردگی است و در انتشار این بیماری ،دست ها نقش اساسی را ایفا می کند.
وی با بیان اینکه خوشبختانه فرهنگ دست دادن و روبوسی کردن کاهش یافته است، عنوان کرد: براساس دستور العمل های سازمان جهانی بهداشت اولین و بهترین مورد برای کنترل بیماری شستن دست است به نحوی که پشت و روی دست و لای انگشتان و زیر ناخن ها کاملا تمیز شود.
دکتر حسنی با اشاره به اینکه برای ضدعفونی کردن محیط منزل فقط لازم است به نسبت یک به ده مایع سفید کننده وآب را مخلوط کرد و پس از آن در نقاطی که بیمار یا افرادی که از بیرون وارد خانه شدند و به ان سطوح دست زدند اسپری شود، بیان کرد: دستگیره در، شیرهای آب از جمله مهم ترین نقاطی است که باید ضدعفونی شود.
وی با اشاره به اینکه در هنگام مراوده با بیمار حتما از ماسک استفاده شود،افزود: باید ظروف بیمار جدا وضدعفونی شود و ملحفه بیمار روزانه شستشو شود علاوه براین تهویه اتاق بیمار باید روزانه دو تا سه بار انجام شود تا هوای تازه وارد اتاق بیمار شود.
دکتر حسنی با بیان اینکه ضدعفونی کردن حمام و دستشویی به خصوص بعد از استحمام بیمار ضروری است، گفت: می توان با اسپری مخلوط آب و مایع سفید کننده و یا الکل محیط را ضدعفونی کرد و تا دقایقی سایرین وارد این محیط نشوند تا محیط ضدعفونی شود .
وی گفت: بیماری کووید-۱۹ در اثر قطرات مایع از دهان بیمار در هوا پخش می شود بنابراین پرستار بیمار حتما باید از ماسک استفاده کند و نکات خود مراقبتی را رعایت کند.
{jcomments on}