
اولین نانوهک با موضوع نانو فناوری، شیلات نوین و ارزش افزوده در دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر امید پورنیک؛ دبیر اجرایی هکتون نانوفناوری سلامت، شیلات نوین و ارزش افزوده چهارشنبه سی ام بهمن ۱۳۹۸ در آیین آغاز این رویداد با ابراز خوشحالی از حضور دانشجویان و جوانان در این هکتون، اظهار کرد: اولین جرقه برگزاری هکتون نانوفناوری سلامت، شیلات نوین و ارزش افزوده به ۴ یا ۵ ماه پیش برمی گردد، زمانیکه ما به منظور شرکت در «فن بازار سلامت» در چابهار بودیم و مشکلات حوزه شیلات را از نزدیک دیدیم و تصمیم گرفتیم این مشکلات را با شما درمیان بگذاریم و شرایطی ایجاد کنیم تا با حل مشکلات به ارزش و ثروت برسیم.
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایران چند سالی است که با یک تغییر نگرش و با یک تغییر در پارادایم فکری خود تصمیم گرفته در حوزه حل مشکلات جامعه و حوزه خلق ثروت و ارزش قدم بگذارد و از جنس دانشگاه های نسل سوم و چهارم باشد و در کنار آموزش و پژوهش به فناوری و تولید ارزش هم فکر کند و خود را در مقابل کشور و همچنین در مقابل جامعه بین المللی مسوول بداند.
وی گفت: امروز که در کنار شما هستیم یکی از رویدادهای فناورانه در حال برگزاری است. در این رویداد ما در کنار عزیزانی از حوزه شیلات و دانشگاه تربیت مدرس هستیم تا بتوانیم با هم فکر کنیم، با هم تلاش کنیم، با هم هک کنیم و با هم به محصول برسیم.
وی با بیان اینکه این هکتون در قالب یک رویداد نانو هک طراحی شده، افزود: قرار است طی ۷۲ ساعت با هم یاد بگیریم، پس بخش های آموزشی پیش بینی شده؛ مشکلات و ایده های شما را می شنویم و در نهایت ایده ها را علمی بررسی می کنیم تا امکان پیاده سازی آنها فراهم شود.
وی گفت: درنهایت ایده ها توسط داوران ازلحاظ به کارگیری آنها و میزان ارزشی که می توانند تولید کنند و خلاقانه و نوآورانه بودنشان بررسی می شوند و ایده های انتخاب شده و برگزیده به دوره بعدی ما راه پیدا می کنند.
دکتر پورنیک همچنین خاطرنشان کرد: در این مسیر از مشورت عزیزانی بهره خواهیم برد که کار تسهیل گری را در این رویداد انجام می دهند. این مشاوران از حوزه های کسب و کار، دانش نانو به ویژه از حوزه نانوفناوری سلامت و شیلات هستند.
در ادامه دکتر بیتا مهروی؛ دبیرعلمی این رویداد، فرآوری محصولات شیلات و ایجاد ارزش افزوده، تولید مواد دارویی، آرایشی و بهداشتی از آبزیان و گیاهان دارویی، داروسازی نوین به آبزیان با کمک نانوحامل ها، کیت های تشخیصی دارای فناوری نانو در حوزه شیلات و تصفیه آب و پساب را به عنوان حوزه های مختلف این هکتون برشمرد و خاطرنشان کرد: این اولین هکتونی است که با موضوع شیلات در دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است.
وی با اشاره به تبیین شعار «پیش به سوی دانشگاه نسل سوم» در دانشگاه علوم پزشکی ایران، افزود: دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۱۳۸۹ در رشته نانو فناوری در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد و تاکنون دستاوردهای خوبی به دست آمده است.
وی گفت: از مهر ماه سالجاری با دستور رییس دانشگاه بحث توسعه نانوفناوری پزشکی و بحث توسعه طب بازساختی و چند رشته دیگر به شکل جدی پیگیری شده و با همین توسعه نانو را شروع کردیم.
دکتر مهروی با بیان اینکه نانو یک تخصص، بین رشته ای است و برای توسعه آن ارتباط با سایر رشته ها ضرورت دارد، ادامه داد: نانو می تواند پلی باشد بین صنعت سلامت و رشته های مختلف؛ از اینرو هدف ما در این هکتون ایجاد ارزش افزوده برای حوزه سلامت و حوزه شیلات است.
وی گفت: قرار ما این است در این هکتون با همدیگر، مشکلات موجود را با همفکری واکاوی کنیم و برای آنها راه حل پیدا کنیم.
بنابر این گزارش هکتون برنامه ای است که عده ای دور هم جمع می شوند و برای یک هدف خاص تلاش می کنند. در واقع واژه هکتون از ترکیب هک و ماراتون ساخته شده است. هک به معنای پافشاری بر موضوعی و ماراتون هم اشاره به دوی استقامت دارد.
شرکت کنندگان در هکتون ضمن اینکه در کنار سایرین اتفاقات هیجان انگیزی را تجربه می کنند. کار گروهی و مدیریت گروه، ارتباط موثر، طراحی و برنامه ریزی یک پروژه کسب و کار، نحوه برخورد و شناسایی مشکلات و ایده پردازی برای حل یک مشکل را یاد می گیرند.