رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در کمیته بیمارهای غیر واگیر ؛ بر انجام طرحهای آموزشی و پژوهشی با در نظر گرفتن اولویت NCD تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: دکتر کوهپایه زاده درکمیته غیر واگیر دانشگاه علوم پزشکی ایران ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ عنوان کرد: پذیرش پایان نامه ها و طرحهای HSR باید بر اساس در نظرگرفتن موضوع بیماری های غیرواگیر انجام گیرد. همچنین از ظرفیت اعضای هیئت علمی و دانشجویان جهت مشارکت در برنامه های NCD استفاده شود.
وی بیان کرد : موضوع بیماری های غیر واگیر ( NCD) یک اولویت کشوری است که باید به عنوان تکلیف در شوراهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه مطرح شود.
دکتر کوهپایه زاده تصریح کرد: دبیرخانه NCD دانشگاه با حضور معاونین و بخشهای مختلف ایجاد شود و مداخلات موثر در این حوزه افزایش یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: برای تنظیم برنامه دوساله در زمینه NCD باید از فرصت های موجود بهره مند شویم و در این راستا اولویت ها را جدی بگیریم تا با دانش فنی وهمکاری بین بخشی بتوانیم در مسیر بهبود شاخص های بیماری غیر واگیر منشاء اثر باشیم.
در ادامه دکترعلی گل محمدی؛ مدیر گروه تخصصی پیشگیری و مبارزه با بیماری ها معاونت بهداشت خاطر نشان کرد: یک هدف فراملی در سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر این است که ۲۵ درصد خطر مرگ زودرس ناشی از بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت و بیماری های مزمن ریوی کاهش یابد.
سپس دکترطیبه نجفی کارشناس مسوول بیماری های غیر واگیر معاونت بهداشت در خصوص سند بیماری های غیر واگیر در سه سطح دانشگاهی، استانی و کشوری توضیح داد و اعلام داشت: کمیته بیماری های غیرواگیر باید ساختار مشخص داشته باشد و در این راستا کمیته حمایت طلبی و نظارتی در سطح دانشگاه تشکیل شود.
گفتنی است در این جلسه در خصوص چالش های مدیریت پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر ، تشکیل کارگروه های حوزه NCD ، استفاده از ظرفیت سازمانهای ذیربط ، طراحی وب سرویس ، ابزار طراحی مداخله ملی و روند اجرای ثبت سرطان در سطح دانشگاه بحث و تبادل نظر شد.
گفتنی است کمیته غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی ایران ۲۳ بهمن ۱۳۹۸ با حضور دکتر کوهپایه زاده ، معاونین و کارشناسان معاونت بهداشت در سالن شورا برگزار گردید.
تهیه خبر : رهنورد