رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در جلسه شورای بانک مغز بر ایجاد کمیته علمی جهت تعیین اولویت های پژوهشی تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: شورای بانک مغز با محوریت بررسی چالش های موجود و با حضور دکتر کوهپایه زاده رئیس دانشگاه، دکتر وطن پور مدیر کل دفتر توسعه فنآوری سلامت وزارت بهداشت، دکتر متولیان معاون تحقیقات و فناوری، دکتر جغتایی رئیس دانشکده فناوری نوین و نمایندگان گروه های نوروسرجری ، نورولوژی ، تروما و روانپزشکی مورخ ۱۲ بهمن ماه در سالن شورای ستاد مرکزی برگزار گردید.
در ابتدا دکتر جغتایی گزارشی در خصوص عملکرد، اساسنامه و ارکان بانک مغز ارائه و عنوان نمود: بانک مغز یک بانک ملی برای انجام تحقیقات درحوزه بیماری های مغز و اعصاب به شمار می رود.
ایشان با اشاره به جمع آوری ۶۰ نمونه مغز از بیماران آلزایمری و اسکیزوفرنی بیان داشت: برای انجام پژوهش، نیازمند جمع آوری نمونه های مغزدر زمینه بیماری های MS ، ALS، پارکینسون و اعتیاد هستیم.
رئیس بانک مغز ایران به شرح چالش های موجود پرداخت و اظهار کرد: گسترش فضای فیزیکی و تجهیزات، فرهنگ سازی و ترغیب برای اهدای مغز، اخذ مجوزهای قانونی جهت نمونه برداری از اجساد فاقد سرپرست، ایجاد فرصت برای پایان نامه های دانشجویی، ارسال فرم های اهدای مغز در گروههای آموزشی و تسهیل دستیابی به نمونه های افراد فوت شده از مهمترین مسائل قابل بررسی در بانک مغز می باشد.
در ادامه دکتر فریبا کریم زاده ؛ معاون اجرای بانک مغز درخصوص فرآیند اهداء مغز توضیح داد و افزود: مرحله اول این فرآیند ، رضایت اهداء کنندگان است و در مرحله بعد خارج کردن نمونه مغز و نمونه برداری انجام می شود که زمان طلایی برای انجام این کار کمتر از ۲۴ ساعت است.
وی گفت: بعد از انتقال نمونه ها به بانک مغز و مرحله آماده کردن ، نمونه جهت انجام تحقیقات در اختیار محقق قرار می گیرد.
دکتر کریم زاده خاطر نشان کرد: فرم اهداء مغز در سایت بانک مغز وجود دارد و داوطلبان می توانند نسبت به تکمیل فرم اقدام نمایند.
سپس رئیس دانشگاه تاکید کرد: در این راستا باید کمیته علمی فرا دانشگاهی با حضور صاحبنظران گروه بالینی و غیر بالینی برای شناسایی اولویت ها تشکیل گردد . همچنین پژوهش ها باید باعث مداخلات مناسب در حوزه پیشگیری گردد ، در واقع تحقیقات انجام شده در بانک مغز باید بتواند در کاهش بار بیماری ها موثر باشد.
دکتر کوهپایه زاده تصریح کرد: در حوزه فرهنگ سازی با توجه به وجود بخش اهداء عضو در بیمارستانها ، این سیستم باید تقویت گردد ، اطلاع رسانی به گروههای مختلف در قالب فراخون انجام و سایت بانک مغز به روز شود.
ایشان در خصوص اخذ مجوزهای نمونه برداری ذکر کرد: تا رایزنی با سازمان پزشکی قانونی جهت انعقاد تفاهم نامه برای انجام این کار صورت گیرد.
گفتنی است در این جلسه دکتر وطن پور، مدیر کل دفتر توسعه فنآوری سلامت وزارت بهداشت گفت: بانک مغز ایران یک بانک با ارزش است .
وی پیشنهاد داد: تا شبکه داخلی بین دانشگاهی جهت توسعه بانک مغز ایجاد گردد و پروژه های کاربردی در مرکز بانک مغز ایران انجام شود.
تهیه خبر : رهنورد