رییس بخش خون و آنکولوژی بیمارستان حضرت رسول اکرم : آموزش همگانی و رعایت سبک زندگی سالم عامل موثر در کاهش ابتلا به سرطان محسوب میشود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: به مناسب هفته پویش ملی مبارزه با سرطان گفتگویی با دکتر علی شهریاری احمدی؛ رئیس بخش خون و انکولوژی بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) انجام شده است که به شرح ذیل است:
دکتر شهریاری احمدی عنوان کرد: در مقوله پیشگیری از سرطان مهمترین مساله دوری از سیگار است. بیشترین مواد سرطان زای موجود در سیگار است و لذا ترک سیگار در افراد سیگاری خیلی مهم است.
وی گفت : دولت ها هم موظف هستند از طرق مختلف من جمله بالا بردن قیمت سیگار و نیز افزایش تبلیغات ضد دخانیات در تلویزیون در این امر کمک کنند.
این فوق تخصص خون و سرطان بالغین بیان کرد: در مورد سایر دخانیات به خصوص قلیان هم این مساله صادق است و دود قلیان به خاطر اینکه ترکیبی از تنباکو و زغال است از سیگار هم بدتر است.
دکتر شهریاری اظهار کرد: آلودگی های هوای شهری و آلودگی های صنعتی نیز از عوامل سرطان زا هستند و باید کنترل شوند.
وی افزود : کنترل کیفیت بنزین و استاندارد سازی لوازم گرمایشی مهم است. همچنین بعضی از لوازمی که در خودرو استفاده میشود مثل لنت ترمز حتما باید استاندارد شود.
رئیس بخش خون و آنکولوژی بیمارستان حضرت رسول خاطرنشان کرد: مردم باید به مصرف بیشتر میوه و سبزی ترغیب شوند .
وی تاکید کرد: نظارت سازمان غذا و دارو و موسسه استاندارد بر کیفیت تمامی خوراکی ها از جمله انواع روغن مصرفی و نیز رنگ هایی که در خوراکی ها استفاده می شود، بیشتر گردد.
دولت باید راه کار کارآمد برای کاهش آلودگی هوای شهرهای بزرگ پیدا کند. واردات و ساخت خودروهای بی کیفیت باید متوقف شود.
دکتر شهریاری تصریح کرد: جدای از این برنامه های تلویزیونی در رابطه با آموزش الگوی صحیح تغذیه باید بیشتر شود و مردم بیشتر به سمت مصرف گوشت سفید هدایت شوند.
در کنار اینها برنامه های غربال گری سرطان پستان و دهانه رحم در خانم ها و سرطان پروستات و ریه در آقایان سیگاری باید در قالب برنامه های کشوری و بدون هزینه برای مردم اجرا شود.
به گفته ایشان، آموزش های همگانی در مورد مواد شایع سرطان زا در کتابهای درسی دبیرستان گنجانده شود .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص بیماران مبتلا به سرطان هم گفت: در راستای راهنمایی و روشنگری بیماران سرطانی و خانواده های ایشان باید این نکته را مد نظر داشت که باید برای طی دوره درمان به سرطان شناس مراجعه شود که شامل فوق تخصص خون و سرطان،متخصص پرتو درمانی و جراح سرطان می باشند، در واقع فردی هست که به همه جنبه های بیماری آشنایی دارد و این دانش را دارد که چگونه بیمار را برای انجام مراحل تشخیصی، درمانی و حمایتی هدایت می نماید.
دکتر شهریاری ذکر کرد: درمان تیمی سرطان بهترین نتیجه با کمترین هزینه را برای بیمار به همراه دارد.
ایشان در پایان به بیماران سرطانی و خانواده های ایشان توصیه کرد: وقتی مسیر درست برای فیلد درمان انتخاب کردند، این اطمینان را داشته باشند که راه صحیح را برگزیدند و از مراجعه به پزشکان مختلف خودداری نمایند.
تهیه خبر : رهنورد