به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا)؛ دکتر فیروز سرودی- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان به دنبال اخبار منتشر شده در خصوص خطر وجود آفلاتوکسین در شیر های تولیدی کارخانجات صنعتی کشور اظهار داشت : آفلاتوکسین ها متابولیت هایی هستند که توسط گروهی از کپک ها تولید می شوند و می توانند زمینه ساز خطرات جدی برای سلامت انسان باشند.
وی ادامه داد: وجود آفلاتوکسین در محصولات لبنی در سراسر دنیا امری اجتناب ناپذیر می باشد، در کشور ما نیز میانگین وجود آفلاتوکسین در شیر و سایر فرآورده های لبنی در محدوده استاندارد بوده و حتی نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر در سطح پایین تری می باشد .
دکتر سرودی با بیان این که در خصوص بررسی هر موضوعی، با توجه به تمام جوانب موجود می بایست به قضاوت نشست، تصریح کرد: با توجه به سرانه مصرف پایین شیر و فرآورده های لبنی در ایران نسبت به حد نرمال استانداردهای جهانی و تاثیرات سوء ناشی از مصرف پایین این فرآورده ها، نظیر افزایش احتمال ابتلا به بیماری پوکی استخوان و عوارض ناشی از آن در جامعه اکیدا" توصیه می شود مردم شیر را از سبد غذایی خانوار حذف
نکنند.
معاون
غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان با
اشاره به تشدید نظارت بر واحد های لبنی از طریق کارشناسان تخصصی حوزه نظارت بر
مواد غذایی در سراسر استان ، یاد آورشد : تشدید
نظارت بر واحد های لبنی از طریق کارشناسان تخصصی حوزه نظارت بر مواد غذایی در
سراسر استان به طور مستمر و براساس ضوابط فنی و بهداشتی سازمان غذا و دارو انجام
می گیرد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گیلان در پایان اظهار داشت : کارخانجات لبنی با وجود مسوولان فنی، آزمایشگاه مجهز و نظارت های مستمر معاونت های غذا و دارو و سایر سازمان های نظارتی در سراسر کشور به مراتب محصولات سالم تر و ایمن تری را نسبت به مراکز سنتی توزیع فرآورده های لبنی عرضه می
کنند.
وی در پایان یاد آور شد: در طرح کنترل
PMS
از شیرهای موجود در بازار، نمونه برداری و پس از انجام آزمایشات، موردی از افلاتوکسین مشاهده نشده است. شیرهای تولیدی در گیلان به سم آفلاتوکسین آلوده نیستند
و مردم نگران نباشند./ص