مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: برنامه های حوزه بهداشت در خصوص مدیریت سلامت خانواده بعد از ابلاغ سیاست های مقام معظم رهبری و سیاست های جمعیتی ، تمام اقشار سنی را زیر پوشش قرار داده است.
دکتر احمدیان در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه برنامه های حوزه بهداشت و مدیریت سلامت خانواده در حوزه های کودکان، نوجوانان، جوانان، میانسالان و سالمندان تقسیم بندی شده است، گفت: هر فرد در جامعه قبل از تولد تحت پوشش برنامه های بهداشتی در قالب برنامه های پیش از بارداری و حین بارداری قرار می گیرد تا جنین تمام مراحل قبل از تولد را به خوبی و در سلامت کامل طی کند.
وی با بیان اینکه نوزادان نیز بعد از تولد تحت مراقبت های بهداشتی قرار می گیرند که از آن جمله می توان به بررسی تیروئید و بینایی اشاره کرد، عنوان کرد: در صورتی که در روند ارزیابی سلامت نوزاد مورد مشکوکی مشاهده شود به پزشکان سطوح بالاتر ارجاع داده می شوند.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تا سن ۵ سالگی ۱۲ نوع مراقبت از یک کودک انجام می شود، ادامه داد: همکاران پایش سلامت مراکز بهداشت رشد کودکان را از لحاظ فیزیکی و تکاملی برعهده دارند که در حوزه تکاملی بررسی های لازم از لحاظ گردن گرفتن ، نشستن، راه رفتن کودک مورد بررسی قرار می گیرد.
دکتر احمدیان با اشاره به اینکه اگر مادری شیر مناسب ندارد مشاوره های تخصصی به مادر داده می شود، گفت: برای مادرانی که شیر کافی برای فرزند خود ندارند در اماکن روستایی یا شهری شیر خشک به مادر اهدا می شود تا تغذیه نوزادان با مشکلی مواجه نشود.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه با همکاری معاونت بهداشت و درمان مرکز جامع تکامل شکل گرفت، ابراز کرد: مروجان بانک شیر در مراکز بهداشتی در صورتی که مادری توانایی شیر دادن به فرزندش را ندارد، وی را به بانک شیر بیمارستان ام البنین ارجاع می دهند.
وی با بیان اینکه برای مقطع سنی نوجوان و جوان نیز برنامه های پایش سلامت برای بررسی قد و وزن، بررسی تک تک عضوهای بدن و مشاوره رشد انجام می شود، بیان کرد: برای جوانان نیز جلسات مشاوره ازدواج و ترغیب به ازدواج جوانان برگزار می شود، علاوه براین برای نوجوانان خدماتی در قالب مراقبت های کانون محور انجام می شود که از آن جمله می توان به مراقبت های پایه و انجام واکسیناسیون اشاره کرد.
دکتر احمدیان با بیان اینکه گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال میانسالان نامیده می شوند که برای این افراد در مراکز بهداشت آزمایش های لازم از لحاظ ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی وعروقی انجام می شود، ابراز کرد: اگر میزان ریسک بالای ۱۰ درصد باشد توسط مراقب سلامت، فرد مورد نظر به پزشکان سطح بالا ارجاع داده می شوند.
وی عنوان کرد: ویژه بانوان گروه سنی ۱۵ تا ۴۵ ساله که ازدواج نکرده اند نیز غربالگری سرطان پستان، روده بزرگ و دهانه رحم انجام می شود و اگر متاهل باشند، آموزش نکاتی در خصوص سلامت باروری اهمیت زیادی دارد.
مدیر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهدعنوان کرد: با توجه به پیشرفت سیستم مراقبتی افراد بالای ۳۵ سال نیز زمینه فرزند آوری موفق خواهند داشت و فاصله بین بارداری ها نیز با این روش کاهش می یابد.
دکتر احمدیان با بیان اینکه به مادری که بارداری سخت دارد کمک می شود که فاز سخت بارداری را طی کند ، اظهار کرد: برای افراد بالای ۶۰ سال نیز کلاس های هدفمندی برای خود مراقبتی در قالب مراقبت از بیماریهای استخوانی مفصلی، تغذیه ای در قالب ۱۰ جلسه برگزار می شود .
{jcomments on}