معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه اعلام کرد:
جهت دهی تحقیقات در ۱۰ حوزه سرآمدی دانشگاه
راه اندازی پارک علم و فناوری و شتابدهنده های تخصصی
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به حرکت این دانشگاه در مسیر تبدیل شدن به دانشگاه نسل سوم از هدفمندی تحقیقات این دانشگاه در ۱۰ حوزه سرآمدی، کسب مجوز راه اندازی پارک علم و فناوری از وزارت علوم برای نخستین بار در سطح دانشگاه های علوم پزشکی و توجه روزافزون به شاخص های کیفی در ارزشیابی فعالیتهای تحقیقاتی دانشگاه خبر داد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر سید عباس متولیان که روز یکشنبه در مراسم معرفی و تقدیر از برگزیدگان پژوهشی و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران با حضور دکتر ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت سخن می گفت با اشاره به این که از سال ۱۹۶۶ تاکنون تعداد ۱۴۹ هزار و ۷۹۷ مقاله از محققان ایرانی در نمایه مقالات پزشکی «پاب مد» ثبت شده است اظهار داشت: تعداد مقالات نمایه شده از ایران بیش از دو برابر کره جنوبی با ۷۲ هزار و ۷۶۶ مقاله و عربستان با حدود ۶۶ هزار مقاله است ولی در زمینه اختراعات نمایه شده در «یو اس پتنت» با ۶۳۷ اختراع در قیاس با کره جنوبی با ۲۶۰ هزار اختراع، عربستان با چهار هزار و ۷۱۱ اختراع و ترکیه با دو هزار و ۱۹۴ اختراع رتبه بسیار پایینی داریم. این واقعیت است که ما را بر آن داشته که صرفا به افزایش تعداد مقالات بسنده نکنیم و پژوهش ها را به سمت نوآوری و فناوری سوق دهیم.
کسب مجوز پارک علم و فناوری دانشگاه از وزارت علوم
وی با اشاره به این که دانشگاه علوم پزشکی ایران در راستای این هدف از سال ۹۶ برنامه حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم را پی گیری می کند اظهار داشت: ادغام دانشگاه در چند سال پیش وقفه مضاعفی در زمینه توسعه زیرساخت های دانشگاه ایجاد کرد مثلا پس از ادغام با دانشگاه علوم پزشکی تهران متاسفانه مرکز رشدی که در دانشکده توانبخشی دانشگاه راه اندازی کرده بودیم تعطیل شد و امروز با گذشت سال ها از استقلال مجدد دانشگاه، مساحت مرکز رشدی که در دانشگاه داریم یک سوم مرکز رشد تعطیل شده هم نیست. همه تلاش ما این بوده که محدودیت ها و تضییعات را با تلاش و کار مضاعف جبران کنیم و خوشبختانه ضمن ایجاد مرکز رشد، شتابدهنده تخصصی سلامت دیجیتال و چندین کلین روم (اتاق پاک) در دانشگاه برنامه وسیعی برای ایجاد مراکز رشد و شتابدهنده های تخصصی بیشتر در سطح دانشگاه داریم.
متولیان با اشاره به اخذ مجوز راه اندازی پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری که برای نخستین بار در سطح دانشگاه های علوم پزشکی کشور صورت گرفته است خاطرنشان کرد: احداث و بهره برداری کامل از این پارک مستلزم سرمایه گذاری ای بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان است که در شرایط فعلی امکان آن را نداریم ولی با جدیت این طرح را دنبال می کنیم.
شناسایی ۱۰ حوزه سرآمدی دانشگاه
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان این که در راستای حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم باید پژوهش های دانشگاه هم کاملا هدفمند شوند اظهار داشت: در این راستا براساس وضعیت موجود و نیازهای آینده، ۱۰ حوزه سرآمدی دانشگاه را شناسایی کرده ایم که شامل زمینه هایی نظیر نانوفناوری پزشکی، پزشکی بازساختی و سلول های بنیادی، روان پزشکی و اعتیاد، حواس پنج گانه، علوم اعصاب و توانبخشی، پزشکی ترمیمی و سوختگی، سلامت دیجیتال و هوش مصنوعی، علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، طب پیشگیری و سلامت شغلی و ... است.
وی افزود: در راستای این حرکت همچنین سعی در ارزشیابی کیفی تحقیقات داریم که بدین منظور در انتخاب برگزیدگان پژوهشی و فناوری سال ۱۳۹۸ دانشگاه برای نخستین بار کمیته داورانی تشکیل دادیم که طی سه جلسه، شاخص ها را مشخص و براساس آنها برترین ها را معرفی کردند. همچنین بر خلاف سال های گذشته که تنها تعداد مقالات ملاک بود نویسندگی اول یا مسوول مقالات Q۱ را ملاک قرار دادیم. از سال آینده با توجه بیشتر به کیفیت از روش کیفی (داوری همتایان) در انتخاب برترین های استفاده می کنیم و مقالات با اسامی بیش از ۱۰۰ نفر هم از دایره ارزیابی خارج خواهند شد.
تسهیل جذب محققان پسادکتری و اختصاص یک موضوع به دو پایان نامه
متولیان با اشاره به سیاست معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه مبنی بر جلوگیری از هدررفتن منابع پژوهشی اظهار داشت: توجه به پژوهش های HSR مساله محور در جهت ارتقای عملکرد سازمان، تشویق به تمرکز بر یک موضوع، استفاده از داده های کوهورت و رجیستری در پایان نامه ها، تسهیل امکان اختصاص یک موضوع به دو پایان نامه و جذب پسادکتری تنها از طریق پروژه های مصوب موجود از برنامه های دانشگاه در این زمینه بوده است.
وی با تاکید بر اهمیت اصالت، درستی و تاثیر بالای پژوهش ها و رعایت کامل ملاحظات اخلاقی اظهار داشت: هر ساله حدود دو هزار طرح جدید در دانشگاه تصویب می شود که اخذ کد اخلاق برای همه انها الزامی است و هر طرح طی مدت کمتر از یک ماه کد اخلاق دریافت می کند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران در پایان با تشکر از حضور دکتر ملک زاده، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت در این مراسم از تمامی پژوهشگران و همکاران حوزه پژوهش و فناوری تقدیر و ابراز امیدواری کرد که سال موفق تری از لحاظ توسعه پژوهش و فناوری پیش روی دانشگاه باشد.
انتهای پیام