جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده استان آذربایجان غربی با تجلیل از ۳۵ نفر از پژوهشگران و فناوران برگزیده متشکل از اعضای هیئت علمی دانشگاه ها، پژوهشگران دستگاه های اجرایی، دانشجویان و شرکت های فناوری، روز شنبه ۳۰ آذرماه به میزبانی دانشگاه ارومیه برگزار شد.
در این مراسم از دکتر ناصر آق به عنوان پژوهشگر برتر کشور، دکتر نوری نیا و دکتر رضازاده به عنوان نویسندگان یک درصد برتر جهانی در سال ۱۳۹۸ نیز تجلیل شد.
با تجلیل از ۹ عضو هیئت علمی و ۵ دانشجوی دانشگاه ارومیه در بخش های مختلف، این دانشگاه پیشتاز این جشنواره شد.
حجت الاسلام سیدمهدی قریشی با اشاره به اینکه باید مطالبات رهبر انقلاب در مورد مباحث علمی را دانشگاهیان برآورده کنند، خاطرنشان کرد: پژوهشگران باید با راهگشایی مشکلات جامعه را حل کنند.
وی گفت: ایران اسلامی کشوری است که به تنهایی در مقابل مستکبران باتکیه بر توان علمی دانشمندان خود روی پای خود ایستاده و باهمت همین پژوهشگران مشکلات علمی کشور نیز حل می شود.
حجت الاسلام قریشی با تاکید بر اینکه در بیانیه گام دوم انقلاب به مقوله پژوهش بسیار توجه شده است، تصریح کرد: همانطور که دراین بیانیه نیز آمده است دانش عظیم ترین ثروت یک کشور بوده و باعث ایجاد اقتدار یک کشور می شود.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی با اشاره به اینکه دین اسلام به مسئله پژوهش تاکید جدی دارد، اظهار کرد: دین اسلام به مسئله فهم وتفکر و تدبر تاکید فراوان کرده و تنها معجزه علمی دنیا نیز بر پیامبر اسلام نازل شده است.
وی ادامه داد: کشور در شرایط فعلی به مسئله پژوهش وفناوری نیاز جدی داشته و باید پژوهشگران را در این راه حمایت کرد.
پژوهش های کاربردی بستر اشتغالزایی را فراهم می کند
دکتر رحیم حب نقی نیز در این مراسم گفت: برای رسیدن به اقتصاد دانش بنیان پژوهشگران استان نیازمند حمایت های مالی و معنوی هستند.
دکتر حب نقی بااشاره به اینکه پژوهش اثربخش باعث ایجاد فناوری ارزش آفرین خواهد شد، تصریح کرد: پژوهش و تحقیق کاربردی باعث رونق تولید و اشتغالزایی خواهد شد.
رئیس دانشگاه ارومیه با تاکید بر اینکه طی سال های گذشته توجه و نگاه خوبی در استان به مقوله پژوهش شده است،اظهار کرد: در طول ۵سال گذشته دانشگاه ارومیه ۳ بار به عنوان دانشگاه برتر در زمینه ارتباط دانشگاه و پژوهش انتخاب شده است.
وی باتاکید بر اینکه تشویق پژوهشگران باعث روحیه بخشی و انرژی مثبت به آنها خواهد شد، خاطرنشان کرد: در همین راستا در جشنواره امروز از ۳۵ پژوهشگر و شرکت پژوهشی برتراستان تجلیل می شود.
جای پژوهش در اقتصاد آذربایجان غربی خالی است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی گفت: پیوند صنعت و دانشگاه حلقه مفقوده در استان است.
بهنام شهدی افزود: تاکنون متاسفانه در صنعت استان از ظرفیت پژوهشگران استفاده نشده و یکی از حلقه های مفقوده استان پیوند صنعت و دانشگاه است.
شهدی بابیان اینکه پژوهش برای توسعه و تعالی یک کشور سنگ بنا است، تصریح کرد: در حال حاضر کلیه کشورهای توسعه یافته برای رسیدن به توسعه پایدار و داشتن مزیت رقابتی به داشتن پژوهش اذعان کرده اند.
وی اظهار کرد: متاسفانه جای خالی پژوهش در اقتصاد استان مشاهده میشود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی با اشاره به اینکه با گذشت ۴۰سال از انقلاب اسلامی جایگاه علم و پژوهش درکشور ارتقا یافته است،یادآورشد: برای داشتن پژوهش کاربردی و تاثیر گذار نیاز است که سرمایه گذاران و بخش خصوصی به این حوزه ورود کرده و صنعتگران از ظرفیت دانشگاهیان استفاده کنند.
شهدی ادامه داد: زیست بوم اقتصادی دنیا درحال تغییر بوده و پژوهشگران و محققین بازیگران اصلی اقتصاد دنیا هستند.
تجلیل از ۳۵ پژوهشگر و فناور برگزیده استان
در ادامه این مراسم از ۳۵ پژوهشگر و فناور برگزیده تجلیل شد.
دکتر شهرام خلیل آریا، دکتر فیروزه سپهریان آذر، دکتر مهران مرادی، دکتر سجاد گلشن نواز و دکتر اسماعیل سلیمانی از اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه، دکتر علی تبریزی ، دکتر خدیجه مخدومی ، دکتر آناهیتا فتحی آذربایجانی و دکتر مرتضی باقری از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دکتر صابر عزیزی و دکتر شیوا سالم از اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی ارومیه، دکتر جواد کیهان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه و دکتر عبدالله حسن زاده از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی پژوهشگران برگزیده دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی استان آذربایجان غربی بودند که در این مراسم تجلیل شدند.
سدرا محمدی و سینا دینداریان از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، آراز هاشمی نژاد ، بهمن محمدی، معصومه گیلانی زاده دیزج و امین یزدانی نژادی از دانشجویان دانشگاه ارومیه و سید احسان رفیعی دانشجوی دانشگاه صنعتی ارومیه دانشجویان برگزیده دانشگاه های استان در حوزه پژوهش بودند که در این مراسم تجلیل شدند
رزگار حسن زاده و رئوف میلان نورانی نیز برگزیدگان بنیاد ملی نخبگان آذربایجان غربی بودند که مورد تجلیل قرار گرفتند.
جمال احمدزاده و دکتر فاضل نصوحی پور از دانشگاه علوم پزشکی، امیرامینی از اداره کل ثبت احوال استان آذربایجان غربی و میر صادق محمدی و ابراهیم قربانی از فرماندهی انتظامی استان نیز به عنوان پژوهشگران برگزیده دستگاههای اجرایی استان تجلیل شدند.
همچنین از دکتر فرشید صراف زاده رضایی سردبیر مجله VRF دانشکده دامپزشکی دانشگاه ارومیه به عنوان مجله علمی پژوهشی بین المللی ISI برتر تجلیل شد.
شرکت سایان الکترونیک، شرکت پرتو انرژی صدرا، شرکت نوین نوند سلامت پیشتاز و شرکت سامانه طراح کیان نیز به عنوان شرکت های فناور برگزیده استان تجلیل شدند .