
هیاتی از روسای دانشگاه های جمهوری عربی سوریه که به دعوت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ایران سفر کرده اند روز شنبه از دانشگاه علوم پزشکی ایران بازدید کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، این هیات در بازدید از دانشگاه از شتابدهنده و مرکز رشد دانشگاه و همچنین آزمایشگاه تحقیقاتی نانو دانشگاه دیدن کرده و از نزدیک با فعالیتهای دانشگاه علوم پزشکی ایران در حوزه های مختلف فناوری و نوآوری آشنا شدند.
این هیات در پایان بازدید در نشستی با حضور رییس و معاون بین الملل دانشگاه، زمینه های همکاری های مشترک علمی و آموزشی را بررسی کردند.
دکتر جلیل کوهپایه زاده، رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران طی سخنانی در این نشست ضمن خیرمقدم به هیات سوری اظهار کرد: هدف دانشگاه این است که با دانشگاه های کشورهای همسایه خصوصا آنها که آمادگی بیشتری دارند همکاری داشته باشیم و از حضور دانشجویان کشورهای همسایه در رشته های پزشکی دانشگاه و انجام پژوهش های مشترک با دانشگاه های سوریه استقبال می کنیم. وی دوره های کارشناسی ارشد و دکتری پژوهش محور را فرصت خوبی برای همکاری توامان آموزشی و تحقیقاتی این دانشگاه با دانشگاه های سوریه عنوان و تاکید کرد: علاوه بر همکاری های آموزشی و پژوهشی در حوزه های فناوری مثل طب بازساختی، سلولهای بنیادی، نانو مدیسین و نوروساینس و علوم شناختی هم آماده کمک به دانشگاه های سوریه هستیم.
دکتر کوهپایه زاده در ادامه با اشاره به فعالیت چند مرکز همکار سازمان بهداشت جهانی در دانشگاه علوم پزشکی ایران در حوزه روان شناسی و روان پزشکی و توانمندی های بالای دانشکده توانبخشی اظهار داشت: با توجه به تجربه جنگ تحمیلی آمادگی کمک به رفع آزردگی های روانی و جسمی مردم سوریه را داریم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، ارائه خدمات درمانی در کنار فعالیتهای آموزشی و پژوهشی در دانشگاه های علوم پزشکی کشور از جمله دانشگاه علوم پزشکی ایران را فرصت خوبی برای ارائه آموزش های بالینی خصوصا در دوره های فلوشیپ و فوق تخصص به دانشگاه های سوری عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران دارای ۱۱ دانشکده، ۱۸ بیمارستان، چهار موسسه و ۵۲ مرکز تحقیقاتی است و پنج میلیون نفر از جمعیت تهران را از لحاظ خدمات بهداشتی - درمانی تحت پوشش دارد. این دانشگاه دارای ۹ هزار دانشجو و هزار و پنج نفر عضو هیات علمی است که ۱۲۴ نفر آنها استاد تمام و ۲۲۰ نفرشان دارای رتبه دانشیاری هستند.
وی با اشاره به رتبه ۶۰۰ دانشگاه در رنکینگ جهانی دانشگاه ها تصریح کرد: استراتژی دانشگاه از دو سال قبل حرکت به سمت دانشگاه نسل سوم است.
وی با بیان این که برخی بیمارستان های دانشگاه مثل شهید هاشمی نژاد، شهید مطهری، شهید رجایی، شفایحیاییان و فاطمه زهرا (س)، تک تخصصی و در سطح کشور نمونه هستند اظهار داشت: این دانشگاه دارای ۲۲۴ رشته و تخصص مختلف شامل ۳۸ دوره فلوشیپ، ۱۹ فوق تخصص، ۲۷ تخصص، ۴۰ دوره PhD و دو دکتری پزشکی، ۶۱ دوره کارشناسی ارشد و ۱۹ دوره کارشناسی است.
دکتر مقتدایی، معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی ایران در ادامه به برخی دوره های بین المللی دانشگاه اشاره کرد و گفت: دوره هایی از طریق صندوق جمعیت سازمان ملل متحد برای دانشجویان افغانستانی در رشته های مامایی و پرستاری داریم و در دانشکده های داروسازی و دندانپزشکی هم بیش از ۲۰۰ دانشجوی خارجی داریم.
وی با اشاره به تفاهم نامه های همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران با ۳۸ دانشگاه از ۱۵ کشور دنیا بر علاقمندی این دانشگاه برای گسترش همکاری های آموزشی و تحقیقاتی با دانشگاه های سوریه تاکید کرد.
دکتر عبدالباسط الخطیب، رییس دانشگاه البعث و رییس هیات دانشگاهی سوری نیز با تقدیر از استقبال گرم دانشگاه علوم پزشکی ایران بر عزم سوریه بر گسترش روابط با ایران در بالاترین سطح تاکید کرد و گفت: پشتیبانی ها و کمک های ایران در طول جنگ و خونهای دو ملت را که برای پیروزی در در خاک سوریه به هم آمیختند را از یاد نمی بریم و علاقمندیم که همکاری های دو کشور در زمینه پزشکی تداوم یابد.
پذیرش دانشجویان بیشتر از سوریه، تبادل استاد و برگزاری کنفرانس های علمی مشترک هم از دیگر درخواستهایی بود که از طرف الخطیب مطرح شد.
دکتر محمد زیاد السلطان، رییس دانشگاه حماه هم با اشاره به تجارب گسترده همکاری های دانشگاهی ایران و سوریه پیش از جنگ اظهار کرد: زمینه ها و امکانات از سرگیری این همکاری ها در سوریه فراهم است و با توجه به راهبردهای دانشگاه و بازتاب روابط درخشان دو کشور امیدوارم بتوانیم همکاری خوبی با دانشگاه علوم پزشکی ایران داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: اگر پایان نامه های دانشگاه را مورد مداقه قرار دهیم می توانیم اشراف کاملی بر حوزه های تحقیقاتی و زمینه های همکاری مشترک پیدا کنیم.
دکتر ابراهیم الغریبی، عضو هیات علمی دانشکده علوم دانشگاه دمشق هم با اشاره به بازدید صورت گرفته از آزمایشگاه نانو و آشنایی با توانمندی های بالای دانشگاه علوم پزشکی ایران در این حوزه ابراز امیدواری کرد که زمینه همکاری دو دانشگاه در حوزه فناوری نانو از جمله آزمایش نمونه های نانویی ارسالی از سوریه و همکاری در زمینه روش تشخیصی مبتنی بر این فناوری فراهم شود.
این نشست با اعطای هدیه یادبود به رییس هیات دانشگاهی سوریه از سوی دکتر کوهپایه زاده و تاکید طرفین بر ادامه مذاکرات به منظور توسعه همکاری ها پایان یافت.
انتهای پیام