هشتمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی در دانشگاه علوم پزشکی ایران آغاز به کار کرد .
به گزارش روابط عمومی دانشگاه : بزرگترین هم اندیشی علمی کشور در حوزه علوم اعصاب با حضور قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت مورخ ۲۷ آذر ماه در مرکز همایشهای رازی برگزار گردید.
در ابتدا قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در خصوص وضعیت تولیدات علمی کشور با موضوع نوروساینس سخنرانی کرد.
دکتر آخوند زاده بیان کرد: در دنیا علاقه مندی خاصی روی این حوزه است و کشورها سرمایه گذاری قابل توجهی در این زمینه انجام می دهند.
وی افزود: شاهد رشد قابل توجهی در مورد روند انتشار مقالات کشور با موضوع نوروساینس در بانک اطلاعاتی Scopusهستیم.
ایشان با تاکید بر توسعه کیفیت بخش نوروساینس و چاپ مقالات در حوزه بین الملل، اظهار کرد: برای پیشرفت در این حوزه باید همکاران علوم پایه همکاری نمایند.
قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اعلام کرد: رتبه ایران در حوزه نوروساینس از نظر تعداد مقاله ۱۹ و در استنادات ۲۷ است . همچنین جایگاه کشور در منطقه از نظر تعداد مقالات اول و در استنادات دوم است .
دکتر آخوندزاده تصریح کرد: دانشگاهها باید به ارائه مقالات با کیفیت توجه داشته باشند که این موضوع خود سبب خودکفایی در بخشهای مختلف میشود.
در ادامه دکتر جغتایی، رئیس هشتمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی ضمن خیر مقدم عنوان کرد: نوروساینس جز موضوعات تاپ در دنیا می باشد.
رئیس انجمن علوم اعصاب ایران با اشاره به ظهور علوم اعصاب در نیمه دوم قرن بیستم اظهار داشت: مطالعات در حوزه مغز و گسترش این علم از این دوران آغاز شده است و کشورها به دنبال سرمایهگذاری در این حوزه بوده اند.
دکتر جغتایی ذکر کرد: علوم اعصاب در حوزه های مختلف کاربرد دارد؛ از جمله آموزش و پرورش ،درمانی شناختی شناخت اجتماعی ، روانشناسی بالینی ، فلسفه ذهن ، مهندسی و مدیریت .
ایشان با اشاره به انجام برنامه تحقیقاتی سایر کشورها بر سرمایه گذاری بخش دولتی و خصوصی تاکید نمود.
رئیس دانشکده فناوری های نوین دانشگاه ایران گفت: در دو سه سال اخیر رتبه کشور در موضوع نوروساینس پیشرفت داشته است و نکته مهم و قابل توجه در این حوزه مطالعه جهانی بار بیماریها برای اندازه گیری سلامت
می باشد.
مشاور عالی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی اعلام کرد : در کشور ایران روزانه ۴۰۰ نفر دچار سکته می شوند و ۳۰ درصد سکتههای ها زیر ۵۰ سال است که باید در این زمینه مداخلات لازم صورت گیرد و در حوزه پیشگیری بیشترتلاش شود .
رئیس هشتمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی افزود : از مهمترین برنامه های انجام شده در ایران با موضوع نوروساینس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
تاسیس ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی
-
راه اندازی رشته علوم اعصاب ،ایجاد آزمایشگاه ملی نقشه برداری مغز
-
فعالیت بیش از ۴۰ آزمایشگاه و مرکز تحقیقاتی
-
تاسیس انجمن علوم اعصاب
-
فرصتهای مطالعاتی دانشجویان دکترای تخصصی و رزیدنتی
-
راه اندازی مرکز علم مغز در مجموعه باغ ایران
-
گرایش سایر رشته ها در علوم اعصاب و ارتباط خوب با مجامع بین المللی
-
انتشار بیش از ۶۵۰ جلد کتاب با موضوع نوروساینس
رئیس کنگره علوم اعصاب عنوان داشت: مهمترین چالش اصلی در این زمینه تربیت نیروی متخصص کافی و کمبود زیرساخت هاست.
توسعه و گستردگی در جهان و حمایت نهادهای حکومتی در ایجاد زیرساخت های لازم با موضوع نوروساینس از فرصتهای این رشته می باشد .
در ادامه دبیران علمی هشتمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی به ارائه گزارش خود پرداختند .
گفتنی است این کنگره تا ۲۹آذر ماه در به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی ایران در مرکز همایشهای رازی ادامه دارد و متخصصین داخلی و خارجی در پنل های مختلف به ارائه سخنرانی و تبادل نظر می پردازند.