نشست هماهنگی توجیهی برگزاری دور دوم مجامع سلامت شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه: در این نشست که با حضور دکتر اخوان نماینده دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی وزارت بهداشت، دکتر بابک عشرتی معاون بهداشتی دانشگاه، دکتر سید علی جواد موسوی مشاور اجرایی و هماهنگی رییس دانشگاه، دکتر امیر حسین جلالی ندوشن رییس دبیرخانه کارگروه سلامت وامنیت غذایی دانشگاه، روسای شبکههای بهداشت تابعه و مدیران دبیرخانه کارگروه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه برگزار شد در خصوص تشکیل مجامع سلامت شهرستانها و شناسایی و ارائه اولویتهای سلامت جهت ارائه در مجمع سلامت استان تهران و مجمع ملی سلامت بحث و تبادل نظر شد.
دکتر هاشمیپور، رییس اداره توسعه پایدار دانشگاه با اشاره به تاکید استاندار تهران مبنی بر برگزاری مجامع سلامت شهرستانها تا آخر بهمنماه و تشکیل مجمع سلامت استان در اوایل اسفندماه اظهار داشت: بحث تشکیل کانونهای سلامت محله (CBO) به عنوان کانونهای غیردولتی، غیر انتفاعی و داوطلبانه دو، سه سالی است که در وزارت بهداشت مطرح است. البته در تهران قرار است فعلا از ظرفیت کانونهای سلامت شهرداری استفاده کنیم.
وی خاطرنشان کرد: کانونهای سلامت در مرحله بعد مجمع سلامت محله را تشکیل میدهند که نماینده خیران و معتمدان محل، نمایندگان مردم و دستگاه ها نیز در آن عضویت دارند و هر ماهه با مسوولیت نماینده دانشگاه علوم پزشکی در محله ( مسوول پایگاه جامع سلامت محله) تشکیل جلسه میدهد.
هاشمی پور با اذعان به این که در عمل این سلسله مراتب هنوز شکل نگرفته و مجامع سلامت محلات که باید در سطح بالاتر، مجمع سلامت شهرستان و در سطح بعد مجمع سلامت استان را تشکیل دهند، ایجاد نشدهاند، اظهار داشت: با وجود این مشکلات و موانع اجرایی، نخستین دور مجامع سلامت، سال گذشته در پنج شهرستان تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شدند و امسال نیز برگزاری دور دوم مجامع را پیگیری میکنیم.
دکتر اخوان، رییس کارگروه مجمع سلامت استانها در وزارت بهداشت هم در سخنانی با اشاره به اهمیت تشکیل مجامع سلامت به منظور مشارکت و همکاری سازمانها و دستگاههای اجرایی مختلف در حل مسائل بهداشتی درمانی و ارتقای سلامت مردم اظهار داشت: در تهران با توجه به شرایط ویژهای که وجود دارد در بحث تشکیل مجامع سلامت محلات موفقیت چندانی نداشتهایم و تلاش داریم از طریق ایجاد بخش سلامت در سراهای محله تشکیل شده توسط شهرداری این مشکل را برطرف کنیم. در مورد بودجه تشکیل مجامع هم قبلا مبالغی برای تشکیل هر مجمع از سوی وزارت بهداشت تخصیص داده میشد که با توجه به این که مسوولیت تشکیل مجامع به وزارت کشور محول شده، سازمان برنامه و بودجه اعتبارات لازم را به فرمانداریها و استانداریها اختصاص میدهد و وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی نقش دبیری مجامع را دارند.
وی با اشاره به برگزاری نخستین دور مجمع سلامت استانها در تمام شهرستانهای استان تهران در سال ۹۷ اظهار داشت: امیدواریم با تشکیل مجامع سلامت در شهرستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی ایران در نهایت دو، سه اولویت اصلی سلامت شهرستانها مشخص و جهت طرح در مجمع ملی سلامت ارائه شوند.
در ادامه این نشست، دکتر بابک عشرتی و چند تن از مدیران و اعضای کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه و روسای شبکههای بهداشت تابعه دانشگاه به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند.
در پایان این جلسه، مقرر شد با توجه به مسائل و شرایط موجود، مجامع سلامت حداقل در ۴۰ درصد شهرستانهای تابعه دانشگاه تشکیل و اولویتها و مسائل دیگر شهرستانها نیز در آنها مطرح و در نهایت دو، سه اولویت جهت طرح در مجمع سلامت استان و مجمع ملی سلامت ارائه شوند.