کاظمی ذهابی/وبدا
کارگاه آموزشی کانون و مجمع سلامت محلات استان در سالن اجتماعات دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت مواد غذایی لرستان برگزار شد.
به گزارش وبدا لرستان، مسئول دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت مواد غذایی لرستان در این کارگاه، گفت: برای تشکیل کانون سلامت در محلات سایر دستگاه های اجرایی به ویژه فرمانداری ها باید کمک کنند.
دکتر محسن اسدبیگی عنوان کرد: برای تشکیل کانون سلامت محلات باید از معتمدین، نخبگان، چهره های شاخص و سایر ظرفیت های محلات برای رفع مشکلات سلامت بهره برد.
وی اظهار کرد:
کانون سلامت محلات یک تشکل اجتماع محور و غیر انتفاعی است که در آن از حضور مردم به صورت داوطلبانه استفاده می شود.
مسئول کارگروه سلامت و امنیت مواد غذایی استان گفت: هر یک از مراکز بهداشت شهرستان ها باید یک رابط را برای این برنامه به کارگروه معرفی کنند.
دکتر اسدبیگی ادامه داد: همچنین برنامه ی زمانبندی تشکیل کانون های سلامت محلات و برگزاری مجمع سلامت هر شهرستان باید تدوین و برای کارگروه ارسال شود.
این کارگاه آموزشی با حضور روسا، مدیران و کارشناسان شبکه های بهداشت و درمان استان برگزار شد که در آن نکات آموزشی لازم در خصوص چگونگی تشکیل کانون ها تشریح شدند.
برنامه ی تشکیل کانون های سلامت محلات پس از عقد تفاهم نامه بین وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با وزارت کشور به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ شد.
طی این برنامه محلات شهرها و روستاها به تفکیک مراکز جامع سلامت با هماهنگی فرمانداریها و استفاده از کمک های سایر دستگاه های اجرایی و خیرین سلامت اقدام به تشکیل این کانون می کنند. در این کانون ها مردم داوطلبانه حضور پیدا کرده و مشکلات حوزه ی سلامت محله ی خود از جمله نیازهای زیرساختی، کمبودهای تجهیزاتی و مشکلات بهداشت عمومی را بررسی و برای رفع آنها با کمک دستگاه های ذیربط تلاش می کنند.
جلسات کانون های سلامت محلات ماهانه برگزار می شود و از تجمع کانون های محلات مجامع سلامت شهرستان شکل می گیرد که جلسات آن به صورت فصلی برگزار می شود. در نهایت از اجتماع مجامع سلامت شهرستان ها مجمع سلامت استان تشکیل می شود.
تشکیل کانون های سلامت محلات جزو اولویت های دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت مواد غذایی تا پایان سال است.