سلسله جلسات کارگاهی باشگاه نبض خوشبختی که با هدف ارائه مهارتهای قبل و پس از ازدواج به دانشجویان مجرد و متاهل دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قالب کارگاه های ۵جلسه ای برنامه ریزی شده، از هفته جاری در دانشکده های بهداشت و پرستاری- مامایی آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در نخستین جلسه از این کارگاه های آموزشی حجت الاسلام داوودی نژاد کارشناس و مشاور خانواده به اهمیت بحث خودآگاهی در ارتباط با خود و دیگران اشاره کرد و گفت: شناخت از خود نه تنها موجب اصلاح ناهنجاری های شخصیتی و بهبود زندگی فردی میشود، بلکه سبب می شود فرد در تعامل با دیگران نیز از انعطاف رفتاری بیشتری برخوردار باشد و بویژه در موضوع انتخاب همسر و ارتباطات پس از ازدواج با همسر خود با چالش های کمتری مواجه شود.
وی که در جمع دانشجویان مجرد دانشکده پرستاری- مامایی سخن می گفت، برخورداری از مهارت خود آگاهی را زمینه ساز هدفگذاری های درست در زندگی دانست و گفت: کسانی که خود را می شناسند و متناسب با این شناخت اهداف خود را بصورت جزء به جزء و مصداقی دنبال می کنند، اغلب موفقیتهای بیشتری را در مسیراهداف خود تجربه خواهند کرد.
داوودی نژاد، به ضرورت برخورداری از مهارت خودآگاهی در رابطه با انتخاب همسر نیز اشاره و خطاب به دانشجویان گفت: اگر ندانید چه کسی هستید و چه نقاط ضعف و قوتی دارید قطعا نخواهید دانست که با چه انسانی باید ازدواج کنید و در این صورت شاید انتخاب بهترین گزینه هم نتواند حس خوشبختی را در شما ایجاد کند.
وی در خصوص ویژگیهای افراد برخوردار از مهارت خودآگاهی نیز گفت: انسان هایی که به شناخت از خود رسیده اند، اغلب زندگی هدفمند و بدون روزمرگی دارند، داشتن هدف آنان را از بیراهه رفتن باز می دارد، بیش از احساس تابع عقل و منطق هستند و از خود و دیگران انتظارات واقع بینانه دارند، مواجهه آنان با مشکلات درونشان را به هم نمی ریزد و تلاش می کنند راه حل اصولی مشکل را بیابند، بر رفتارهای ناپخته و نسنجیده خود احاطه دارند و در صورت اشتباه از عذرخواهی کردن امتناع نمیکنند، در برابر اشتباه دیگران موضع گیری تند ندارند و زود قضاوت نمیکنند....چنین افرادی تا حد زیادی به بلوغ فکری رسیده اند و درونیات خود را می شناسند پس می توانند در ارتباط با دیگران نیز موفق تر عمل کنند.
در کارگاه آموزش دیگری که همزمان در دانشکده بهداشت برگزار شد، دکتر مهرجردی روانشناس و مدرس مهارتهای زندگی در مقدمه ای به خلقت شگفت انسان و ظرفیت های وجودی او اشاره و تاکید کرد: هر انسانی از جهت جسمی و روانی موجودی منحصر به فرد و متفاوت با دیگران است و تحت هیچ شرایطی نباید خود را با دیگران مقایسه کند، زیرا این رویه موجب کاهش انگیزه و غفلت از قابلیت ها و توانایی های درونی او می شود. پس در گام اول لازم است هر یک از ما خود را با همان ویژگی هایی که داریم بپذیریم و به یاد داشته باشیم که در بین مخلوقات عالم به عنوان یک انسان از بالاترین جایگاه و برترین موقعیت وجودی برخوردار هستیم.
وی ادامه داد: اما انسان هایی هستند که علیرغم دانستن همه این حقایق باز هم از موقعیت و زندگی خود راضی نیستند و همواره با گلایه از شرایط فعلی خود، آینده ای بهتر را برای خود آرزو می کنند، چنین افرادی باید بدانند که هر تحولی از خود آنها آغاز می شود و البته این تحول نیازمند جرات، اراده محکم و ترک برخی عادت هاست. در این مسیر کسانی هستند که هدف انسان را مورد تمسخر و سرزنش قرار می دهند و آن را بیهوده و شکست خورده می دانند؛ عبور از این هجمه های وسیع، بسیار سخت و رنج آور خواهد بود؛ البته کسانی هم که از این رهگذر سخت عبور می کنند و به هدف خود می رسند حلاوت و شیرینی را نسبت به موفقیت خود تجربه می کنند که ارزش تحمل سختی ها را خواهد داشت.
گفتنی است؛ در برگزاری جلسات کارگاهی باشگاه نبض خوشبختی که از سوی ستاد ازدواج دانشجویی استان برنامه ریزی و در حال اجرا می باشد جمعی از دانشجویان این دانشگاه نیز به عنوان " همیاران خوشبختی " با مسئولین برگزار کننده کارگاه ها همکاری فعالانه ای داشته اند.
{jcomments on}