مدیر آمار وفناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه حوزه آمار دانشگاه نه تنها جزو برترین های وزارت بهداشت بلکه در بسیاری از شاخص ها و استانداردها برتر در کشور است، بیان کرد: ما باید بپذیریم تولید آمار مثل یک کالای لوکس گران بها زمان بر است ، علاوه براین باید روش جمع آوری دیتا را از سنتی به ثبتی تغییر دهیم.
به گزارش وب دا، مهندس ساداتی در همایش گرامیداشت روز آمار و برنامه ریزی با اشاره به اینکه نقش کارشناسان آمار در برنامه ریزی های دانشگاه کاملا مشخص است، ادامه داد: در حوزه سیستم HIS دانشگاه که به این مرحله رسیده است نیز حاصل تلاش در حوزه آمار است و می توانیم ادعا کنیم که آمار دستی کم کم در سطح دانشگاه جمع خواهد شد.
ضرورت حذف آمار دستی و کاغذی
مهندس ساداتی با بیان اینکه سه هدف کلی در کمیته اجرایی برنامه ریزی شده است، اظهار کرد: بالا بردن کیفیت داده های ثبتی، محدود سازی و بالابردن قدرت تحلیل داده و حذف آمار دستی و کاغذی وروش های موازی از جمله این اهداف است.
مدیر آمار و فناوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه باید روش های جمع آوری دیتا در دانشگاه بروز رسانی شود ، ادامه داد: حوزه آمار دانشگاه به عنوان اولین دانشگاه کشور در حوزه حذف آمار دستی فعالیت می کند که این موضوع باعث افتخار است.
مدیر گروه آمار دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این همایش ابراز کرد: نگاه مسئولان دانشگاه به حوزه آمار نگاه مثبتی است و این رویکرد باعث شده که این دانشگاه جزو دانشگاه های سرآمد کشور در حوزه آمار نویسی محسوب شود.
به گزارش وب دا، دکتر شاکری، اظهار کرد: افق آمار در دانشگاه یا وزارت بهداشت افق روشنی است چرا که روند خوبی را این حوزه طی می کند و اقداماتی که در این زمینه در سالهای اخیر شکل گرفته ،آینده خوبی را برای علم آمار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد رقم می زند.
وی با بیان اینکه وجود دیتا بیس ، سامانه سینا، his ، رجیستری در دانشگاه در سالهای اخیر شکل گرفته که منبع خوبی برای برنامه ریزی آینده دانشگاه محسوب می شود، عنوان کرد: این منابع آمار نوید می دهد که در آینده دسترسی به منابع دیتا خوب است و دانشگاه در حوزه محاسبه با مشکلی مواجه نیست.
مدیر گروه آمار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این اتفاقات نشان می دهد که مدیران دانشگاه نیز به اهمیت آمار پی بردند ، ادامه داد: دیتاهایی که جمع آوری می شود در روند برنامه ریزی های ۱۰ یا ۲۰ سال آینده موثر است .
وی با بیان اینکه گروه آمار نویسی در دانشگاه شکل گرفته و دانشگاه فعالیت خوبی در این حوزه دارد، افزود: دانشگاه علوم پزشکی مشهد جزو دانشگاه های سرآمد کشور در حوزه آمار نویسی است ودر این زمینه نیز ارتباط خوبی با خارج از کشور برقرار شده است.
دکتر شاکری با اشاره به اینکه کارشناسان آمار دانشگاه باید بیشتر از گذشته در حوزه ارتقا کیفی فعالیت کنند، عنوان کرد: ثبت صحیح اطلاعات و تحلیل اطلاعات می تواند باعث افزایش سطح کیفی اطلاعات آماری شود زیرا در حال حاضر کار از مرحله ثبت دیتا گذشته و در مرحله تحلیل است.
مدیر گروه آمار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در فرایند تغییر دیتا به اطلاعات باید اقداماتی صورت گیرد، گفت: نقش سرمایه انسانی در این زمینه اهمیت ویژه ای دارد و امیدوارم کارشناسان آمار دانشگاه خروجی صحیح و کاملی از آمار در اختیار برنامه ریزان قرار دهند.
وی عنوان کرد: آمار آیینه است که این آیینه اگر محدب باشد کوچک نمایی و اگر مقعر باشد بزرگ نمایی می کند اما حوزه آمار دانشگاه نیازمند آیینه صافی است که همه چیز را براساس واقعیت امر نشان دهد تا براین اساس برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.
برنامه ریزی صحیح نیازمند آمار واطلاعات صحیح است
دکتر احتشام فر ، دبیر کمیته بهداشت، سلامت و محیط زیست خدمات سفر خراسان رضوی با اشاره به اینکه جایگاه آمار در برنامه ریزی های دانشگاه برای ارائه خدمات به مردم جایگاه ویژه ای است، عنوان کرد: اگر آمار نادرستی به دانشگاه ارائه شود ؛ برنامه ریزی و ارائه خدمات به مردم نیز دچار نقص و مشکل خواهد شد.
وی با بیان اینکه کارشناس آمار باید به اهمیت کار و جایگاه شغلی خود آگاه باشند، ابراز کرد: بخشی از انرژی دانشگاه صرف ارائه خدمات غیر استانی می شود به عنوان نمونه در دهه آخر صفر جمعیت زیادی از زائران به مشهد مشرف می شوند که این افراد نیازمند خدمات درمانی و بهداشتی هستند اما اگر آمار و اطلاع دقیقی از تعداد افراد و نیازهای آنها وجود نداشته باشد ارائه خدمت به این افراد به سختی انجام می شود.
دکتر احتشام فر با تاکید براینکه جایگاه آمار ، جایگاه مهمی در برنامه ریزی است، ادامه داد: بدون آمار صحیح برنامه ریزی معنایی ندارد، بنابراین کارشناسان آمار باید به اهمیت جایگاه خود واقف باشند.
دکتر سالاری، رئیس گروه آمار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره یه اینکه انتخاب دو نفر کارمند نمونه از بین کارشناسان آمار باعث افتخار و مباهات این گروه است، ادامه داد: پرزنت کردن آمار متاسفانه ضعیف انجام می شود؛ بنابراین همه فرآیند را باید کارشناسان بررسی کنند و به سراغ دیتابیس بروند.
وی ادامه داد: آمار بیمارستانی نیز باید از حالت دستی خارج شود و در این راستا اگر کارشناسی احساس نیاز به کلاس آموزشی داشت ، کلاس آموزشی برگزار خواهد شد زیرا تسلط به اکسل یکی از اصول کار آمار ثبتی است.
دکتر سالاری بیان کرد: بیمارستانهای خصوصی نیز خوشبختانه به سمت استفاده از آمار غیر دستی رفته اند از همین رو از کارشناسان آمار درخواست می کنیم تا برای استفاده از داشبوردها زمان بگذارند و خودشان داشبورد تولید کنند .
وی گفت: حضور پر شور کارشناسان آمار به خصوص در حوزه طراحی پوستر، تجربه موفق و رای دهی به بهترین تجربه ها نشانه خلاقیت در کار است.
برگزاری جلسات پرسش و پاسخ، تقدیر از برگزیدگان، معرفی طرح های برتر، برپایی کارگاه های آموزشی از دیگر برنامه های گرامیداشت روز آمار است.
![](https://webda.mums.ac.ir/images/salamat/00982.jpg)
![](https://webda.mums.ac.ir/images/salamat/00983.jpg)
{jcomments on}