فاطمه برنجن افزود: HIV یک بیماری عفونی است که اغلب مردم آنرا با نام ایدز میشناسند در حالی که ایدز تنها مرحله انتهایی از بیماری HIV بوده و اگر فرد به موقع و صحیح تحت مراقبت و درمان قرار گیرد ممکن است تا آخر عمر این بیماری برای وی اتفاق نیفتد.
وی اظهار کرد: طی سالیان اخیر برنامه کنترل HIV تغییرات اساسی داشته و بسیاری از خدمات این برنامه در مراکز خدمات جامع ادغام شده است.
برنجن تصریح کرد: آموزش، مشاوره و انجام تست تشخیص سریع HIV خدماتی هستند که در تمامی مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاههای سلامت به صورت رایگان ارائه و نیز مراقبت و درمان در مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری اجرا میشود.
کارشناس برنامه HIV و بیماریهای آمیزشی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: فراهم کردن امکان تشخیص، مراقبت و درمان افراد مبتلا به HIV منجر به تبدیل شدن این بیماری به یک بیماری عفونی قابل کنترل شده که داشتن طول عمر نرمال فرد مبتلا، سلامت جامعه را هم تضمین میکند.
وی افزود: هدف نهایی در رویکرد نوین آموزش HIV این است که فراگیران ماهیت HIV را به عنوان یک بیماری عفونی قابل کنترل شناخته و با کاهش ترس بیمورد از بیماری و رفع انگ و تبعیض بیماری، شرایطی فراهم آورند تا افراد در صورت لزوم، بدون واهمه برای آزمایش تشخیصی اقدام کرده و در صورت ابتلا تحت مراقبت قرار گیرند.
برنجن تاکید کرد: همه افراد جامعه میتوانند گروه هدف این رویکرد اطلاعرسانی و آموزشی باشند لذا این روش آموزشی برای هر گروه جمعیتی با یک شیوه استاندارد خود ارائه میشود.
وی تصریح کرد: تغییر در نحوه آموزش HIV ( رویکرد نوین آموزشی HIV) و توصیه به انجام تست تشخیص سریع از مهمترین اقدامات این برنامه است.
کارشناس مسئول واحد بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان اظهارکرد: برای ارائه آموزش HIV با رویکرد نوین و برای نیل به اهداف مذکور، لازم است مربیان آموزشی، مطابق استاندارد تعیین شده دانش و مهارت لازم را کسب نموده و با کمک به تغییر نگرش و اصلاح باورهای غلط، کاهش ترس ناشی از HIV ، فراهم کردن امکان تشخیص بیماران و وصل کردن آنها به سیستم مراقبت و درمان نقش بسیار بزرگی در کنترل بیماری در جامعه ایفا کنند.
سحر رزمجو خاطر نشان کرد: تمامی مباحث کارگاه بصورت علمی، فنی، کاربردی و با مشارکت فعال مراقبین سلامت ارائه شده، امیدواریم با آموزشهای ارائه شده منجر به تغییرات موثر در کنترل این بیماری شده و با شناسایی هرچه سریعتر موارد مثبت و متصل کردن آنان به خدمات مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری شاهد رسیدن به اهداف برنامه جهانی ایدز۹۰-۹۰-۹۰-باشیم.
وی تصریح کرد: منظور از اهداف ۹۰-۹۰-۹۰ این است که ۹۰درصد کسانی که در جهان با HIV زندگی میکنند تا سال ۲۰۲۰ میلادی از ابتلای خود به این عفونت مطلع شوند همچنین قرار است ۹۰ درصد کسانی که ابتلای آنها به HIV تشخیص داده میشود هم درمان ضد ویروسی مداوم دریافت کنند.
رزمجو گفت: ضمن اینکه سطح ویروس ۹۰ درصد دریافت کنندههای درمان ضد ویروسی مداوم نیز کاهش مییابد.
کارشناس مسئول واحد بیماریهای واگیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: مراقبین سلامت گروهی از کارکنان نظام سلامت هستند که لازم است مهارت و دانش کافی را برای ارائه خدمات با کیفیت داشته و به منظور تقویت نظام مراقبت HIV و بیماریهای آمیزشی در شهرستان دشتستان تمامی مراقبین سلامت، ماماها، مراقب ناظران و سرپرستان مراکز دو روز تحت آموزش حضوری قرار گرفتند.
انتهای پیام/ س.غ-۳۰۳۰
اخبار دانشگاه علوم پزشکی بوشهر را در کانال اطلاع رسانی ما دنبال کنید
https://chat.whatsapp.com/EY7jegBw69PIpld7SHn6wN