دبیر کمیته بهداشت، سلامت و محیط زیست خدمات سفر خراسان رضوی با اشاره به نکات قابل توجه قبل و حین سفر که باید توسط زائران مورد توجه قرار گیرد، گفت: پیاده روی ترویج فرهنگ و تجلیل از مقام حسینی و امام رضا (ع) است، بنابراین باید مراقب سلامت خود بود.
دکتر مرتضی احتشام فر در گفتگو با خبرنگار وب دا گفت: با توجه به دهه پایانی ماه صفر و پیاده روی زائرین به مشهد و کربلا توصیه هایی وجود دارد در ابتدا، موفقیت در هرکاری با برنامه ریزی امکان پذیر است.
وی افزود: باید زائر بداند که به کجا می رود چه آب و هوایی در پیش دارد و با توجه به شرایط جغرافیایی لباس های مناسب به همراه داشته باشد همچنین کفش مناسب بویژه بدون پاشنه توصیه می شود.
دکتر احتشام فر با بیان اینکه پیاده روی ترویج فرهنگ و تجلیل از مقام حسینی و امام رضا (ع) است، اظهار داشت: بنابراین باید مراقب سلامت خود بود.
وی در ادامه اذعان کرد: استفاده از عینک دودی و ضدآفتاب مناسب و همراه داشتن وسایل ضروری و حمل آن در کوله پشتی یا ساک چرخ دار روان که از روی زمین کشیده شود، توصیه می شود.
دبیر کمیته بهداشت، سلامت و محیط زیست خدمات سفر استان همچنین توصیه کرد: زائرانی که دارو مصرف می کنند حتما داروهای مورد نیاز و ضروری خود را همراه داشته باشند و با پزشک معالج خود برای پیاده روی مشورت نمایند.
وی افزود: زائران باید به اندازه ظرفیت و توان خود پیاده روی کنند قبل از شروع پیاده روی بویژه کسانی که بیماری زمینه ای دارند با پزشک خود مشورت نمایند و با توجه به نظر ایشان و در صورت لزوم سفر خود را آغاز نمایند.
دکتر احتشام فر با بیان اینکه بهتر است داروهای مصرفی و دفترچه های بیمه را به همراه داشت، به زائران پیاده توصیه کرد:
از مصرف سبزی، سالاد و کاهو در بین راه و رستورانها پرهیز شود مگر اینکه خود فرد با مراحل چهارگانه شستشو آن را آماده کرده باشد به همراه داشتن آجیل خشک به اندازه کافی مانعی ندارد، فرآورده های لبنی، برنج و گوشت بسیار فسادپذیر هستند.
دبیر کمیته بهداشت، سلامت و محیط زیست خدمات سفر استان با بیان اینکه کودکان نوپا باید در کالسکه های مناسب حمل شوند و کودکان بزرگتر زود به زود استراحت نمایند، گفت: آب مصرفی باید آب بطری سالم باشد.
دکتر احتشام فر همچنین در ادامه اذعان کرد: زائران بهتر است متناسب با آب و هوا حرکت کنند لباس و کفش مناسب بپوشند یکی از چالش هایی که با آن مواجه هستیم مسمومیت با گاز منوکسیدکربن است مسئولین کاروانها و مسئولین مکان های اسکان باید از لحاظ سیستم گرمایشی استاندارد مطمئن باشند و در طول ساعت استراحت زائرین در ساعت های مختلف به آنها سرکشی نمایند.
وی با اشاره به حوادث ترافیکی گفت: برای پیشگیری از حوادث ترافیکی بهتر است از حرکت در شب پرهیز شود و قبل از غروب آفتاب در یک مکان اسکان، مستقر شوند همچنین از ریختن زباله در سطح جاده و آتش زدن چوب و کاغذ برای گرم کردن خود پرهیز نمایند زیرا ضرر این کارها به خود انسان باز می گردد.
دکتر احتشام فر همچنین گفت: افرادی که با خودروی شخصی خود به این سفر می آیند حتما از سالم بودن خودروی خود مطمئن باشند دارای گواهینامه باشند قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت نمایند ، هر دو ساعت در فضای آزاد قرار گیرند و کمی استراحت کنند.
وی خواستار شد: اگر شخصی علائم بیماری و اسهال و استفراغ داشت حتما به پزشک بین راه مراجعه نماید و همه زائرین هنگام سفر و یک هفته پس از بازگشت از روبوسی اطرافیان بپرهیزند و شستشوی دستها در تمام ایام بسیار تاکید می شود.
{jcomments on}