کاظمی ذهابی/وبدا
تفاهم نامه همکاری مشترک دانشگاه علوم پزشکی و مجتمع کشت، صنعت و گردشگری لرستان به منظور ساخت مراکز درمانی و گیاهان دارویی به امضا رسید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، دکتر ساکی رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان و سرچشمه پور مدیر عامل مجتمع کشت، صنعت و گردشگری لرستان طی نشستی که با حضور مرادی مدیر کل سازمان اقتصاد و دارایی و معاونین درمان، توسعه، اجتماعی، غذا و دارو و تحقیقات و همچنین مشاور رئیس دانشگاه در امور بهداشت و مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی در سالن جلسات سازمان اقتصاد و دارایی برگزار شد، این تفاهم نامه را امضا کردند.
این تفاهم نامه در خصوص ساخت و راه اندازی مراکز درمانی از جمله دهکده سلامت، مجتمع درمانی ویژه زائرین، مرکز گیاهان دارویی و پروژه زنبورهای اصلاح شده و عسل کاملا طبیعی جهت مقاصد درمانی به امضا رسید. طبق این تفاهم نامه دانشگاه علوم پزشکی لرستان در خصوص تأمین نیروی انسانی و تحقیقات علمی همکاری لازم را با این مجتمع صورت خواهد داد.
مدیر عامل مجتمع کشت، صنعت و گردشگری لرستان در این جلسه انتظارات این مجموعه را از دانشگاه علوم پزشکی عنوان کرد. دکتر سرچشمه پور گفت: ما در حال حاضر حدود 1200 هکتار زمین را در اختیار داریم که اگر خداوند توفیقی عنایت فرمایند قصد داریم بخشی از آن را در راستای برنامه های حوزه سلامت قرار دهیم. وی ابراز داشت: عمده ی فعالیت های مجتمع هم اکنون در مقوله پرورش و اصلاح دام، باغداری و کشاورزی است که دستاوردهای خوبی را نیز در بر داشته است. سرچشمه پور در ادامه در مورد برنامه های در دست مطالعه و اجرای مشترک با دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: مرکز کشت و بهره برداری از گیاهان دارویی یکی از برنامه های ماست که مطالعات آن تا حدودی صورت گرفته است. وی افزود: لرستان ظرفیت های خوبی در این زمینه دارد و قطعا با مساعدت دانشگاه علوم پزشکی می تواند بستر توسعه ی خوبی داشته باشد. سرچشمه پور ساخت مجموعه دهکده ی سلامت را از دیگر برنامه های این راستا قلمداد کرد و گفت: تجربه های مشابهی در مورد دهکدهی سلامت در دیگر نقاط دنیا وجود دارد که امیدواریم با استفاده از تجربه های به دست آمده آن را در لرستان نهایی کنیم. مدیر عامل مجتمع کشت، صنعت و گردشگری لرستان همچنین ساخت مرکز درمانی در مسیر زائرین را از دیگر برنامه های مشترک عنوان کرد. سرچشمه پور گفت: این مرکز خیریه در ضلع جنوبی مجتمع و ویژه زائرین خواهد بود. وی گفت: انتظار عمده ی ما از دانشگاه در زمینه تأمین نیروی انسانی و پشتوانه علمی طرح هاست. سرچشمه پور در پایان خاطرنشان کرد: بدون تردید این همکاری ها در نهایت به توسعه ی استان کمک شایانی خواهد نمود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت بالای مجتمع کشت و صنعت و گردشگری لرستان گفت: با محدودیت هایی که ما امروزه در زمینه تأمین اعتبارات داریم ناچاریم از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم. دکتر ساکی عنوان کرد: این مسیر، مسیری است که کشورهای پیشرفته در پیش گرفتند و امروز ما نتیجه ی آن را به وضوح می بینیم. وی با استقبال از همکاری با مجتمع کشت، صنعت و گردشگری لرستان ابراز داشت: بدون تردید استفاده از تجربیات داخلی و خارجی به ویژه در زمینه ساخت دهکده ی سلامت و مرکز گیاهان دارویی بسیار ثمر بخش خواهد بود. دکتر ساکی گفت: پیرو جلساتی که با آقای الحی سرمایه گذار مجتمع کشت و صنعت و گردشگری داشتیم نیازهای عمده ی درمانی استان که بیشتر در حوزه بیماران سرطانی و ناباروری می باشد را مطرح کردیم و ایشان نیز تمایل زیادی برای تحقق برنامه های درمانی در این مجتمع را داشتند. وی ادامه داد: مسئله ی مهم در این میان پتانسیل های دو مجموعه است که توامان بارور می شوند. دکتر ساکی گفت: یقینا تجربیات علمی اساتید و ظرفیت نیروی انسانی
دانشگاه علوم پزشکی همراه با سرمایه ی مالی سرمایه گزاران مجتمع کشت، صنعت و گردشگری می توانند زمینه ی برکات زیادی را در جهت توسعه استان فراهم کند. رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان همچنین به ظرفیت های بالای مرکز تحقیقاتی گیاهان دارویی رازی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اشاره کرد و گفت: این مرکز جزو مراکز معتبر در کشور است و از اساتید و محققان بومی باارزشی بهره مند است. دکتر ساکی گفت: این مرکز برای ساخت مرکزگیاهان دارویی پشتوانه خوبی خواهد بود. وی در پایان خاطرنشان کرد: انسان محور توسعه است و نیروی انسانی نیاز اصلی این طرح ها ست که دانشگاه آن را تأمین خواهد کرد.