مانور برنامه سلامت نوروزی نیروهای بهداشت محیط روز شنبه 26 اسفند ماه 1396 با حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد.
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران: مانور برنامه سلامت نوروزی نیروهای بهداشت محیط روز شنبه 26 اسفند ماه 1396 با حضور دکتر علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت، دکتر جنیدی رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، دکتر ناصری پور رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار گردید.
دکتر علیرضا رییسی با بیان اینکه در ایام نوروز 70 درصد پرسنل بهداشتی و درمانی فعالیت دارند، گفت: وزارت بهداشت جزو دستگاه هایی است که تعطیلی ندارد و حتی در ایام تعطیل فعالیت ها و نظارت ها در این حوزه تشدید پیدا می کند.
وی با بیان اینکه برنامه های بهداشت محیط از ۱۵ اسفند ماه آغاز شده است و تا ۱۵ فروردین ادامه دارد، خاطرنشان کرد: تمرکز این طرح بر بهداشت اماکن عمومی، مواد غذایی، سکونتگاه های بین راهی، تفرجگاهها و هتل ها است.
دکتر رییسی تصریح کرد: نیروهای بهداشت محیط در قالب بیش از ۱۲۰۰ اکیپ بازرسی در سراسر کشور از ۸ صبح تا ۲۰ بر این اماکن نظارت دارند، این نیروها در ایام غیرتعطیل به ۲۷۰۰ اکیپ افزایش پیدا می کنند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت از مجهز شدن بازرسان به دستگاههای پورتابل و سنجش در محل خبر داد و گفت: مجهز شدن بازرسان به دستگاههای پرتابل و سنجش در محل و افزایش سرعت در برخورد با متخلفان از ویژگی های این دوره از فعالیت نیروهای بهداشت محیط در ایام نوروز است، چراکه در دوره های قبل یکی از گلایه های بازرسان دیر آماده شدن جواب آزمایشات بود و لذا مجهز شدن به دستگاه های پرتابل و سنجش گام خوبی است که باید توسعه هم پیدا کند.
وی ادامه داد: یکی از دستگاه هایی که به تازگی بازرسان به آن مجهز شده اند، دستگاه سنجش بار میکروبی است، ما در این دوره تاکید ویژه ای بر بهداشت رستوران های بین راهی و محل اسکان مسافران داریم.
دکتر رییسی با بیان اینکه وقتی مجوز بهداشت و درمان روی محصول یا مکانی حک می شود، انتظار مردم دریافت محصول یا خدمت ایمن است، گفت: اگر در این زمینه کوتاهی شود، ما مسئول هستیم.
وی درخصوص استفاده از ظرفیت بخش خصوصی گفت: معتقد هستم که زمینه همکاری با بخش خصوصی باید توسعه پیدا کند و در چارچوب قرار بگیرد، چراکه بخش خصوصی بازویی قوی برای اجرا است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به همکاری قوه قضاییه، نیروی انتظامی، سازمان دامپزشکی، تعزیرات و وزارت صنعت در این بازرسیها تصریح کرد: سازمان تعزیرات در این بازرسی ها اکیپی را به همراه نیروهای بهداشت محیط برای بازرسی اعزام می کند، ما از مردم درخواست می کنیم که گزارش های خود از تخلفات بهداشتی را به سامانه ۱۹۰ اعلام کنند و خودشان نیز در سال نگه داشتن محیط تلاش کنند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در راستای برنامه هفتم طرح تحول سلامت، آب سالم، غذای ایمن و رژیم غذایی و هوای پاک از اولویت های مهم در حوزه بهداشت محیط در سال جاری در نظر گرفته شده است.
دکتر احمد جنیدی افزود: از توان دفاتر خدمات سلامت برای این برنامه کمک خواهیم گرفت واین دفاتر در استان تهران از 29 دفتر در سال قبل به 40 دفتر افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان این که در سال جاری معرفی اماکنی که مسائل بهداشتی را رعایت نمی کردند، به دو برابر سال قبل رسیده است، افزود: این موضوع به خاطر افزایش تعداد بازرسی ها از این اماکن است.
این مقام وزارت بهداشت گفت: طرح سلامت نوروزی در کل کشور از 15 اسفند آغاز و تا پایان 15 فرودین سال 1397 با همکاری سازمان تعزیرات حکومتی و پلیس اجرا خواهد شد.
وی ادامه داد: 2 هزار و 700 اکیپ نظارتی و بازرسی در روزهای اداری و یکهزار و 240 اکیپ در هر روز از 8 صبح تا 20 در ساعات اداری و غیراداری و روزهای تعطیل در سراسر کشور مشغول فعالیت هستند.
دکتر جنیدی با اشاره به همکاری برخی دستگاه ها در طرح سلامت نوروزی از جمله قوه قضاییه، نیروی انتظامی، دامپزشکی و شهرداری ها، گفت: امروز نیز تفاهم نامه ای با سازمان تعزیرات حکومتی امضا شد که در طول این ایام بازرسی های مشترک و خارج از نوبت به صورت ویژه انجام شود.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با تاکید بر استفاده از بخش خصوصی در امر نظارت، گفت: تا جایی که مربوط به بخش حاکمیتی نباشد از بخش خصوصی استفاده خواهیم کرد.
وی به افزایش10 درصدی اکیپ بازرسی بهداشت محیط درسالجاری اشاره کرد وافزود: با توسعه تجهیزات بازرسان و استفاده از دستگاه های پورتابل(سیار) برای سنجش مواد خوراکی و آشامیدنی و استفاده از نظارت های مردمی و ارتقاء رسیدگی به شکایات بهداشتی در سامانه 190 توانسته ایم در کاهش زمان رسیدگی به تخلفات و شکایات مردمی استفاده کنیم.
وی با تشریح سیاست وزارت بهداشت در مصرف مواد دخانی بخصوص استفاده قلیان در قلیان سراها و قهوه خانه ها، گفت: باید در مرحله اول برای کاهش مصرف فرهنگ سازی شود و در ادامه نیز ما از مجلس شورای اسلامی این درخواست را داریم که به طرح خارج شدن قهوهخانهها از اماکن عمومی رای ندهند.
وی ادامه داد: مشاهده شده که دربرخی از قهوهخانهها از مواد مخدر و روانگردان در قلیانها استفاده میشود و به همین دلیل از دستگاه قضایی و نمایندگان مجلس درخواست میکنیم که به این موضوع توجه داشته باشند.
دکتر جنیدی همچنین از کسانی که در صنوف مختلف فعالیت می کنند، درخواست کرد که استانداردهای لازم بهداشتی را در اماکن خود رعایت کنند.
وی افزود: ممکن است از سالهای آینده محل کار کسانی که به علت تخلف پلمپ شده باشد، تا پایان سال اجازه استفاده از آن مکان داده نشود.