به گفتهی دبیر انجمن علمی هیپنوتیزم ایران، هیپنوتیزم در برخی بیماران روانی مزمن نمیتواند بکار گرفته شود چون ممکن است بر روند بیماری تاثیر منفی بگذارد.
دکتر مهدی فتحی در گفتگو با وبدا افزود: همچنین در بیمارانی که دچار اختلالات خلقی شدید یا اختلالات شخصیتی هستند نیز هیپنوتیزم کاربردی ندارد.
وی یادآور شد: در بیماران سایکوز یا در عقبماندگان ذهنی نیز امکان استفاده از هیپنوتیزم به عنوان روش درمانی وجود ندارد زیرا ممکن است هیپنوتیزم اشکالاتی در این بیماران ایجاد کند.
دکتر فتحی اظهار کرد: در زمینهی سردردهای تنشی و میگرنی، تحقیقاتی توسط ما و دیگران انجام شده و نتایج مثبتی هم به همراه داشته است اما در بیماریهایی مانند صرع، این روش درمانی مورد استفاده نیست ولی در این زمینه هم تحقیقاتی در دست انجام است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص اضافه کرد: در بخش دیگر، هیپنوتیزم به عنوان درمان تسکینی در دردهای ناشی از سرطان و شیمیدرمانی و نیز در کاهش آلام بیماران اماس کاربرد دارد و موثر بوده است که نمونههایی از این درمان در کشور ما هم انجام شده و موفقیت آمیز بوده است.
وی ادامه داد: اما کارکرد اصلی هپینوتیزم در اثرات درمانی آن در برخی بیماریهای اضطرابی، اختلالات روانتنی، کاهش هیجانات و انواع ترسها میباشد.
دبیر علمی کنگرهی آسیایی هپینوتیزم گفت: هیپنوتیزم در زمرهی حالتهای مغزی است که در طول روز هزاران بار برای هر کس اتفاق میافتد اما وقتی صحبت هیپنوتیزم در درمان پیش میآید مفهومش آن است که این حالت باید توسط درمانگر یا هیپنوتراپ با استفاده از تکنیکهای رواندرمانی، به سمت و سوی مورد نظر هدایت شود.
وی گفت: توجه تمرکز یافته که به انفکاک و جدا شدن از سایر موضوعات مشغول کنندهی ذهن میانجامد، یکی از ویژگیهای هیپنوتیزم است.
وی ادامه داد: یک ویژگی دیگر هیپنوتیزم نسبت به سایر حالات مغز این است که در هیپنوتیزم، پذیرش فرد افزایش مییابد و هنگامی که درمانگر این حس پذیرش حداکثری را به همراه تمرکز و انفکاک از موضوعات دیگر، به سمت و سوی مورد نظر خود هدایت میکند، میتواند نتایج رضایتبخشی در درمان برخی بیماریهای روان پزشکی داشته باشد.
رئیس انجمن آسیایی هیپنوتیزم ادامه داد: کاربرد دیگر هیپنوتیزم، ایجاد حس بیدردی در جراحیهاست که ما در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، چندین عمل جراحی را برای اولین بار در دنیا با کمک هیپنوتیزم انجام داده و به ثبت جهانی رساندهایم.
شایان ذکر است کنگرهی آسیایی هیپنوتیزم با شرکت ۲۴ کشور از آفریقا، آسیا، اروپا و امریکا ۲۳ تا ۲۶ مهرماه در مشهد برگزار میشود.
در این کنگره قرار است ۸۰ استاد دانشگاه از کشورهای مختلف، به ارائهی مقاله و سخنرانی بپردازند و یافتههای خود در زمینهی هیپنوتراپی را با یکدیگر به اشتراک بگذارند.
{jcomments on}