استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: میزان بروز افسردگی در بیماران مبتلا به سرطان تقریبا به ۲۵ درصد می رسد و این میزان در بیماران دچار از کار افتادگی بیشتر است.
دکتر مصطفی کمندی در خصوص برنامه درمان بیماران مبتلا به سرطان در گفتگو با وب دا گفت:بیماری سرطان به دلیل تضعیف سیستم ایمنی بدن و احتمال از کار افتادگی موقت بیمار، زمینه ابتلا به افسردگی را در بین بیماران افزایش می دهد.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: بیماران مبتلا به سرطان همراه با علائم افسردگی باید زیر نظر پزشک درمانهای حمایتی و دارویی را دریافت کنند که پاسخ مناسب به این درمانها معمولا ۴ تا ۶ هفته بعد از شروع درمان ایجاد می شود.
دکتر کمندی تصریح کرد: بسیاری از بیماران هنگامی که از درمان بیماری خود ناامید می شوند یا روند درمان طولانی می شود به استفاده از روشهای درمانی اثبات نشده یا ناسالم روی می آورند که در این روشهای درمانی امکان آسیب به بیمار وجود دارد، بنابراین توصیه می شود بیمار هر آنچه انجام می دهد را با پزشک معالج خود در میان بگذارد تا حداقل از آسیب های ناخواسته جلوگیری شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه درمان سرطان بسته به نوع و بافت شناسی سرطان و میزان گسترش این بیماری، می تواند بصورت جراحی، پرتودرمانی یا دارویی یا اینکه ترکیبی از انواع این روشها باشد، ادامه داد: برای درمان بهتر و موثرتر بیمار مبتلا به سرطان، باید مجموعه ای متشکل از پزشک، مراقبت های اولیه، پزشک متخصص انکولوژی(سرطان شناس)، متخصص جراحی سرطان، پزشک متخصص پرتودرمانی، پرستار مجرب در مراقبت بیمار سرطانی، داروساز، مسئولین مراقبت های اجتماعی، متخصص پزشک بازتوانی با همدیگر و با بیمار و خانواده اش همکاری و هماهنگی نزدیک داشته باشند تا بهترین تصمیم جهت بیمار گرفته شود.
وی افزود: با توجه به اطلاعات مربوط به میزان گسترش بیماری و وضعیت عملکردی بیمار تصمیم گیری می شود که درمان بیمار باید به قصد علاج سرطان باشد یا هدف از درمان صرفا افزایش طول عمر و تسکین بیمار قرار گیرد.
دکتر کمندی همچنین در خصوص تشخیص نوع درمان، اظهار داشت: درمان سرطان بسته به نوع و بافت شناسی سرطان و میزان گسترش این بیماری، می تواند بصورت جراحی، پرتودرمانی یا دارویی (شیمی درمانی، هورمون درمانی، ایمنوتراپی یا درمان هدفمند و ...) یا اینکه ترکیبی از انواع این روشها باشد.
{jcomments on}