جدیدترین گاید لاین های آموزشی ده سال اخیر در حوزه آسم در همایشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد مورد بحث و تبادل نظر قرار گفت.
دبیر علمی همایش تازه های تشخیص ودرمان آسم در حاشیه این همایش در گفتگو با وب دا، با اشاره به اینکه آسم یکی از بیماریهای است که حدود ۱۰ درصد در بین کودکان و ۵ درصد در بین بالغین شیوع دارد، بیان کرد: درمان آسم نیازمند تشخیص درست و به موقع و درمان موثر و بی ضرر است از همین رو در این سیمنار علمی ، ابعاد مختلف بیماری آسم مورد بررسی قرار می گیرد.
دکتر حمید آهنچیان با بیان اینکه در این سمینار سه پنل در خصوص تشخیص افتراقی آسم برگزار می شود، عنوان کرد: در برخی از اوقات بیمارانی که مشکلات گوارشی ، ریفلاکس، فیروز کیستیک دارند ویا جسم خارجی داخل ریه فرو رفته باشد به اشتباه با عنوان آسم تشخیص داده می شوند این در حالی است که باید علائم بالینی، تست تشخیصی و نحوه درمان مشخصی را برای آسم در پیش گرفت.
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی با اشاره به اینکه درمان حمله آسم، بررسی جدیدترین گاید لاین های آموزشی، روش های درمانی پیشرفته بسته به شدت آسم ، درمان بیولوژیک آسم و عوارض داروها از دیگر موضوعات محوری است که در این سمینار علمی به آن پرداخته شده است، گفت: برای درمان آسم در کودکان ابتدا پرهیز از مواد آلرژی زا تجویز می شود و بعد از آن انتخاب واکسن آسم یا ایمونوتراپی ، درمان های ضد آلرژی و درمان جدید برای موارد مقاوم درمان به بیمار تجویز می شود.
دکتر آهنچیان عنوان کرد: در این سمینار علمی از اساتید دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سبزوار و نیشابور حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شاهد رشد شیوع آلرژی غذایی، اگزما و آسم در کودکان هستیم، بیان کرد: تغییر سبک زندگی و استفاده از مواد آلرژی زا ، آلودگی هوا، مواد افزودنی، استرس و... باعث شیوع آلرژی در بین کودکان و بالغین شده است.
دکتر آهنچیان با بیان اینکه در روستاها شیوع آسم بسیار کمتر از شهرها است، بیان کرد: در روستا به دلیل اینکه مردم زندگی راحت تری دارند و با حیوانات ارتباط نزدیکی دارند؛ سیستم ایمنی بدن به سمت مقابله با میکروب ها فعال می شود و کمتر دچار حساسیت و آلرژی می شوند.
وی عنوان کرد: آلرژی در کودکان بیشتر در خانواده های استریل و وسواسی شیوع دارد و این حساسیت به شکل آلرژی، اگزما و آسم خود را نشان می دهد؛ علاوه براین آسم بر پایه ژنتیک است و خانواده هایی که در بین بزرگسالان این مشکل وجود دارد، این بیماری بیشتر در کودکانشان خود نمایی می کند.
{jcomments on}