به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان
گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان
، مصطفی دهمردهای رئیس بیمارستان سوانح سوختگی مطهری سمپوزیم پوست، ترمیم سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در برگزاری این مراسم که صبح امروز در دانشکده مدیریت دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، اظهار کرد:این سومین سمپوزیم در حوزه ترمیم
سلولهای بنیادی
و پزشکی بازساختی است که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران، مرکز تحقیقات سوختگی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار میشود و هدف از برگزاری این سمپوزیم ارائه راهکارهای نوینی در درمان با سلولهای بنیادین و طب بازساختی برای درمان بیماریهای پوست است.
وی ادامه داد: در این مراسم به بررسی راهکارهایی برای تولید و استفاده از سلولهای بنیادی برای درمان بیماریهای پوستی مانند سوختگی، ویتیلیگو، ایبی و سایر بیماریهای پوستی پرداخته می شود، همچنین در کنار آن موضوعاتی مثل درمان اختلالات خاص زانو و چشم هم مورد بررسی قرار میگیرد.
دهمردهای درباره روش استفاده از این سلولها گفت: سلولهای مورد استفاده در این روشهای درمانی یا از خود فرد به بیمار و یا از سایر منابع تامین
سلولهای بنیادی
مثل بند ناف یا پرده جنین تامین میشود این سلولها پس از فرآوری مورد استفاده قرار میگیرند تا بتوانند اختلالات و بیماریهای سخت را درمان کنند.
ترمیم زخمها و اسکار با سلول بنیادی
در ادامه این مراسم محمدامیر امیرخانی دبیر شورای راهبردی ستاد سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: ستاد سلولهای بنیادی در معاونت علمی ریاست جمهوری برنامههای متعددی برای توسعه علوم فناوری سلولهای بنیادی در کشور دارد یکی از این برنامهها برگزاری سمپوزیمهای تخصصی در رشتههای مختلف بالینی است.
وی افزود: این سمپوزیمها با هدف آموزش و توانمندسازی متخصصان بالینی در رشتههای مختلف برگزار میشود از حوزه غضروف و استخوان در سلولهای بنیادی گرفته تا گوش، حلق و بینی، گوارش، پوست در این سمپوزیمها تلاش میشود تا علاوه بر حضور متخصصین همکاران ما در رشتههای علوم پایه و مهندسی و همکاران ما در بخش فنی حضور داشته باشند تا ضمن آشنایی بیشتر با این رشتهها و فناوری محصولات و تجهیزات مورد نیاز برای پیشرفت این علوم شناسایی شده و در نهایت تولید شود.
امیرخانی بیان کرد: در سمپوزیم امروز تازههای حوزه پوست ترمیم و سلول های بنیادی در پزشکی بازساختی مطرح میشود که در ترمیم زخمها، اسکار، بیماری ویتیلیگو و سایر بیماریهای پوستی مورد استفاده قرار میگیرد. در این سمپوزیم تعداد زیادی از متخصصان پوست، جراحان فک و صورت، جراحان پلاستیک، متخصصین گوش، حلق و بینی و متخصصین چشم حضور دارند تا در کنار هم به بررسی این حوزه بپردازیم.
دبیر شورای راهبردی ستاد سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: فناوری سلولهای بنیادی در برخی از رشتهها و بیماریها پاسخگویی بسیار مناسبی دارد و در سطح جهانی و در کشور ما هم بیماریهای زیادی با این روشها تحت درمان قرار میگیرد خوشبختانه امروزه شاهد هستیم که شرکتهای دانش بنیان زیادی با حمایت معاونت فناوری ریاست جمهوری به تولید محصولات میپردازند که مجوزهای لازم را از سازمان غذا و دارو اخذ کرده و وارد بازار شد و امروز به طور عمدهای مورد استفاده قرار میگیرد.