وی افزود: معمولا کلاهبرداران با شگرد عجله و شتاب و کم بودن زمان برای برگشت وجه، تلاش می کنند تا فرصت فکر کردن و تامل را از مخاطب سلب نمایند یا با استفاده از الفاظ تهدید آمیز مانند " اگر وجه را برگشت ندهید حسابتان مسدود میشود " مخاطب را در حالت نگرانی قرار داده تا به چیزی غیر از برگشت فوری وجه فکر نکند!
مدیر حراست دانشگاه با اعلام اینکه در سال ۹۵ حدود ۳۰ مورد کلاهبرداری موفق از دانشگاهیان علوم پزشکی بیرجند انجام شده که در مجموع بر اثر سهل انگاری و کم توجهی به توصیه های انجام شده ۶۳ میلیون تومان از حسابشان خارج شده است خاطرنشان کرد: با اطلاع رسانی و آگاه سازی گسترده و همچنین هوشیاری و مراقبت کارکنان دانشگاه در واحدهای تابعه علوم پزشکی در سالیان اخیر، علیرغم تلاش زیاد کلاهبرداران، آمار کلاهبرداری های موفق به شدت کاهش داشته است.
دکتر زراعتکار با بیان اینکه در سال جاری اقدام به کلاهبرداری از گروه هدف پزشکان، دندانپزشکان، داروسازان و اعضای هیئت علمی افزایش قابل توجهی داشته است گفت: کلاهبرداران در شگرد جدید علاوه بر تماس تلفنی، از طریق پیامک با نام ارسال کننده verify جهت فریب گروه هدف استفاده می کنند.
وی با اظهار اینکه اخیراً یک مورد کلاهبرداری موفق از اعضای هیئت علمی دانشگاه صورت گرفته است گفت: انتظار می رود اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه ضمن هوشیاری کامل، توصیه های حراست را در این خصوص جدی بگیرند تا در دام کلاهبرداران گرفتار نشوند.
دکتر زراعتکار اضافه کرد: بطور کلی هرگونه درخواست تلفنی و یا پیامکی مبنی بر مراجعه به دستگاه خودپرداز (ATM) تحت هر عنوان که باشد یا درخواست مشخصات و رمز دوم کارت بانکی، قطعاً مصداق کلاهبرداری است.
مدیر حراست دانشگاه با بیان اینکه هرگونه اعلام واریز وجه اشتباهی تحت عنوان تماس از مدیریت امور مالی یا حسابداری یا سایر واحدها و یا ارسال پیامک با این عناوین نیز از مصادیق کلاهبرداری است تصریح کرد: از دیگر شگردهای کلاهبرداران می توان به دریافت جایزه برنده شدن در مسابقات یا جایزه خوش حسابی پرداخت قبوض و... از طریق مراجعه به دستگاه خودپرداز اشاره کرد که مراجعه همان و خالی شدن حساب همان!
دکتر زراعتکار در ادامه از جامعه دانشگاهی علوم پزشکی بیرجند خواست در مواجهه با چنین تماس ها و پیامک هایی به هیچ عنوان به دستگاه خودپرداز مراجعه نکنند و بلافاصله تماس ها یا پیامکهای مشکوک به کلاهبرداری را به حراست دانشگاه یا حراست واحد محل خدمت گزارش کنند.
وی با بیان اینکه عمده تماس های کلاهبرداران در ساعات غیر اداری و روزهای تعطیل صورت می پذیرد تاکید کرد: از همکاران تقاضا می شود موارد مشکوک را در ساعات اداری به شماره ۰۵۶۳۲۳۹۵۰۳۷ و یا ۰۵۶۳۲۳۹۵۱۱۰ و در ساعات غیر اداری به شماره همراه ۰۹۱۵۳۶۲۱۲۹۶ اطلاع دهند.
مدیر حراست دانشگاه اعلام داشت: کانال اطلاع رسانی حراست دانشگاه در شبکه پیام رسان سروش به آدرس: http://sapp.ir/sec.bums اطلاعات مناسبی در زمینه شگردهای مختلف کلاهبرداران و سایر اطلاعات مورد نیاز اداری و حفاظتی را در اختیار اعضای هیئت علمی و کارکنان دانشگاه قرار می دهد.
دکتر زراعتکار با بیان اینکه جا دارد از همکاری دستگاه قضایی، پلیس فتا و پلیس آگاهی استان در خصوص مقابله با اقدامات کلاهبرداران و پیگیری موارد اقدام به کلاهبرداری صمیمانه تشکر و قدردانی نمایم گفت: افراد مالباخته می توانند با مراجعه به پلیس و مراجع قضایی از کلاهبرداران شکایت کنند اما بدون شک بهترین و ساده ترین راه، پیشگری از گرفتارشدن در دام کلاهبرداران است.