به گفته استاد نورولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، درمان بیماری های مغز و اعصاب با سلول های بنیادی دردانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شده است.
به گزارش وب دا، دکتر امیر رضا برومند در کارگاه تخصصی سلول های بنیادی که در جنب کنگره بین المللی التهاب در سیستم عصبی در حال برگزاری است با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر، این روش درمانی، فازهای مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی را گذرانده و در حال گذراندن کارآزمایی بالینی فاز اول می باشد.
مدیر شرکت دانش بنیان پرنیا با بیان اینکه در حال حاضر این کارآزمایی بر روی ۸ بیمار در حال انجام است گفت: تا کنون هیچ گونه عارضه ای در بیماران مشاهده نشده و آثار بهبودی در آنها ظاهر شده است.
وی با تشریح بیماری های شایع مغز و اعصاب و خصوصیات این بیماری ها گفت: بیماری رو به رشدی که در حال حاضر در بیشتر کشورها شیوع پیدا کرده ،ای ال اس است که یک تحقیق در سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۱ در امریکا تعداد این بیماران را بیش از ۱۲ هزار نفر برآورد کرده که بر خلاف انتظارات اولیه بسیار زیاد می باشد.
وی ضمن تشریح مختصات و علائم این بیماری گفت: درمان هایی که در حال حاضر برای این بیماری وجود دارد هیچ کدام تاثیر عمیق و قطعی ندارند و حداکثر این است که طول عمر بیمار را چند ماهی اضافه می کنند.
وی با بیان اینکه کار درمان بیماری های مغز و اعصاب با سلول های بنیادی برای اولین بار در کشور در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شده است گفت: این درمان در بیماری هایی مانند ام اس، ای ال اس، پارکینسون و آلزایمر می تواند پاسخگویی داشته باشد.
وی خاطر نشان کرد: البته این درمان در مراحل تست حیوانی، پاسخ خوبی داشته اما در فاز بالینی باید مورد بررسی قرار گیرد و پس از گذراندن کارآزمایی های لازم، نتایج تحقیقات منتشر خواهد شد.
متخصص نوروساینس و استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این کارگاه گفت: درمان با سلول های بنیادی یک کار تیمی است و با حضور یک نوروساینس، یک نورولوژیست و یک فوق تخصص مراقبت های ویژه انجام می گیرد.
دکتر سجاد سحاب نگاه افزود: سلول های بنیادی برای اینکه در درمان بیماری های مغز و اعصاب بکارگیری شوند باید ویژگی های خاصی داشته باشند که خوشبختانه یک شرکت دانش بنیان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد این ویژگی ها را برای سلول های مورد نظر ایجاد می کند.
وی اظهار کرد: درمان با سلول های بنیادی از روش های دارو درمانی موثرتر است و آثار فراگیرتری بر درمان دارد.
دبیر اجرایی کنگره التهاب در سیستم عصبی یادآور شد: در طرح اجرایی که در زمینه درمان ای ال اس با سلول های بنیادی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال اجراست شاهد هیچ عارضه ای نبوده ایم و فرایند درمان به خوبی در حال انجام است و مراحل پیگیری و رصد حال بیمار به طور منظم در حال انجام است.
در این کارگاه همچنین یک متخصص بیهوشی گفت: به جهت اینکه تزریق سلول های بنیادی در حال هوشیاری درد و عوارض دارد ممکن است بیمار نتواند این مشکلات را تحمل کند بنا بر این تزریق در حالت بیهوشی عمومی انجام می شود.
دکتر ادهمی افزود: برای بیهوشی این گونه بیماران، شرایط و ویژگی های خاصی لازم است زیرا وضعیت بدن بیمار، تنفس، سابقه ی بیماری و داروهایی که مصرف می کند، همگی در نوع و میزان بیهوشی تاثیرگذار هستند.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: بنا بر این باید وضعیت بیمار با دقت زیاد مورد بررسی قرار گیرد و پس از اطمینان از توانایی تحمل بیهوشی، این کار انجام گیرد.
![ÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂèÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂñÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂïÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂòÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂçÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂñÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂàÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂéÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂïÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂñÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂàÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂçÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂêÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂçÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂè ÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂïÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂñ ÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂóÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂóÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂêÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂ
ÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂùÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂõÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂèÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂàÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂé ÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂâÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂñÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂàÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂùÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂ
ÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂàÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂïÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂñ ÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂóÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂ÷ÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂàÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂìÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂçÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂàÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂçÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂóÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂÃÂê](https://webda.mums.ac.ir/images/salamat/00211.jpg)