رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه فشار خون بالا به دلایل مختلفی ایجاد می شود، اظهار کرد: مصرف نمک یکی از عوامل مهم در پرفشاری خون است زیرا در حال حاضر مصرف نمک در کشور ما دوبرابر میانگین جهانی است و همین عامل باعث پرفشاری خون می شود.
به گزارش وب دا، دکتر محمد رضا دارابی در برنامه تلویزیونی سیمای سلامت با اشاره به اینکه بیماری فشار خون به دلیل سبک زندگی نادرست و یا جنبه وراثتی ایجاد می شود، ابراز کرد: وزن زیاد و چاقی باعث تصلب شرائین می شود ودر چنین شرایطی خون با فشار بیشتری به اندام ها می رسد.
وی با بیان اینکه مصرف نمک دو برابر میانگین جهان است وهمین عامل باعث فشار خون بالادر بین مردم کشورمان می شود، ادامه داد: مصرف نمک باید یک ونیم گرم در روز باشد ولی در حال حاضر سرانه مصرف نمک در بین مردم کشورمان حدود ۵ گرم در روز است بنابراین در قدم اول باید سعی شود تا با خود مراقبتی، سبک زندگی مردم اصلاح شود.
نمکدان از سفره غذایی مردم حذف شود
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه باید نمکدان ها از سفره غذایی مردم حذف شود و اضافه کردن نمک به مقدار مناسب فقط در آشپزخانه و به وسیله مادر خانواده انجام شود، عنوان کرد: گاهی اوقات مشاهده می شود که برخی از مردم قبل از چشیدن غذا و مشخص شدن میزان نمک آن ، از نمک پاش استفاده می کنند که این کار نادرستی است و نمک اضافی مشکلات بسیاری برای فرد ایجاد می کند به نحوی که به دلیل افزایش فشار خون اندام زیادی تحت تاثیر قرار می گیرند.
استرس تاثیر بالایی در افزایش فشار خون دارد
دکتر دارابی با بیان اینکه غذاهای پرچرب،سیگار، مصرف مشروبات الکلی، کم تحرکی ، استرس از دیگر عوامل افزایش فشار خون است، ابراز کرد: گاهی از اوقات بیماری با مصرف دارو فشار خون خود را کنترل می کند اما با قرار گرفتن در شرایط استرس زا دچار سکته مغزی می شود زیرا به دلیل استرس فشار خون فرد از حد نرمال خود خارج می شود بنابراین خود مراقبتی و سبک زندگی سالم می تواند بیماری پرفشاری خون را کنترل و یا حتی درمان کند.
فوق تخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی با اشاره به اینکه کسانی که فشار خون بالا دارند زمان مراجعه به هر پزشک حتی به خاطر یک سرماخوردگی باید از پزشک بخواهند تا فشار خون آنها را ارزیابی کند، بیان کرد: فشار خون بالا باعث بیماری های قلبی و عروقی می شود والبته برخی از بیماریهای قلبی نیز باعث افزایش فشار خون می شود.
دیابت؛ عامل بعدی فشار خون بالا
وی گفت: دیابت تیپ ۱ و دو نیز از جمله عواملی هستند که باعث افزایش فشار خون می شود که این دو بیماری فشار خون بالا و دیابت هر دو می تواند بیماریهای فراوانی را ایجاد کند و به عروق قلبی، مغزی، چشم و کلیه اسیب بزند.
دکتر دارابی با بیان اینکه فشار خون می تواند باعث لخته شدن خون و بیماریهای قلبی و عروقی شود، ابراز کرد: در بیمارستان شاهد بودیم که فردی با سکته مغزی به بیمارستان اعزام می شود و فوت می کند و دلیل این اتفاق فشار خون بالای فرد بوده است که وی از آن آگاهی نداشته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر اینکه همه رسانه ها باید پای کار بیایند و نهادهای مختلف ما را در بسیج ملی فشار خون یاری کنند، ادامه داد: ۱۷ اردیبهشت ماه روز جهانی کنترل فشار خون نامگذاری شده است از همین رو دکتر نمکی وزیر بهداشت با توجه به اهمیت موضوع ۲۷ اردیبهشت ماه تا ۱۵ تیرماه را به عنوان بسیج ملی کنترل فشار خون در نظر گرفتند که از ۲۷ اردیبهشت ماه تا ۱۵ خردادماه بخش اطلاع رسانی و از ۱۵ خرداد تا ۱۷ تیرماه مرحله اجرایی این بسیج است.
کنترل فشار خون برای افراد بالای ۳۰ سال
وی با بیان اینکه کنترل فشار خون برای افراد بالای ۳۰ سال در این بسیج ملی انجام می شود، ابراز کرد: فشار خون از قاتلان خاموش در تمام طول زندگی بشر است؛ و همه مردم جهان را درگیر کرده است به گونه ای که سالانه ۱۰ میلیون بیمار دردنیا به دلیل فشار خون بالا از دنیا میروند.
دکتر دارابی با اشاره به اینکه در سال ۹۶ ، ۹۷ هزار نفر به دلیل عوارض فشار خون بالا در کشور ما فوت می کنند، عنوان کرد: آمار تصادفات سالانه ۲۰ هزار نفر است ولی آمار فوت براساس فشار خون بسیار بالاتر است بنابراین برای حل این مشکل باید بررسی های لازم صورت گیرد .
وی با بیان اینکه در استان خراسان رضوی ۲ ونیم میلیون نفر بالای ۳۰ سال زندگی می کنند که مخاطبان اصلی طرح بسیج همگانی برای کنترل فشار خون هستند، ابراز کرد: در مدت ۵۰ روز از طریق سایت، مراجعه به مراکز بهداشتی ودرمانی ، بخش خصوصی، خیریه های درمانی، اکیپ های سیار مردم عزیز می توانند برای غربالگری فشار خون اقدام کنند .
۱۱۰
اکیپ سیار کنترل فشار خون در استان
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در استان ۱۱۰ اکیپ سیار غربالگری فشار خون آماده خدمت رسانی به مردم هستند، ادامه داد: از این تعداد۴۴ اکیپ در مشهد حضور دارند و فشار خون مردم را کنترل می کنند که در صورت بالا بودن فشار خون دوباره بعد از ۲ تا ۵ دقیقه فشار خون دوباره چک می شود و اگر مشکل جدی بود برای درمان به مراکز درمانی و بهداشتی راهنمایی می شوند تا درمان خود را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد مردم از بیماری خود اطلاعی ندارند و تنها ۲۵ درصد از افرادی که مطلع هستند داروی مناسب خود را مصرف می کنند، بیان کرد: از همین رو از مردم می خواهیم تا با خود مراقبتی زندگی سالمی را برای خود رقم بزنندو بعد تمام نهادها دانشگاه را در این امیر خطیر یاری کند.
{jcomments on}