نشست خبری رئیس دانشگاه با اصحاب رسانه استان پیرامون بسیج ملی کنترل فشار خون صبح امروز برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، معاون بهداشتی دانشگاه در این نشست با بیان اینکه علت بیماری بیش از ۹۰ درصد مبتلایان به فشار خون مشخص نیست و باید اقدامات کنترلی صورت گیرد، گفت: اصلاح الگوی مصرف و افزایش فعالیت های فیزیکی و کاهش استرس و هیجانات منفی می تواند تاثیرات بسزایی داشته باشد.
دکتر کامبیز مهدیزاده با اظهار اینکه فشار خون بالا تمامی عروق بدن را درگیر می کند و می تواند بسیار خطرناک باشد، گفت: نمک یکی از مواردی است که فشار خون را افزایش می دهد و باید به میزان کنترل شده ای مصرف کرد.
وی با اشاره به کمپین مخالفت با کاهش مصرف نمک که از چند روز پیش در حال شکل گیری است گفت:: ما نمی گوییم که مردم نمک مصرف نکنند بلکه باید استفاده درست و به میزان کافی از نمک داشته باشند و هدف ما حذف نمک از زندگی مردم نیست و این موضوع امکان ندارد و متاسفانه از این موضوع برخی افراد سوء استفاده می کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: میزان مصرف مورد نیاز روزانه نمک حدود ۵ گرم است امادر استان خراسان جنوبی این میزان مصرف ۷۹/۱۰گرم است و این مقدار مصرف نمک خیلی زیاد است
دکتر مهدیزاده با بیان اینکه یکی از مهم ترین راه های ورود نمک به بدن مصرف نان است گفت: از دو سال گذشته با تجهیز بازرسان به دستگاه شوری سنج توانستیم میزان نمک موجود در خمیر نان را اندازه بگیریم. که این مقدار در چندسال گذشته به میزان سه درصد در آن نمک موجود بود که در ۱۸ ماهه اخیر با بررسی ها و پیگیری های انجام شده ، این میزان به یک درصد رسیده که قابل قبول است.
وی با بیان اینکه مردم باید نسبت به تغییر ذائقه خود کاری انجام دهند، افزود: پیشنهاد می کنیم که به جای نمک از ترشی استفاده کنند و این موضوع بهتر از مصرف بالای نمک است.
رئیس مرکز بهداشت استان با اشاره به اینکه با مصرف نمک یددار طی دو دهه گذشته مشکل گواتر کشور ما به زیر ۱۰ درصد رسیده است، گفت: نمک های دریا ید دار هستند اما تمام مواد آلوده کننده مثل فلزهای سنگین را دارند و تصفیه شده هم نیستند و فلزهای سنگین می توانند باعث بروز سرطان ها به خصوص سرطان کبد شوند.
دکتر مهدیزاده بیان کرد: نظریه انجمن طب سنتی این است که نمک دریا پایین ترین ارزش ها را دارد و این نمک دریا را قبول ندارند و ما طب سنتی را رد نمی کنیم بلکه توانایی هایی دارد و می تواند در کنار طب مدرن همراه باشد.
رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت نیز با بیان اینکه سبک زندگی ما ارتباط تنگاتنگی با بیماری ها به خصوص فشارخون دارد، گفت: تشخیص بیماری فشارخون بالا بسیار مهم است و حساسیتی باید به موقع و به جا با اطلاع رسانی درست در جامعه ایجاد شود تا بتوانیم آن باورهای غلط را حذف کنیم.