معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در اجرای طرح کشوری بسیج همگانی کنترل فشار خون، تیم های سیار غربالگری در مناطق پرتردد زیر پوشش دانشگاه مستقر می شوند.
دکتر مهدی قلیان اول در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در این طرح ۹۶ گروه سیار علاوه بر مراکز و پایگاه های خدمات جامع سلامت، فشار خون افراد بیش از ۳۰ ساله در مناطق زیر پوشش این دانشگاه را غربالگری می کنند خاطر نشان کرد: در اجرای این طرح واحدهای سیار فشار خون در اماکن پرتردد، بوستان ها، ادارات، ورودی های حرم مطهر رضوی و سایر مراکز این استان مستقر می شوند.
وی اظهار کرد: طرح بسیج همگانی کنترل فشار خون در خراسان رضوی همزمان با دیگر نقاط کشور از ۲۷ اردیبهشت روز جهانی فشار خون آغاز می شود و تا ۱۵ تیر ماه ادامه دارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این راستا ۴۰ گروه سیار در شهرستان مشهد و ۵۶ گروه در سایر شهرستان های خراسان رضوی با هدف شناسایی، کنترل، اطلاع رسانی و ارجاع موارد به پزشک مستقر می شوند.
دکتر قلیان اول، جمعیت دارای بیش از ۳۰ سال سن مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی را ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر عنوان کرد و افزود: با تدابیر انجام شده در مرحله اول غربالگری نیمی از این تعداد انجام می شود و بقیه نیز به تدریج غربالگری می شوند.
وی تصریح کرد: در اجرای این طرح فشار خون افراد اندازه گیری شده و در سامانه کشوری ثبت می شود و افرادی که حداکثر و حداقل فشار خون آنان به ترتیب از ۱۴۰ و ۹۰ بیشتر باشد، مبتلا به پرفشاری خون تشخیص داده شده و تحت کنترل و مراقبت قرار می گیرند.
وی گفت: افرادی که حداکثر و حداقل فشار خون آنان به ترتیب از ۱۲۰ و ۸۰ تا ۱۳۹ و ۸۹ باشند، در مرحله پیش از بیش فشاری خون قرار دارند که برای آموزش و اصلاح شیوه زندگی به مراکز جامع سلامت معرفی می گردند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: کم تحرکی، مصرف زیاد نمک، استفاده از روغن های جامد و اشباع شده و استرس های روزانه از عوامل ایجاد و شیوع بیش فشاری خون به شمار می روند.
وی افزود: ۴۲ درصد مرگ و میرها در خراسان رضوی به علت بیماریهای قلبی و عروقی است که بیش فشاری خون مهمترین عامل آن شناخته شده است.
وی با بیان اینکه از هر سه نفر در جامعه یک نفر به بیش فشاری خون مبتلاست اظهار داشت: بر اساس بررسی های انجام شده ۵۰ درصد افرادی که به بیش فشاری خون مبتلا هستند از بیماری خود اطلاع ندارند و پس از مدتی با عوارضی همچون سکته های قلبی و مغزی، عارضه های کلیوی و قلبی به پزشک مراجعه می کنند.
{jcomments on}