دانشیار تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد کنترل وزن و افزایش طول عمر را از تاثیرات مثبت ماه مبارک رمضان عنوان کرد.
دکتر عبدالرضا نوروزی در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه اثرات مفید معنوی ماه مبارک رمضان مهم ترین و موثرترین تاثیر را بر روی سلامت روحی و جسمی انسان می گذارد اظهار کرد: در بعد جسمانی نیز کنترل وزن از اثرات مثبت روزه داری محسوب می شود.
وی با بیان اینکه یک انسان معمولی با یک رژیم غذایی متوسط و عدم زیاده روی یا کم خوری با فعالیت بدنی متوسط بطور معمول در سال بین ۳۰۰ تا ۵۰۰ گرم بر حجم بافت چربی بدنش افزوده می شودتصریح کرد: روزه داری فرصتی است تا چربی انباشته شده در بدن از بین برود مطالعات متنوع که در جهان و بخصوص در ۱۰ سال گذشته در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با استفاده از دستگاه های دقیق اندازه گیری ترکیبات چربی انجام شده نشان می دهد اکثر افراد در ماه مبارک رمضان با روزه داری حدود ۵۰۰ تا ۶۵۰ گرم از بافت چربی خود را از دست می دهند البته کاهش وزن از این بیشتر است که این کاهش وزن بیشتر بخاطر از دست دادن آب بدن می باشد.
وی یکی از روش های کاهش وزن در دنیا را رژیم فستینگ (روزه داری) دانست و اظهار داشت: در این رژیم برای کاهش وزن هر پنج روز یکبار روزه داری تجویز می شود که منجر به کاهش وزن پایدار در فرد خواهد شد، بنابراین روزه داری به عنوان یکی از راهکارهای حفظ تناسب اندام و وزن مناسب می باشد.
دانشیار تغذیه بالینی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی دیگر از تاثیرات روزه داری را کمک به سلامت عمومی و افزایش طول عمر عنوان کرد و اظهار داشت: مطالعات اخیر در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نشان داده است که روزه داری با مکانیسم های مثبت می تواند باعث افزایش طول عمر انسان شود.
دکتر نوروزی افزود: در این مطالعه با اندازه گیری تغییرات سوخت و سازی که از طریق میزان مصرف اکسیژن و دفع دی اکسیدکربن به دست آمده مشخص شده که در طول ۳۰ روز روزه داری تغییرات در سوخت و ساز سلول به وجود می آید که در نهایت منجر به استفاده بهینه تر سلولهای بدن از اکسیژن و مواد کربوهیدرات می شود.
وی گفت: بنابراین در طولانی مدت این مساله منجر به افزایش طول عمر خواهد شد همچنین اندازه گیری میزان اتساع پذیری شریان های اصلی بدن قبل و بعد از ماه رمضان نشان داده که با روزه داری حداقل ۲۰ روز اتساع پذیری شریان های اصلی بدن بهبود می یابد که این به معنی بهبود وضعیت سلامت قلب و عروق می باشد.
{jcomments on}