مدیر اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد کاهش ۳۰ درصدی در میزان مرگ و میر و عوارض مادران باردار را از مهمترین دستاوردهای حوزه مامایی عنوان کرد.
فریده فرخی در گفتگو با وب دا ضمن گرامیداشت پانزدهم اردیبهشت روز جهانی ماما به تمامی فعالان این عرصه اظهار کرد: یکی از مهمترین عوامل موثردر این موفقیت اجرای با کیفیت شناسایی بموقع و پیگیری مادران پرخطر در بیمارستانها است که بصورت شبانه روزی توسط کارشناسان مستقر در مرکز پایش مراقبتهای درمانی رصد وپیگیری رفع مشکلات انجام می شود.
وی به کاهش آمار سزارین در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهداشاره و خاطر نشان کرد: میزان کل سزارین ها در استان خراسان رضوی ۴۴ درصد و در کشور ۵۰ درصد است و این استان در کاهش سزارین های نخست و کل سزارین ها موفق عمل کرده است.
فرخی با اشاره به اینکه شاخص سزارینهای نخست نیز در خراسان رضوی در برنامه طرح تحول سلامت از حدود ۵۰ درصد به ۳۵ درصد کاهش یافته است، ادامه داد: در سال جاری نیز برای حفظ این پیامد ارزشمند، سعی داریم با خوشایندسازی زایمان و استفاده از روشهای کم دردی زایمان، رضایتمندی مادران را افزایش و سزارینهای غیرضروری را کاهش دهیم .
وی خاطر نشان کرد: تولد بزرگترین، باشکوهترین و بحرانیترین لحظه زندگی و قدیمیترین تجربه بشری است و در این میان مامایی نیز از قدیمیترین مشاغلی است که مادران را در تجربه این معجزه خلقت همراهی و یاری می کند و مراقبت مامایی حقوق باروری زنان را حمایت و محافظت می کند.
مدیر اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه مامایی به عنوان یک حرفه مسئولیت پذیر و پاسخگو علاوه بر مراقبت و مشاوره حین بارداری، زایمان و پس از زایمان نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری های زنان و انتقال دانش سلامت در حیطه های خودمراقبتی ، اصلاح سبک زندگی وکاهش بیماریهای غیر واگیر ایفا می کند، تصریح کرد: ماما ها به عنوان عضوی از خانواده علوم پزشکی نقشهای بسیار گستردهای اعم از نقش مشاورهای، آموزشی ، مراقبتی ، حمایتی، درمانگری و تحقیقاتی در ارتباط با سلامت مادر و نوزاد را برعهده دارند.
مدیر اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ماما می تواند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، واحدهای بهداشتی، منازل (مشاوره مامائی و زایمان در منزل) و هر شکل دیگری از ارائه خدمات مامائی فعالیت داشته باشد خاطر نشان کرد: ماما می تواند زنان را با اطلاعات مناسب آگاه نموده و آنها را به راه هایی هدایت کند تا تصمیم گیری آگاهانه شان را با افزایش مشارکت شان، تسهیل نماید؛ بدین ترتیب مراقبت مامایی حقوق باروری زنان را حمایت و محافظت میکند و ارتقا می بخشد و به تفاوت های فرهنگی و اصول اخلاقی احترام می گذارد.
وی با تاکید براینکه در مجموع روشن است که ماماها در توسعه و اجرای سیاست های سلامت مشارکت میکنند، ادامه داد: ماماها در جهت ارتقای سلامت همه زنان تلاش می کنند؛ به همین جهت شعار روز جهانی ماما در سال ۲۰۱۹ "ماما مدافع حقوق زنان" تعیین شده است.
مدیر اداره مامایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه علاوه برموارد فوق با توجه به بحرانهای سیل وزلزله در سالهای اخیر در کشور، ماماها نشان دادند که خدمات بسیاری را می توانند به مادران وخانواده های آنها ارائه دهند، ابراز کرد: لذا در مراسم بزرگداشت کشوری از ماما بعنوان حامی سلامت خانواده یاد گردید.
{jcomments on}