معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این گردهمایی با بیان این که در سال گذشته به دلیل خروج کشور آمریکا از برجام، کشور با یک وضعیت جدیدی مواجه شد و از لحاظ اقتصادی مقداری در تنگنا قرار گرفت، گفت: دانشگاه های کشور، حوزه دانشجویی و سازمان امور دانشجویان نیز همانند دیگر حوزههای اداری کشور، با مشکلات مالی مواجه شدند.
دکتر علم، با اشاره به افزایش تعداد استفادهکنندگان از خدمات تغذیه دانشجویی در سلف ها و بار مالی فراوان این موضوع برای دانشگاه ها، افزود: برای کاهش این مشکل، پیشنهاد استفاده از ظرفیت رستورانهای مکمل جهت کم کردن فشار مالی در دانشگاهها مطرح شد.
وی با تاکید بر کاهش نیافتن خدمات دانشجویی در دانشگاه ها، خواستار استفاده بهینه از منابع برای عبور از این مشکلات شد و گفت: با تقویت منابع مالی در این حوزه و بهکار بردن توانایی مدیریتی در دانشگاه ها، تلاش شد تا موج فزاینده استفاده از سلفهای دانشجویی مدیریت گردد.
معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به تعدیل در ساختارهای بودجه و مالی کشور و نقش آن در محدودیتهای بیشتر برای دانشگاهها، افزود: در تلاش هستیم از طریق کارگاههای آموزشی و تعامل با دانشگاهها، برنامهریزی مناسبی را دنبال کنیم تا رستورانهای مکمل بتوانند در کاهش قیمت غذا به دانشجویان و مدیران کمک نمایند.
علم با اشاره به حوادث سیل اخیر و خسارات آن به دانشگاه ها و حوزههای آموزش عالی مناطق سیل زده، ادامه داد: برآوردهای اولیه خسارات دانشگاههایی که در این مناطق آسیب دیدهاند انجام گرفته و در صدد ترمیم این آسیبها هستیم که پس از فرو نشست کامل آب نیز پایش وضعیت فیزیکی دانشگاه ها ادامه خواهد یافت.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این نشست، با اشاره به توانمندی های بالای دانشگاه های منطقه شش در کشور، گفت: این منطقه، پس از تهران، بزرگترین و توانمندترین منطقه کشور در آموزش عالی است و لازم است از این ظرفیتها به نحو شایستهتری استفاده شود.
دکتر مدرس هاشمی با تاکید بر وضعیت بسیار خوب منطقه شش در شاخصهای کمی مانند تعداد دانشجو و استاد و شاخصهای کیفی همچون تعداد مقالات، طرحها و ارجاعات، افزود: دانشگاههای بزرگی همچون صنعتی اصفهان، اصفهان، کاشان، شهرکرد و یزد در این منطقه وجود دارند و حضور دو دانشگاه سطح یک مانند دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه اصفهان در این منطقه به خوبی نشان دهنده جایگاه منطقه شش دانشگاهی ایران است.
وی با بیان این که از سال ۲۰۱۸ میلادی تاکنون حدود ۱۶۰۰ مقاله
ISI
در دانشگاه صنعتی اصفهان منتشر شده و در سال ۱۳۹۷ نیز قرارداد بیش از ۱۳۰ طرح صنعتی در این دانشگاه منعقد گردیده است، گفت: این موارد بیانگر وضعیت مناسب این دانشگاه در این حوزه است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، با ابراز نگرانی از تاثیر کمبودهای مالی در افت کیفی فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه ها، افزود: این کمبودها مهمترین موضوع کنونی است و تاثیر این موضوع در تجهیزات و مواد آزمایشگاهی، افت کیفی پژوهشی را به دنبال دارد.
مدرس هاشمی، با بیان این که مشکلات مالی، مسائلی همچون خوابگاه، غذا، کار دانشجویی و غیره را تحت تاثیر قرار میدهد؛ به افزایش شدید هزینههای گوناگون اشاره کرد و گفت: این در حالی است که بودجه این دانشگاه در سال ۱۳۹۸ نسبت به سال گذشته، تنها حدود ۱۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی با تاکید بر لزوم بازنگری در برخی آییننامهها در حوزه دانشجویی مانند بورس ها، گفت: در سال گذشته فرصت تحقیقاتی دانشجویان دکترا در خارج از کشور به شدت کاهش پیدا کرد که امیدواریم نشست امروز با حضور مسئولین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری موجب نتایج خوبی برای حل این مشکلات گردد.
معاون دانشجویی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز تبادل نظر پیرامون مباحث مختلف حوزه دانشجویی شامل تسهیلات و خدمات رفاهی به دانشجویان، توجه به امور بهداشت روانی و جسمانی دانشجویان و ارائه بازخوردهای اقدامات انجام شده در این حوزهها به مسئولین وزارت علوم تحقیقات و فناوری را از جمله اهداف برگزاری این نشست عنوان کرد و گفت: کمبود بودجه و تاخیر در اختصاص آن ها در سال گذشته، موجب به وجود آمدن مشکلاتی در دانشگاهها شد که با تمهیدات در نظر گرفته شده، حوزه دانشجویی و فرهنگی کمترین تاثیر را از این مشکلات داشتند.
دکتر کلانتری، اجرایی نمودن طرح تحول راهبردی دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزه دانشجویی و فرهنگی را مهمترین برنامه معاونت دانشجویی این دانشگاه در سال جاری عنوان کرد و افزود: نوسازی تجهیزات سلف مرکزی، تعمیر خوابگاه شماره دو، تعمیر و تجهیز دیگر خوابگاهها و نوسازی و افزایش امکانات ورزشی مانند زمین چمن مصنوعی در کنار خوابگاه ها، از دیگر اولویتهای کاری این معاونت در فصل تابستان است.
وی با تاکید بر توجه ویژه دانشگاه ها به بهداشت و ارتقای سلامت جسمانی و روانی دانشجویان در سال جاری، گفت: اجرای برنامه های مناسب مراکز بهداشت و مشاوره دانشگاه صنعتی اصفهان موجب شد تا این مراکز به عنوان دبیر منطقه شش، مشغول فعالیت باشد و بر فعالیت دانشگاههای این منطقه نظارت نماید.
گفتنی است: چهاردهمین گردهمایی معاونین و مدیران دانشجویی دانشگاههای منطقه شش کشور، با حضور معاونین دانشجویی و مدیران حوزه دانشجویی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی صنعتی اصفهان، صنعتی مالک اشتر، اصفهان، هنر اصفهان، کاشان، یزد ، شهرکرد، حائری میبد، گلپایگان، خوانسار ، اردکان و شهرضا، با بررسی مباحثی همچون، کار دانشجویی، شورای صنفی، صندوق رفاه دانشجویان، آییننامه شورای انضباطی، کمیسیون موارد خاص و استفاده از سامانه سجاد، به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.