متخصص طب کار و بیماریهای شغلی اظهار کرد: نیروی شاغل، بخش مولد جامعه را تشکیل میدهد و توسعه اقتصادی بر پایه مهارت و سلامت نیروی کار استوار است از همین رو وجود بیماریها و حوادث ناشی از کار به لحاظ هزینه های درمان، ایجاد ناتوانی، غیبتهای کاری و زمانهای از دسته رفته کاری، بار سنگینی را بر دوش اقتصاد ملی تحمیل میکند بنابراین کاهش هزینه های درمانی سازمان ها در سایه توجه به ایمنی و سلامت شغلی افراد میسر می شود.
به گزارش وب دا، دکتر احسان رفیعی منش با بیان اینکه پرداختن به سلامتی کارکنان و رسیدگی به مسائل بهداشتی آنان و همچنین بکارگیری راهکارهای مناسب جهت تطبیق وضعیت کار با شرایط جسمی و روانی آنها میتواند ضمن کاهش هزینه های درمانی در دراز مدت منجر به افزایش بهره وری سازمانی و توسعه اقتصاد ملی شود، ابراز کرد: مدیران منابع انسانی برای آنکه به سهولت پاسخگوی هزینهها باشند و نقش موثرتری در مدیریت منابع ایفاء کنند، باید به مقوله ایمنی و سلامت شاغلین بیشتر توجه کنند. به عبارت دیگر سازمانهای مختلف همچنان که در جهت بالا بردن سطح کیفیت تکنولوژی و محصولات خود کوشا هستند، باید روش مشخصی را در پیش بگیرند که بتوانند عوامل زیان آور محیط کار را شناسایی کرده، و اثرات احتمالی آن بر سلامت کارکنان را ارزیابی و کنترل نمایند.
وی با اشاره به اینکه نتایج مطالعات اقتصاد سلامت نشان می دهد سازمانهایی که سیستمهای مدیریت ایمنی و سلامت شغلی را راه اندازی می کنند، میتوانند ۴۰تا۲۰ درصد هزینه های پرداختی بابت بیماریها و حوادث شغلی را کاهش دهند، تصریح کرد: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، اجرای یک برنامه فعالیت فیزیکی در محیط کار میتواند غیبتهای کاری را به میزان ۳۲تا۶ درصد و هزینه های درمانی را ۵۵تا۲۰ درصد کاهش داد.
مدیر گروه طب کار با تاکید براینکه قطعا با اجرای کامل و گسترده برنامه های ایمنی و سلامت شغلی میزان کاهش این هزینه ها می تواند بیش از این هم باشد، افزود: کمیته مشترک کارشناسان سازمان جهانی بهداشت و سازمان بین المللی کار(WHO/ILO) ، در سال ۱۹۹۴ سلامت شغلی را «حفظ و ارتقاء به بالاترین درجه ممکن سلامت جسمی، روانی و اجتماعی کارکنان در تمامی مشاغل» تعریف کردند.
وی ادامه داد: به منظور اجرای موفق برنامههای ایمنی و سلامت شغلی و ایجاد یک محیط کاری سالم و امن، ایجاد تعهد در مدیریت سازمان همراه با جلب مشارکت قوی کارکنان ضروری است؛از همین رو با توجه به ابلاغ برنامه سلامت کارکنان دولت توسط وزارت بهداشت و همچنین دستورالعمل سلامت کارکنان مراکز بهداشتی درمانی توجه به موضوع سلامت کارکنان در حال حاضر جزء اولویتهای اصلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد می باشد.
دکتر احسان رفیعی منش ابراز کرد: شعار سازمان بین المللی کار در سال ۲۰۱۹ بمناسبت روز جهانی ایمنی و سلامت در محیطهای کاری، آینده کاری ایمن وسالم نامگذاری شده است.
{jcomments on}