سی و سومین جلسه شورای تخصصی فرهنگی- اجتماعی دانشگاه فرهنگیان با حضور رییس و اعضای هیات رئیسه دانشگاه شنبه ۱۱ اسفند در سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد.
در این نشست دکتر محمدی سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه، با اشاره به شورای تخصصی به عنوان مرکز اصلی و تخصصی تایید برنامه های فرهنگی و اجتماعی بر برگزاری جلسات ماهیانه به صورت مستمر تاکید کرد.
در ادامه میرمعینی دبیر شورا بررسی پیش نویس نظامنامه فرهنگی و اجتماعی را اولویت نخست جلسه دانست و بر اقدام نهاد نمایندگی و معاونت فرهنگی و اجتماعی برای تهیه پیش نویس با بهره گیری از ظرفیت ها اشاره کرد.
در این راستا حجت الاسلام و المسلمین دادگر مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان(سازمان مرکزی)، تدوین پیش نویس نظامنامه تربیت و فرهنگی دانشگاه فرهنگیان را بر اساس برگزاری جلسات تبادل نظر با همکاران و مدیران کل فرهنگی و اجتماعی پیرامون رویکردهای جدید فرهنگی، گردآوری پیشنهادهای دفاتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری؛ ناظر بر اسناد بالادستی (اساسنامه و سند راهبردی دانشگاه، سند تحول بنیادین، سیاست های کلی ابلاغی، سند دانشگاه اسلامی، نقشه مهندسی فرهنگی) و دغدغه های بیان شده در جلسات ستادی و نیز خلاء موجود در زمینه فرهنگی و تربیتی در دانشگاه فرهنگیان عنوان کرد.
وی با تاکید بر استفاده از ظرفیت تیمی از شورای علمی پژوهشکده گروه تعلیم و تربیت اسلامی در قم (از جمله دکتر مصطفی فیض، دکتر سید نقی موسوی و دکتررحیمیان) به منظور تدوین نظامنامه، از شورا خواست ضمن بررسی کلیات پیش نویس و تایید آن به منظور تدقیق، تفصیل و جانمایی راهبردهای آن به کارشناسان استانی، مدیران پردیس ها و مراکز، دفاتر نهاد و اساتید دغدغه مند در حوزه فرهنگی ارائه و پیشنهادات و نقطه نظرات به منظور تکمیل و تدقیق آن دریافت و اصلاح گردد.
حجت الاسلام و المسلمین دادگر، در ادامه، بیان جایگاه دانشگاه ها، نقش دانشگاه فرهنگیان، ارزش های مبنایی و محوری در دانشگاه فرهنگیان برگرفته از اسناد دانشگاه، بیانیه، ماموریت و چشم انداز دانشگاه، اهداف اصلی فرهنگی و تربیتی، بیان ویژگی های لازم برای استاد و دانشجومعلم، ۱۱ راهبرد در حوزه نظام برنامه های تربیتی - فرهنگی دانشگاه و ذیل انها تبیین سیاست ها و محورهای اجرایی را از بخش های این پیش نویس برشمرد.
وی با تاکید بر اهمیت پرداختن به رویکرد تربیت محوری از سوی تمام حوزه های دانشگاه ابراز امیدواری کرد: دانشگاه فرهنگیان در همه حوزه ها و بخش ها نگاه تربیتی - فرهنگی به پرورش دانشجومعلمان داشته باشد.
در ادامه پس از بحث و تبادل نظر پیشنهاداتی در خصوص گنجاندن پیوست فرهنگی برای مجموعه فعالیت های دانشگاه، اعتماد حداکثری به حضور دانشجومعلمان در فعالیت ها، تاکید بر بیانیه گام دوم انقلاب در سیاست ها و راهبردها، توجه به قابل اندازه گیری و سنجش بودن سیاست ها، نیاز به برنامه جامع علاوه بر راهبردها و سیاست ها، اهمیت راهبرد بوم گزینی با توجه به ویژگی دانشگاه، لزوم نزدیک کردن اقدام به اجرا از سوی اعضائ ارائه شد که در نهایت مقرر شد، پس از اصلاح، کمیته ای متشکل از نمایندگان حوزه های مختلف فرهنگی، آموزش، دانشجویی، پژوهش، نظارت و نهاد و با حضور ۲ استاد نخبه به انتخاب دبیر شورا و تایید رییس دانشگاه ایجاد و نظامنامه مورد تدقیق قرار گیرد.
ارائه گزارش پیرامون اقدامات صورت گرفته در خصوص میزبانی و مدیریت دانشگاه فرهنگیان از بخش دانشگاهی نمایشگاه بین المللی قرآن کریم از دیگر دستورات جلسه بود، که طی آن با اشاره بر لزوم تسریع در تشکیل کمیته اجرایی و ارائه بسته پیشنهادی دانشگاه، ضمن تاکید بر ابتکار و خلاقیت و استفاده از تجارب دیگر دانشگاه ها در میزبانی، رویکرد دانشگاه در این نمایشگاه را رویکردی پژوهشی(برای پاسخگویی به نیازهای مخاطبان خاص) و هنری (برای ارائه یافته های پزوهشی به مخاطب عام) عنوان کردند.
در ادامه جلسه و در راستای ارائه گزارش معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه در خصوص مطالعات و پژوهش های صورت گرفته پیرامون موضوعات فرهنگی، دکتر طاهری نیا معاون پژوهشی و فناوری از پیگیری برای انجام ۵ طرح تحقیقاتی با موضوعات فرهنگی در این معاونت خبر داد.
وی با اشاره درج موضوعات فرهنگی در اولویت های فراخوان طرح ها پژوهشی خاطر نشان کرد: برای موضوعات " نیاز سنجی دانشجومعلمان از فعالیت های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه"؛ "پیمایش میزان گرایش و اختصاص وقت دانشجومعلمان به شبکه اجتماعی"؛ "بررسی تاثیر فعالیت های کانون های فرهنگی و انجمن علمی دانشجویی بر تربیت اجتماعی دانشجومعلمان شاغل به تحصیل"؛ مطالعات قرآنی و دانش قرآنی و "مطالعه آثار و دستاوردهای پیاده روی اربعین" طرح هایی ارائه شد که پس از تصویب، اجرا خواهند شد.
همچنین طی این جلسه مقرر شد که آیین نامه برنامه های موسیقیایی دانشگاه ها و موسسات مصوب شورای اسلامی شدن دانشگاه ها و ابلاغیه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای چگونگی استفاده از برنامه های هنری(بحث موسیقی) به استان ها مجدد ابلاغ و مورد تاکید قرار گیرد.
بررسی وضعیت شوراهای فرهنگی و اجتماعی استان ها، گزارش وضعیت ساعات فرهنگی از سوی معاونت آموزشی و بررسی مسائل چند فرهنگی از دیگر دستورات این جلسه بود.