عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: آمریکا بشدت مانع از این می شود که اتحادی در جهان اسلام شکل بگیرد، ملاک برخورد آن ها چیزی به اسم حقوق بشر یا مسئله سلاح هسته ای نیست ، اینها بهانه است، آن ها با برخی از قدرت های سیاسی که بیگانه با فرهنگ خودشان هستند متحدانه عمل می کنند، حاضرند به آن ها قدرت هسته ای هم بدهند و عربستان بدنبال این مسئله است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع) ، حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا در دیدار با جمعی از دانشجویان دانشگاه وست بوهیما جمهوری چک که در سالن جلسات این دانشگاه برگزار شد با بیان اینکه نظام علمی مدرن بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران شکل گرفته است، اظهار کرد: مسائل ایران را باید به عنوان بخشی از مسائل جهان اسلام دید و مسائل سیاسی ما را با اروپا و آمریکا از منظر مواجهات فقط سیاسی نمی توان دید.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی نقطه عطفی برای ایران و جهان اسلام بوده است، بیان کرد: قرن بیستم را قرن انقلاب های رهایی بخش نامیدند، در آمریکای جنوبی، آفریقا و آسیای جنوب شرقی، انقلاب های رهایی بخش زیادی رخ داد و پایان قرن بیستم بود که انقلاب اسلامی رخ داد ولی انقلاب اسلامی با تمام انقلاب های این قرن تفاوت داشت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تمام انقلاب های رهایی بخش قرن بیستم ادامه انقلاب فرانسه بود یعنی آنچه که در این قرن رخ داد، کشورهای مستعمره می خواستند آن ها را کنار بگذارند و شبیه آن ها شوند، ایدئولوژی انقلاب ها یا مارکسیست بود یا ناسیونال و جهان در قرن بیستم به دو قطب شرق و غرب تقسیم می شد.
وی با بیان اینکه مارکسیست نوعی پاسخگویی برای مسائلی بود که در جهان مدرن رخ داده است، افزود: شما وقتی به مسافرتی می رفتید و زمانیکه وارد فرودگاهی می شدین هویت شما با دو بلوک شرق و غرب سنجیده می شد وانقلاب های رهایی بخشی که صورت می گرفت خیلی وقت ها قصد انتقال از یکی از این بلوک ها به بلوک دیگری بوده است .
حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا با اشاره به اینکه ایران را هم که در وضعیت جهانی نگاه می کردند نسبتش را به بلوک شرق و غرب بررسی می کردند، تصریح کرد: آنچه که در انقلاب اسلامی ایران رخ داد، نوعی بازگشت به فرهنگ و تمدن خودش و بازگشت به اسلام و معنویت بود.
وی با بیان اینکه آنچه که در ایران است، خیزش تمدنی جهان اسلام است و آینده ایران را اگر می خواهید ببینید باید در این چنین مدلی بررسی شود، اظهار کرد: در جهان اسلام سه امپراطوری وجود داشت، گورکانیان در هند، ایران در میانه و عثمانی در ترکیه و یک چهارم جمعیت جهان اسلام را مالایایی ها تشکیل می دادند و استعمار غرب چند صد سال آن ها را مستعمره خود کرده بودند.
عضو هیئت علمی دانشگاه باقرالعلوم(ع) گفت: امپراطوری گورکانیان به استعمار یک کمپانی هند شرقی درآمده بود واز این رو ایران همسایه بریتانیای کبیر شد و امپراطوری عثمانی هم در جنگ جهانی دوم فروریخت و ایران مثل این دو قسمت با یک شکست سیاسی مواجه نشد.
وی با بیان اینکه تمام حکومت هایی که در ایران بودنداز قبیل صفوی ها، افشاری ها و قاجار در یک رقابت داخلی به قدرت می رسیدند، تصریح کرد: البته حکومت پهلوی در حاشیه قدرت بریتانیا به حکومت رسید، در ایران رقابت قبایل و عشایر قدرت را شکل می داد ولی رضاخان هیچ قبیله ای نداشت و حمایت مستقیم انگلستان آن را به قدرت رساند و وقتی قاجاریه خواست مقاومت کند در برابر قرارداد ۱۹۱۹ طومارش توسط انگلستان پیچیده شد.
حجت الاسلام والمسلمین پارسانیا با اشاره به اینکه ما ۷۰ سال قدرتی به ظاهر ایرانی ولی در سایه حمایت غرب داشتیم و ما هم به نوعی تحت استعمار جهان غرب بودیم، افزود: ایران فلسفه و عرفان بسیار قوی داشت و انباشت فلسفی و معرفتی در انقلاب اسلامی ایران فعال شد، قدرت سیاسی جهان مدرن، نظام علمی مدرن در ایران را به رسمیت شناخت.
وی ادامه داد: ایران بدون ارتباط با کشورهای دیگر انقلابش از بین خواهد رفت و لذا وضعیت ایران با کشور های همسایه نوعی دعوت به هویت اسلامی آن ها است، ایران بدنبال این است که یک اتحادیه بین کشورهای اسلامی مبتنی با فرهنگ اسلامی خودشان شکل بگیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه آمریکا بشدت مانع از این می شود که اتحادی در جهان اسلام شکل بگیرد، تصریح کرد: ملاک برخورد آن ها چیزی به اسم حقوق بشر یا مسئله سلاح هسته ای نیست، اینها بهانه است، آن ها با برخی از قدرت های سیاسی که بیگانه با فرهنگ خودشان هستند متحدانه عمل می کنند، حاضرند به آن ها قدرت هسته ای هم بدهند و عربستان بدنبال این مسئله است.