به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان استان کردستان ، علی باقر طاهری نیا، ظهر چهارشنبه ۸ اسفند ماه ۱۳۹۷ در مراسم یکصدمین سالگرد تاسیس تربیت معلم در ایران و هفتاد و سومین سال تاسیس آن در استان کردستان اظهار داشت: کردستان سرزمین فکر است و فرهنگ، سرزمینی که عالمان بزرگی را به مکتب اسلام تقدیم نموده است که آثار آنها برای جویندگان علم و دانش همواره تغذیه فکری مورد اعتمادی بوده است.
دکتر طاهری نیا افزود: پژوهشگران نسل های مختلف دانشگاهی را به سه نسل دانشگاه های آموزش محور، دانشگاه های پژوهش محور و در نهایت دانشگاه های کارآفرین تقسیم بندی می کنند.اما آنچه که با آموزه های دینی و تمدن بومی ما سازگارتر است نه دانشگاه آموزش محور است، نه دانشگاه پژوهش محور و نه دانشگاه کارآفرین بلکه فراتر از همه اینها دانشگاه حکمت بنیان است،دانشگاه حکمت بنیان دانشگاهی است که خطی بین عالم و آدم ترسیم کند و آدم بودن و انسان بودن را تعلیم دهد.
ایشان به تفاوت علم و حکمت اشاره کرد و گفت: علم نهری است که عالمان حول آن طواف می کنند، اما حکمت دریایی است که حکیمان در آن غواصی می کنند، پس عیار حکمت چندین برابر با علم متفاوت است و متقابلا حکیم بودن بسیار پرفضیلت تر از عالم است.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فرهنگیان کشور تصریح کرد: غرب اساس را بر تحقق و توسعه، ژاپن بر طراحی و توسعه، مالزی بر فناوری و توسعه گذاشته اند، اما جمهوری اسلامی ایران باید اساس را بر حکمت و توسعه بنیان بگذارد و فراتر از فناوری، تحقیق و طراحی باید به حکمت فکر کند.
دکتر طاهری نیا تصریح کرد: البته نباید فقط دانشگاه های ما حکمت بنیان باشند بلکه هم مدارس ما، هم دانشگاه ها و هم مملکت داری ما باید حکمت بنیان باشد.دانشگاهی حکمت بنیان است که جامعه نگری در سیاست گذاری، بلندنظری در برنامه ریزی، خردورزی در طراحی و انتقان در اجرا ( استواری در اجرا) داشته باشد.
وی تاکید کرد: دانشگاه فرهنگیان باید معلم تعالی یافته تربیت کند یعنی در کنار یاددادن آموزش و مهارت باید انسان بودن را نیز یاد دهد.
دکترطاهری نیا گفت: ۳۱ برنامه مشابه مراسم امروز در ۳۱ استان کشور برای تکریم از پیشکسوتان عرصه تعلیم و تربیت برگزار شده است و امروز در استان کردستان به عنوان ۳۱ امین و آخرین استان کشور این مراسم را برگزار می کنیم.پیش بینی شده است که مراسم ملی نکوداشت یکصدمین سال تاسیس تربیت معلم در ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت در تهران برگزار شود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: در این مراسم ملی مجموعه ۳۱ جلدی تاریخ تعلیم و تربیت کشور رونمایی می شود و همچنین برای اولین بار موزه اسناد و مفاخر تربیت معلم کشور افتتاح می شود.هدف اصلی ما از این مراسم این است که توجه جامعه را بیش از پیش به سمت تربیت معلم معطوف کنیم.