رئیس دانشگاه: تحصیل بیش از هزار دانشجوی استعداد درخشان در دانشگاه علامه طباطبائی/ حفظ استعدادهای درخشان بعد از فارغ التحصیلی ضروری است
گردهمایی مدیران دفاتر استعدادهای درخشان دانشگاه¬های سراسر کشور با حضور و سخنرانی دکتر شریعتی نیاسر، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکترحسن سلیمی رئیس دانشگاه، دکتر نعمت الهی معاون آموزشی دانشگاه و مدیران دفاتر استعداد درخشان ۶۰ دانشگاه سراسر کشور ۸ اسفندماه در محل سالن اجلاس کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر سلیمی رئیس دانشگاه در سخنانی با اشاره بهضرورت شناسایی و جذب استعدادهای درخشان در دانشگاهها بر اساس معیارها و استانداردهای علمی و پژوهشی، نگهداری و پرورش این استعدادها و نیز تشخیص شرایط بهرهمندی از جامعه از استعدادهای درخشان به بار نشسته را مورد تاکید قرارداد.
او با اشاره به قدمت ۶۰ ساله مدارس عالی و دانشکدههای دانشگاه علامه طباطبائی گفت: بهعنوان مسئول دانشگاهی با این مشخصات، این سوال در ذهنم متبادر می گردد، که چرا موضوعاتی که در سیستمهای آموزشی دیگر بهعنوان یک فرصت مطرح میشود در نظام آموزشی ما، پارادوکسیکال شده و تضادهایی را ایجاد مینماید. او در خصوص جذب استعدادهای درخشان از سوی دانشگاهها و مشکلات فراروی آن افزود: استعدادهای درخشان باید فرصتی برای بقای سیستم آموزشی کشور باشد، اما بنا بر برخی فرمالیسمهای غلط در کشور، متاسفانه در جذب و شناسایی این استعدادها دچار مشکل هستیم.
رئیس دانشگاه با تاکید بر ضرورت بازبینی در شرایط ارزیابی و شناسایی استعدادهای درخشان برای تحصیل در دانشگاهها گفت: چگونه میتوانیم استعدادهای درخشانی که در مسیرهای دیگری وجود دارند را شناسایی و پرورش دهیم و اگر ظرفیتهایی وجود دارند که در قالب نظامهای آزمونهای عادی، شناخته نمیشود را کشف و شناسایی نماییم . او با اشاره به مطالعهای دانشگاه علامه طباطبائی در این خصوص افزود: در این خصوص با سه چالش بزرگ در حوزه استعدادهای درخشان که رمز موفقیت این دانشگاه در آینده خواهد بود، مواجهیم. او اضافه کرد: چالش اول، ارزیابی و شناسایی این استعدادها است که ضروری است از فرمالیسم در این زمینه بگریزیم. او افزود: باید بررسی شود که چگونه میتوان به مکانیسمی رسید تا بتوانیم استعدادهای واقعی را یافته و جذب نماییم. چراکه ممکن است بر اساس فرمالیسم در جذب استعدادهای واقعی موفق نباشیم. او تاکید کرد: هر جا این کار را کردیم به نتیجه بسیار خوبی دست یافتیم.
دکتر سلیمی در بخش دیگری از سخنانش نگهداری و پرورش این استعدادها را نکته حائز اهمیتی دیگری برشمرد که باید به آن توجه جدی شود. او در این خصوص افزود: باید در مراکز آموزشی، پژوهشی و مهارت افزایی شرایطی را در ساختار نظام دانشگاه فراهم نمود که بتوان بیشترین بهره وری ممکن را داشت.
رئیس دانشگاه به وجود آوردن شرایط مناسب برای بهرهمندی جامعه از استعدادهای برتر بعد از فارغالتحصیلی را چالش سوم در این زمینه برشمرد و افزود: این موضوع به مکانیسمهایی نیاز دارد که به حمایت وزارت علوم محتاج است. دکتر سلیمی، ایجاد پژوهشکدهها و مراکز پژوهشی در دانشگاه علامه طباطبائی برای حفظ و نگهداشت این استعدادها را ضروری برشمرد و تصریح کرد: بیشتر از اینکه چگونه این استعدادها را شناسایی و پرورش دهیم باید به دنبال این باشیم که این ظرفیتها را چگونه حفظ نمائیم.
در ابتدای این نشست دکتر نادر نعمتالهی معاون آموزشی دانشگاه در سخنانی ضمن خیرمقدم به مهمانان شرکتکننده در این گردهمایی به معرفی وضعیت دانشگاه تخصصی علوم انسانی و اجتماعی کشور، دانشگاه علامه طباطبائی پرداخت. او در ادامه با اشاره به تاسیس دفتر استعدادهای درخشان در این دانشگاه از زمان ابلاغ از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال ۷۹ گفت: فعالیت این دفتر در ابتدا اندک بود، لکن از سال ۱۳۹۲ بهطور رسمی و با چارت سازمانی فعالیتهای زیادی در دانشگاه انجامشده است. او تعداد کل دانشجویان شاغل به تحصیل سهمیه استعداد درخشان در دانشگاه علامه طباطبائی را ۱۱۸۹ نفر اعلام کرد و افزود: جذب این تعداد دانشجو که بیشتر آنها نیز در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند، از تعداد ۱۲ هزار دانشجوی در نوبت روزانه، نشان از برنامهریزی و حمایت جدی این دانشگاه در خصوص جذب دانشجویان مستعد در این زمینه است.
لازم به ذکر است این نشست یکروزه با حضور مسئولان دفاتر استعداد درخشان از ۶۰ دانشگاه کشور و با بحث و بررسی پیرامون ۴ محور شامل ارائه گزارش بررسی نظرات در خصوص برگزاری اجلاس ۱۱ دیماه دانشگاههای برتر کشور، مسائل پیش رو و استمرار و ادامه کار دانشجویان جشنواره خوارزمی و المپیادهای علمی، ارائه الگوهای هدایت و حمایت دانشگاهها داخلی و خارجی و نیز ارائه گزارشی از اقدامات دانشگاه علامه طباطبائی در علوم انسانی در حوزه استعداد درخشان خواهد بود.