به گزارش روابط عمومی، در این جلسه که صبح امروز یکشنبه ۵ اسفند ۹۷، برگزار گردید، دکتر فاطمه فرضعلی، عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی و مولف کتاب «تحلیل مبانی آموزش داده های فراحسی»، با بیان این که این کتاب در سه فصل تدوین شده است ، گفت: در فصل اول به بیان کلیات پرداخته شده و در آن، مواردی از جمله تعریف مفاهیم و اصطلاحات مربوطه، تاریخچه علم فراروان شناسی، معیارهای ارزیابی نظریات علمی، برخی از آزمایش های فراروانشناختی و نقدهای جامعه علمی بر داده های فراروانی مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر فرضعلی با بیان این که آزمایش های فراروان شناختی بوجه زیادی می طلبد، گفت: با توجه به این که در اغلب موارد، این زمینه مطالعاتی جزء شبه علم محسوب گردیده، متاسفانه تاکنون بودجه قابل توجهی برای آزمایش های فراروانشناختی در نظر گرفته نشده است.
استاد دانشگاه فرهنگیان خراسان رضوی، با اشاره به این که فصل دوم کتاب مذکور به بررسی تطبیقی داده های فراروانی (از جهات امکانی و اثباتی) اختصاص یافته، اظهار داشت: در این فصل مطالعه تطبیقی میان عصب شناسی، فیزیک و عرفان صورت گرفته است.
وی با اشاره به کتاب «جهان های هولوگرافیک» تالیف مایکل تالبوت بیان کرد: در این کتاب دارای ارجاعات دانشگاهی معتبری است، مباحث مافیزیکی از دیدگاهی علمی مورد بررسی قرار گرفته است.
مولف کتاب «تحلیل مبانی آموزش داده های فراحسی» ادامه داد: در فصل سوم این کتاب شواهد و نمونه هایی از داده های فراروانی ارائه گردیده است.
وی از تله پاتی، تجربه های نزدیک به مرگ، ارتباط ذهنی دوقلوهای همسان و مکاشفات دانشمندان به عنوان برخی از این شواهد و نمونه ها نام برد.
دکتر فرضعلی با بیان این که ارائه فرضیه توسط دانشمندان علوم جدید، بعد متافیزیکی و فراروانی دارد، گفت: ساز و کار علوم با بعد فراحسی آغاز می شود و سپس با داده هایی معنادار می گردد.
وی با بیان این که کتاب «تحلیل مبانی داده های فراحسی» از ارجاعات دقیقی برخوردار است، دانشجویان را به مطالعه آن توصیه کرد و گفت: این کتاب برای خوانندگانش نوعی راهنما به شمار می رود و می تواند آنان را به منابع اصلی در زمینه مباحث فراحسی راهنمایی کند.
در ادامه، سیدکمال الدین حسینی، معاون آموزشی، پژوهشی و فرهنگی پردیس شهید بهشتی در سخنانی کوتاه، با بیان این که جامعه علمی ما به سخنرانی ها و برنامه های علمی کلان با تعداد زیادی جمعیت عادت کرده است، گفت: برنامه هایی مانند تازه های هفته نیز که در فضایی صمیمانه و با تعداد کمتری مخاطب برگزار می شود، از اثر بخشی خاص خود را دارد و می تواند بسیار تاثیرگذار باشد.
وی با تشکر از دکتر فرضعلی برای معرفی کتاب « تحلیل مبانی آموزش داده های فراحسی» خاطرنشان کرد: این کتاب از سوی دانشگاه فرهنگیان به عنوان کتاب برگزیده سال انتخاب شده است.
در پایان این جلسه از دکتر فاطمه فرضعلی، با اعطای لوح سپاس مدیر امور پردیس های خراسان رضوی تقدیر و قدردانی شد.