عمومی | دانشگاه علوم پزشکی تهران

مراسم عزاداری ایام فاطمیه ویژه دانشجویان اردو زبان پردیس بین‌الملل در مسجد دانشگاه برگزار شد

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، مراسم عزاداری ایام فاطمیه روز سه‌شنبه ۱۶ بهمن ۹۷ در مسجد دانشگاه تهران برگزار شد.
در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسوی، مسئول امور بین‌الملل ضمن خوشامدگویی به حضار، ذاکران و مداحان اهل‌بیت علیه‌السلام که از کشور پاکستان تشریف آوردند اظهار داشت: در بخش دانشجویان پردیس بین‌الملل هیئتی مخصوص پسران به نام هیئت محمد رسول‌الله و هیئتی مخصوص دختران به نام خدیجه کبرا سلام‌الله علیها تاسیس‌شده است که اغلب برنامه‌های این هیئت‌ها به زبان اردو است و برنامه‌های متنوع مذهبی و تفریحی را در طول سال برگزار می‌کنند که ازجمله این برنامه اعزام به کربلا و پیاده‌روی اربعین است.
در بخش دیگری از برنامه شاعران برجسته کشور پاکستان میر سجاد و میر تکلم به شعرخوانی پرداختند.
در ادامه برنامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین عیسی زاده، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن خیرمقدم به حضار، شاعران و ذاکران اهل‌بیت (علیهم‌السلام) اظهار داشت: امام صادق (علیه‌السلام) در روایتی شب قدر را شب حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها معرفی می‌کنند.
وی افزود: سوره شریفه قدر در عین کم بودن تعداد آیات، معارف رفیعی را در بردارد؛ اولین نکته در این سوره این است که قرآن در یک‌شب نازل‌شده است. علامه طباطبایی در این مورد می‌فرماید قرآن علاوه بر یک نزول تدریجی که طی ۲۳ سال بر پیامبر نازل شد، یک حقیقت باطنی نیز دارد که در یک‌شب بر وجود مبارکشان نازل شد و آن شب قدر است.
وی افزود: علامه طباطبایی می‌فرماید که بناتر آیه ۷۸ تا ۸۰ سوره واقعه، قرآن یک حقیقت باطنی و مطهری دارد که آن‌هایی که دارای طهارت نفس هستند بر اساس میزان طهارت خود به آن حقیقت باطنی دست میابند.
مسئول نهاد در ادامه گفت: یکی از راه‌های دسترسی به حقیقت باطنی قرآن درک شب قدر است و در این شب می‌توان راه صدساله را طی کرد.
وی همچنین با ذکر روایتی از امام صادق علیه‌السلام افزود: یکی دیگر از راه‌های دستیابی به حقیقت باطنی قرآن، درک واقعی حضرت زهرا سلام‌الله علیها است؛ چراکه بر اساس روایات و قرآن، اهل‌بیت علیه‌السلام و حضرت فاطمه سلام‌الله علیها توانستند در اوج طهارت قرار بگیرند و بنابراین خداوند حقیقت قرآن را در اختیار این بزرگواران قرارداد.
وی با اشاره به اینکه بنا به روایتی از امام صادق علیه‌السلام معرفت بر دو نوع ثابت و ظاهری است؛ اظهار داشت: معرفت ثابت معرفتی است بر اساس بصیرت، شناخت و تفکر و معرفت ظاهری معرفتی است که عمیق و دقیق و بر پایه بصیرت نیست؛ اگر معرفت از طریق شناخت اهل‌بیت علیه‌السلام و دقت درآیات و روایات به دست آید، معرفتی حقیقی است و ریشه بسیار محکمی دارد.
دانشیار مرکز قرآن، حدیث و طب دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه گفت: راه دیگر برای دست یافتن به حقیقت باطنی قرآن، بعد از شناخت حضرت زهرا سلام‌الله علیها، رفتن به سراغ کسانی است که به معرفت مذکور دست‌یافته‌اند که ازجمله این بزرگواران علامه طباطبایی و حضرت امام (ره) هستند.
وی در ادامه افزود: شخصیت حضرت زهرا سلام‌الله علیها فقط یک شخصیت معنوی نیست بلکه یک شخصیت جامع اجتماعی و الگوی فرهنگی نیز هست؛ بنابراین اگر این معرفت حقیقی بر اساس بصیرت را پیدا کنید به فضیلت باطنی ملکوت دست میازید و خداوند قدرت شفا را به شما اهدا خواهد کرد.
وی در پایان سخنان خود گفت: کسانی که به معرفت ظاهری دست پیدا می‌کنند کسانی هستند که اهل تفکر و بصیرت نیستند و دنباله‌روی اشخاص دیگر هستند و باوجود دریافت پاداش، هیچ‌گاه نمی‌توانند به جایگاه کسانی که از روی بصیرت و شناخت به معرفت رسیده‌اند دست یابند.
در ادامه مراسم مداح اهل‌بیت علیه‌السلام، آقای میرحسن میر به مدیحه‌سرایی پرداخت و عزاداران و مخلصان اهل‌بیت (علیهم‌السلام) به سینه‌زنی پرداختند.
توضیح اینکه در پایان مراسم، لوح تقدیر و هدایایی به‌رسم یادبود و تقدیر به میرحسن میر، میر تکلم و میر سجاد اهدا شد و پس‌ازآن دانشجویان میهمان سفره اطعام فاطمه زهرا سلام‌الله علیها شدند.

خبر: ابوالفضل علیزاده
عکس: رضا شریفی زاده