رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان، در این مراسم، با تبریک ایامالله دهه فجر انقلاب اسلامی ابراز امیدواری کرد که استادان دانشگاه تمامی تلاش خود را برای محقق شدن آرمانهای بزرگ انقلاب اسلامی که در قالب استقلال، آزادی و عدالت پایهریزی شده است به کار ببرند.
شناسایی ابرچالشهای منطقهای و ملی و ارائه ابرطرحها / انتخاب ۱۶ پروژه مشترک با سوئیس
دکتر سید محمود مدرس هاشمی به مرور بخش هایی از سیاستها، برنامهها و بررسی مسائل پژوهش و فناوری این دانشگاه پرداخت وگفت: دانشگاه صنعتی اصفهان برای دستیابی به مرجعیت علمی و فناوری در آسیا، فعالیت هایی همچون تقویت نظریهپردازی و نوآوری در مرزهای علم و دانش، حضور موثر در عرصههای بینالمللی، افزایش بهرهمندی از استادان، پژوهشگران و دانشجویان برجسته و کارآمد و همچنین تسهیل، تقویت و گسترش همکاریها و تعاملات دوسویه منطقهای، ملی و بینالمللی را دنبال می کند.
وی افزود: بررسی امکان پذیری ارتباط بینالمللی ساختارهای پژوهشی دانشگاه با مراکز یا شرکت های تحقیقاتی معتبر بینالمللی، راهاندازی مدرسه اشتغال، ثبت برند ویژه دانشگاه و توسعه رویدادهای کارآفرینی، شناسایی ابرچالش های منطقه ای و ملی و ارائه ابرطرحها، توسعه کتابخانه دیجیتال و همچنین جذب گرنت های بین المللی در زمینه فناوری و تامین تجهیزات آزمایشگاهی پژوهشی با توجه به استانداردهای روز دنیا از جمله اقدامات پیش بینی شده مرتبط با پژوهش و فناوری در این دانشگاه می باشد.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که در حال حاضر دانشجویان رشتههای مختلف این دانشگاه میتوانند با مباحث کارآفرینی آشنا شوند، ادامه داد: دانشجویان از این طریق با مسائل گوناگون این حوزه شامل موضوعات مالی، حقوقی، بیمه ای، تاسیس شرکت و فنون مذاکره آشنا شده و همگرایی مربوطه را دریافت می کنند.
وی با بیان اقدامات انجام شده در راستای تحقق اهداف کلان برنامه راهبردی دانشگاه؛ به تشکیل هفت کمیته اجرایی از جمله کمیته تحول در پژوهش و فناوری اشاره کرد و گفت: بازنگری و اصلاح برخی آئین نامه ها، تامین بخشی از تجهیزات پژوهشی مورد نیاز به مبلغ ۲۰ میلیارد تومان، تفاهم نامه با بنیاد امور نخبگان و صندوق حمایت از پژوهشگران جهت پسا دکتری، افزایش میزان پژوهانه اعضای هیئت علمی و برقراری دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی بخشی از اقدامات انجام شده در سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ در این زمینه بوده است.
مدرس هاشمی تشکیل گروه های صنعت محور، استقرار در شرکت شهرک های صنعتی و اتاق بازرگانی، مکانیزه نمودن بسیاری از روندهای حوزه، تاسیس مدیریت نوآوری و تجاری سازی فناوری، راه اندازی مرکز نوآوری دانشگاه با ظرفیت ۲۲ واحد فناور با همکاری معاونت علمی ریاست جمهور، تدوین، تصویب و ابلاغ آیین نامه فعالیت اعضای هیئت علمی در شرکت های دانش بنیان و جلب حمایت شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در مرکز نوآوری و مرکز رشد دانشگاه را از دیگر فعالیت ها بیان کرد.
وی در ادامه به بیان اقدامات انجام شده پژوهش و فناوری در قالب طرح تحول از سال گذشته تاکنون پرداخت و تصریح کرد: تدوین
آیین نامه
حمایت از سرآمدان دانشگاه در حوزههای پژوهشی، نوآوری و فناوری، تدوین
آیین نامه
حمایت از فعالیت های سرآمد دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری، حمایت از پارساهای با قابلیت تجاری سازی (
طرح پارساتک
)، استقرار نظام تعامل با شرکتهای دانشبنیان اعضای هیئت علمی و راه اندازی
مدرسه کارآفرینی (اشتغال)
از جمله این اقدامات است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان شناسایی ابرچالشهای منطقهای و ملی و ارائه ابرطرحها، تبدیل پژوهشکده فولاد به نوع سوم و تدوین و امضای برنامه پنج ساله این پژوهشکده به مبلغ ۱۱۰ میلیارد تومان را از دیگر اقدامات در این زمینه برشمرد و افزود: پژوهشکده آب و فاضلاب به عنوان اتاق فکر کمیته سازگاری با کم آبی استان فعال شده و پهنای باند دانشگاه نیز با رشد هفت و نیم برابری در ۴ سال گذشته به ۷۵۰
MBPS
افزایش پیدا کرده است.
مدرس هاشمی به فعالیت های انجام شده در مسیر تحول روابط بین الملل نیز اشاره کرد و گفت: ارتقاء دفتر همکاری های بین المللی به مدیریت روابط بین الملل زیر نظر ریاست دانشگاه، تبادل استاد و دانشجو با کشورهای مختلف بویژه سوئیس، ارتباط با سِرن به عنوان یکی از موسسات پژوهشی برجسته در دنیا و تلاش جهت عضویت در آن، ارتباط موثر با موسسات بین المللی معتبر مانند
ICRANET
،
ICTP
،
CAS
و اعزام ۵۳ نفر از اعضای هیئت علمی به فرصت مطالعاتی کوتاه مدت تابستانه از جمله این فعالیت ها می باشد.
وی به هماهنگی انتخاب ۱۶ پروژه مشترک با سوئیس از میان ۱۸۰ طرح و آغاز اجرای دو پروژه از دانشگاه صنعتی اصفهان اشاره کرد و افزود: محوریت استقرار ایستگاه تحقیقاتی اکولوژیک بیابانی با همکاری آکادمی علوم چین در دانشگاه و چهار نقطه دیگر کشور، اعزام ۲۴ نفر از دانشجویان به دوره کوتاه مدت (۳ماهه کارشناسی و ۶ ماهه ارشد) در کشور ایتالیا و تلاش جهت جذب گرنتهای بینالمللی در زمینه پژوهش و فناوری از طریق ساختارهای بینالمللی از دیگر اقدامات در مسیر تحول روابط بین الملل دانشگاه بوده است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با اعلام انتشار ۱۵۳۰ مقاله
ISI
در سال ۲۰۱۷ میلادی توسط محققان این دانشگاه، به رشد ارجاعات مقالات این دانشگاه اشاره کرد وگفت: خوشبختانه شاخص
h
(
h-Index
) کل دانشگاه در حال حاضر ۱۱۲ است و متوسط ارجاعات به هر مقاله دانشگاه نیز حدود ۱۰ ارجاع می باشد.
پژوهش های بنیادی، کاربردی، منجر به حل مسئله بر اساس دانش روز دنیا و یا بر اساس نوآوری، چهار رسالت دانشگاه
مدرس هاشمی، با ابراز خرسندی از کمترین تعداد مقالات نامعتبر این دانشگاه درکشور، بالاترین درصد رشد مقالات با کیفیت (
Q۱
) در کشور را نشان دهنده کیفیت پژوهش در این دانشگاه عنوان کرد و افزود: در سال ۱۳۹۷ تعداد ۱۲۹ قرارداد صنعتی با مبلغ ۲۶ میلیارد تومان منعقد شده است.
وی همچنین به دستاوردهای حوزه نوآوری و فناوری دانشگاه اشاره کرد و گفت: در یک سال و نیم اخیر ۴۰ رویداد کارآفرینی یک روزه و ۱۵ رویداد کارآفرینی طولانی برگزار شده و ۲۸ تیم فناور نیز پذیرش شده و۹۰۰ میلیون تومان نیز به عنوان گرنت فناوری هزینه شده است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان تعداد پایاننامههای حمایت شده طرح جوانه را ۲۵ پایان نامه به مبلغ ۱۳۰ میلیون تومان با همکاری شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان عنوان کرد و افزود: تعداد ۲۰ فناوری ثبت شده در کمیته مالکیت فکری داشته ایم و در سالهای ۹۳ تا ۹۵ مبلغ ۵۵۰ میلیون تومان به عنوان جایزه تجاریسازی فناوری پرداخت شده و مبلغ جایزه در حال بررسی سالهای ۹۴ تا ۹۶ نیز ۷۵۰ میلیون تومان می باشد.
وی با تاکید بر این که دانشگاه محل کشف حقیقت است، گفت: پژوهش های بنیادی، پژوهش های کاربردی، پژوهش های منجر به حل مسئله بر اساس دانش روز دنیا و پژوهش های منجر به حل مسئله بر اساس نوآوری، چهار رسالت دانشگاه در حوزه پژوهش محسوب می شوند.
مدرس هاشمی تلاش کم نظیر و از خودگذشتگی دانشگاهیان بویژه اعضای هیئت علمی را موجب وضعیت خوب پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان دانست و افزود: امروز کشور و دانشگاه روزهای سختی را پشت سر می گذارد که باید با درایت، تدبیر، همفکری، همدلی و همکاری این روزهای سخت را با کمترین خسارت پشت سر بگذاریم.
دستاوردهای ارزنده اعضای هیئت علمی به رغم مشکلات سخت اقتصادی
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این مراسم با عذرخواهی از اعضای هیئت علمی این دانشگاه به دلیل کمبودها و محدودیت ها در حوزه پژوهش مانند پژوهانه و فرصت مطالعاتی، شرایط دانشگاه در این زمینه را متاثر از شرایط سخت اقتصادی کشور عنوان کرد.
دکتر محمدجواد امیدی با تقدیر از تلاش اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، افزود: علیرغم تمام این مشکلات شاهد توانمندی ها و دستاورهای خوب پژوهشی در این دانشگاه هستیم.
وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته به منظور انتخاب پژوهشگران، فناوران و مدرسان برگزیده دانشگاه صنعتی اصفهان برای این جشنواره، تصریح کرد: سعی نمودیم تا حوزه های مختلف پژوهشی مانند انتشارات، فناوران، پژوهشکده ها و ... را در این دوره پوشش دهیم.
تاکید بر بهره گیری از دانشگاهیان در استانداری اصفهان/ سالانه ۷۰ میلیارد تومان صرف پایاننامهها در استان اصفهان میشود
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان نیز در این مراسم، چهلسالگی انقلاب اسلامی را فرصتی مناسب برای نقد و بررسی نقطه ضعف ها دانست وگفت: سوءمدیریت و ناکارآمدی مهمترین نقاط ضعف ما در طول این سال ها بوده است.
دکتر قاضی عسگر با ابراز خرسندی از تصمیم دانشگاه صنعتی اصفهان مبنی بر ایجاد گروه مدیریت و اقتصاد در دانشکده صنایع این دانشگاه، افزود: متاسفانه در کشور شاهد عدم استفاده از استراتژیستها و آیندهپژوهان در حوزههای مختلف بوده ایم و لازم است این آیندهپژوهان را شناسایی نموده و از آن ها استفاده کنیم.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از مشاوران خارجی در بخش های مختلف، توسعه بیبرنامه و بیرویه آموزش عالی در سالهای گذشته را یکی از مشکلات این حوزه عنوان کرد و گقت: سالانه ۷۰ میلیارد تومان صرف پایاننامهها در استان اصفهان میشود.
عضو هیئت علمی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان به ارایه گزارشی از فعالیت های استانداری پرداخت و گفت: خوشبختانه بودجههای پژوهشی یک درصد تجمیع شده است تا به چند پروژه پژوهشی شاخص که نتایج ملموسی به دنبال داشته باشد اختصاص یابد.
قاضی عسگر با تاکید بر این که دانشگاه باید نقش خود را در حل مسائل استان اصفهان مشخص نماید؛ موضوع آب را یکی از مهمترین اولویتهای حوزه کاری در استانداری اصفهان دانست و افزود: در حوزه فناوریهای نوین نیز فعالیتهای خوبی در حال انجام است و جمعآوری و تبدیل دیاکسید کربن به ترکیبات با ارزش نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به این که در صدد تولید درختهای مصنوعی برای جذب دیاکسید کربن و تبدیل به آب و اکسیژن هستیم، گفت: توسعه گردشگری و صنایع دستی، صادرات محصولات هنری، اشتغال و رفع موانع تولید، حذف بروکراسی و بررسی علمی سیستم برای مبارزه با فساد سیستماتیک اداری از جمله فعالیتهای استانداری اصفهان می باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان، با اعلام آمادگی استانداری مبنی بر پذیرش نقد و بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی استان، گفت: برای تحقق تمامی این موارد نیازمند همکاری دانشگاهیان هستیم.
در این آئین از پژوهشگران، فناوران و مدرسان برگزیده دانشگاه صنعتی اصفهان شامل، استادان نمونه کشوری، پژوهشگران و فناوران برتر استان، پژوهشگران و مدرسان برگزیده دانشگاه، استادان شاخص و برگزیده جشنواره های ملی، پژوهشکده های برگزیده، فعالان عرصه بین الملل، فناوران و کارآفرینان برگزیده، برگزیدگان حوزه نشر و دبیران همایش های برگزار شده طی ۵ سال گذشته تجلیل بعمل آمد.
گزارش تصویری