کارگاه تخصصی جرائم سایبری و اهمیت فضای مجازی در صبح روز دوم از دوره توان افزایی سرپرستان شبانه روزی جدید الانتصاب با حضور جناب سروان حسینی از پلیس فتای استان قم با هدف تعامل سازنده در سالم سازی فضای مجازی، ایجاد آرامش و توان افزایی سرپرستان شبانه روزی و دانشجومعلمان برگزار شد. در این کارگاه ضمن بیان وظایف پلیس فتا از جمله: تبادل اطلاعات، شناسایی عوامل فروش مواد مخدر در فضای مجازی، فروشندگان سلاح جنگی و شناسایی عوامل تخریب کننده و ... به نقش مهم مشارکت و تعامل دانشگاه با پلیس فتا اشاره شد. پلیس فتا با بیان اینکه نقش دانشگاه فرهنگیان در فرصت سازی و آگاهی رساندن به جوانان در استفاده سالم از فضای مجازی برجسته است بیان کرد: پازل آموزشی در بحث پیشگیری از جرائم سایبری بسیار مهم است.
همچنین در ادامه در خصوص نقش بسیار مهم و موثری پلیس فتا درجلوگیری از نفوذ فرهنگ غرب در بین افراد جامعه و اهمیت فضای مجازی مطالبی ارائه شد.
در این کارگاه پلیس فتا با تاکید بر بیانات ارزشمند مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بیان کرد: امروز با توجه به اهمیتی که مقام معظم رهبری به فضای مجازی می دهند ما باید به صورت فعال حضور پیدا کنیم و این حضور باید حضوری اثرگذار باشد چرا که "این فضا به اندازه انقلاب اسلامی اهمیت دارد".
در بخش دیگری از مباحث، به فواید فضای مجازی اشاره شد و گفته شد: می توان دربخش های مختلف از این تکنیک استفاده کرد اما باید آگاه بود این فضا از طریق جریاناتی سبب ایجاد جرائم سایبری می شود.
در این کارگاه به تهدیدات زیادی که امروزه جوانان در فضای مجازی با آنها روبرو هستند پرداخته شد و تاکید شد: دانشجویان و همکاران باید دقت داشته باشند با به اشتراک گذاشتن اطلاعات شخصی خود مثل عکس یا فیلم به صورت عمومی امکان دسترسی کاربران دیگر را مهیا می نمایند و چه بسا در بسیاری از موارد افراد مجرم نیز از این فرصت سوء استفاده کرده و اقدام به کلاهبرداری یا هتک حیثیت قربانی می نمایند
همچنین در ادامه به انگیزه های جرائم سایبری از جمله بحث مالی، ضد اخلاقی، انتقام جویی، کنجکاوی پرداخته شد و بیان شد: بالا بودن جرائم اقتصادی در فضای سایبری مشخص است چرا که ریشه بسیاری از جرائم کسب درآمد است و فضای سایبر با توجه به کم اطلاعی بسیاری از کاربران بهترین فضا برای انجام اعمال مجرمانه برای کسب درآمد می باشد که اصولا شاکی ها از این جرائم و سوء استفاده ها به دلایل شخصی و حفظ آبرو شکایت نمی کنند.
در ادامه کارگاه به نقش تروجان ها که در نگاه اول مانند یک نرم افزار مفید بنظر می رسند اما بطور ناگهانی وارد عملکرد تخریبی می شوند پرداخته شد و سپس در خصوص آشنایی با تروجان و انواع آن مطالبی بیان شد که می تواند در پیشگیری حملات نقش بسزایی داشته باشد
.
و در ادامه توصیه شد که دانشجویان به هیچ وجه اطلاعات شخصی به ویژه شماره حساب و کارت بانکی خود را در اختیار دیگران قرار ندهند، تا در دام مجرمان سایبری نیفتند و از عنوان برنامه های پرداخت بانکی که از طریق سامانه پرداختی در تلگرام و اینستاگرام وجود دارد استفاده نکنند. فروشگاه های اینترنتی معتبر را بشناسند و دقت نمایند.