معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، هدف از برگزاری این گردهمایی را بررسی مسائل و فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها عنوان کرد وگفت: مدیران و کارشناسان فرهنگی به صورت سالیانه در یکی از دانشگاههای کشور گرد هم می آیند و با ارائه تحلیلی از وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها، راهکارها و سیاستهای رونق بخشی بیشتر به فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشجویان را بررسی می نمایند.
دکتر غلامرضا غفاری با اشاره به نقش این گونه هم اندیشی ها برای فراهمسازی فضای مطلوبتر و مناسبتر جهت انجام فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در دانشگاهها، افزود: مطرح شدن تجربیات مدیران فرهنگی و ایجاد تعامل بیشتر در این زمینه میتواند زمینه مناسبتری را برای فعالیتهای آینده ایجاد نماید.
وی با تاکید بر اثرگذاری فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها در بدنه جامعه، تصریح کرد: بررسی مسائل ومشکلات معاونتهای فرهنگی و اجتماعی دانشگاهها و تشکلهای دانشجویی برای کاهش آسیبهای این حوزه، از جمله مهم ترین بخش های این گردهمایی است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری همچنین با بیان فعالیتهای چشمگیر دانشگاه صنعتی اصفهان در حوزههای مختلف علمی، پژوهشی و فرهنگی، به تاثیرگذاری این پروژهها در حل مسائل و مشکلات جامعه اشاره کرد و افزود: مجموعه فعالیتهای معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان و تشکلهای دانشجویی این دانشگاه بسیار چشمگیر و قابل تقدیر است.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این مراسم با تبریک ایامالله دهه فجر و فرا رسیدن چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، گفت: اگرچه آغاز کار این دانشگاه مربوط به زمان قبل از انقلاب است، اما مسیر رشد و پیشرفت دانشگاه صنعتی اصفهان در دوران پس از انقلاب طی شده است.
دکتر سیدمحمود مدرس هاشمی با اشاره به جایگاه ویژه دانشگاه صنعتی اصفهان در میان دانشگاههای برتر کشور، دانشگاههای منطقه و رتبهبندیهای بینالمللی، افزود: می توان این دانشگاه را مولود شایسته انقلاب اسلامی قلمداد کرد که با پایه گذاری بسیار خوب و برنامهریزی مناسب در طراحی اولیه، مسیر رشد، توسعه و پیشرفت را به خوبی دنبال نموده است.
وی با اشاره به چشمانداز دانشگاه صنعتی اصفهان در افق ۱۴۰۴، گفت: بر این اساس دانشگاه صنعتی اصفهان دانشگاهی است با فضای علمی و فرهنگی پویا و باکیفیت که باید سه ویژگی "مرجعیت علمی و فناوری در آسیا"، "سرآمد در تربیت دانشآموختگانی توانمند درتراز جهانی" و "اخلاقمدار و نقشآفرین در توسعه کشور و تاثیرگذارترین دانشگاه در منطقه پیرامونی خود" را داشته باشد.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر این که نگاه فرهنگی، به مفهوم فرهنگ خاص و فعالیتهای فوق برنامه نیست، افزود: نگاه فرهنگی یک نگاه عام و تاثیرگذار در همه شئون دانشگاه است.
مدرس هاشمی با انتقاد از پایه گذاری و تدوین آیین نامه های دانشگاهی بدون توجه به نگرشهای فرهنگی، به تاثیر این روال ها و آییننامهها در فعالیتهای فرهنگی آینده اشاره کرد و گفت: متاسفانه اساس تدوین آییننامه، عدم اعتماد به دانشجو بوده و هست و لازم است در حوزه فرهنگ به فعالیت های دانشجویی اعتماد بیشتری داشته باشیم.
وی، اعتمادسازی، وفای به عهد و تعهد کاری را از جمله مباحث مهمی عنوان کرد که در طرح تحول راهبردی دانشگاه صنعتی اصفهان دنبال می شود.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر این که روح آیین نامهها باید مبتنی بر فرهنگ باشد، تصریح کرد: تغییر نگرش سختترین کار در یک دانشگاه است و تغییر روال ها بسیار طول میکشد اما با ایستادگی و تلاش باید در این مسیر حرکت کرد.
مدرس هاشمی، با بیان این که دانشگاه صرفاً محل ارائه آموزش یک تخصص خاص برای دانشجویان نیست؛ دانشگاه را محل شکوفایی استعدادهای انسان دانست و افزود: اگر این نگرش را دنبال کنیم باید در بسیاری از روال ها بازنگری نماییم.
وی با اشاره به مشکلات مبانی تفکری و رفتارهای انسانی در جامعه؛ دانشگاههای کشور و نخبگان را از مهمترین متولیان مبانی تفکری و اخلاق در جامعه دانست و افزود: نیازمند این هستیم که با تلاش بسیار زیاد مبانی تمدن ایرانی اسلامی را محقق نماییم.
رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان با تاکید بر نقش پررنگ دانشگاههای کشور در این زمینه، بسترسازی و میدان دادن به تفکر، آزادی اندیشه و تضارب آرا برای پر کردن خلا تفکری در جامعه را وظیفه دانشگاه دانست و افزود: این دیدگاهی است که در چندسال گذشته در دانشگاه صنعتی اصفهان دنبال نموده ایم.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این آئین هدف از برگزاری این گردهمایی را به اشتراک گذاشتن تجربیات و مسائل گوناگون مدیران فرهنگی عنوان کرد وگفت: با توجه به نقش بسیار مهم مدیران فرهنگی در دانشگاهها، باید با ایجاد فضای گفتوگو و رقابت برای دانشجویان، ذوق، اندیشه و مهارت افراد را به میدان آورد و استعداد آن ها را شکوفا نمود.
دکتر سید مهران نحوی با تاکید بر این که اعتماد یک رکن اساسی در فعالیت های فرهنگی محسوب میشود، افزود: به میدان آمدن ذوق و هنر و اندیشه موجب اجتماعی سازی و استقبال از فضای اجتماعی، خواهد شد.
وی با بیان این که باید با حفظ کرامت افراد، آزادی، عدالت، گفتوگو و رسمیت دادن موجب به میدان آمدن اندیشه شویم، افزود: مجموعه این فعالیت ها باعث بهوجودآمدن سرمایه اجتماعی و اعتماد در دانشگاهها میشود.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان، وظیفه مدیران فرهنگی را به میدان آوردن این استعدادها دانست و تصریح کرد: نقش ما، ایجاد محیطی است که مخاطب با احساس کرامت، آزادی و عدالت بتواند فعالیت نماید.
گفتنی است: شصت و هفتمین گردهمایی سراسری مدیران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، با برنامه های جلسات سخنرانی، کارگاهها و نشستهای مشترک در ارتباط با موضوعاتی همچون دانشگاه اجتماعی، مسئولیتهای اجتماعی و سیاستگذاری فرهنگی در دانشگاه، به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان آغاز شده و تا فردا ادامه خواهد داشت.
گزارش تلویزیونی
گزارش ویدئویی
گزارش تصویری