مدیر مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی سبزوار گفت: ️همایش آموزشی مدیریت بحران در سوانح و حوادث غیر مترقبه
حضور مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی در سبزوار برگزار شد.
به گزارش وبدا / دکتر علی شریفان در گفتگو با خبرنگار وبدا اظهار کرد: همایش آموزشی مدیریت بحران در سوانح و حوادث غیر مترقبه با هدف با بالا بردن هماهنگی سازمانها و استفاده از توانمندی شهرستانهای مجاور هنگام بحران، باحضورمهندس شایان فر مدیر کل بحران استانداری ،فرمانداران و مسئولین شهرهای غرب خراسان رضوی،۷و۸ بهمن ماه سال جاری در سالن اجتماعات فرمانداری سبزوار برگزار شد.
وی با بیان اینکه مدیریت بحران در بخش های بهداشت و درمان، سلامت و درمان، اسکان و تغذیه اضطراری، امداد و نجات، امنیت و پشتیبانی از محور های اصلی این همایش بود،افزود: برگزاری کارگاههای تخصصی، انجام کارهای عملیاتی و همچنین سناریو برای مقابله با حوادث فرضی نیز از دیگر برنامه هایی بود که در حاشیه این همایش اجرا شد.
نقش موثر آموزش
در آمادگی دستگاه های اجرایی در هنگام بحران
معاون استاندار و فرماندار ویژه سبزوار در این همایش اظهار با اشاره به نقش آموزش در آمادگی دستگاه های اجرایی در هنگام بحران،اظهار داشت: برای مقابله با حوادث برای مواجه شدن با حوادث برابر آنچه در قانون و مجموعه قوانین مدیریت بحران تعریف شده باید در بروز حوادث باید آمادگی هایی داشته باشیم.
مهندس احمد برادران افزود: دستگاههای اجرایی باید با رویکرد پیشگیری تلاش کرده و اتفاقات وخسارات را در هنگام بحران به حداقل برسانند.
وی با بیان اینکه دستگاههای اجرایی باید همواره آمادگی مقابله با هر نوع بحرانی را داشته باشند،ادامه داد: دهیاران و شوراها بهترین پایگاهها مقابله با بحران در مراکز روستاها هستند که برگزاری دوره های آموزشی برای آنها ضروری است.
لزوم همکاری بین بخشی در سوانح و حوادث غیر مترقبه
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزواردر این همایش با تاکید برهمکاری بین بخشی دستگاه های اجرایی در سوانح و حوادث غیر مترقبه ،گفت: هرچه
میزان آمادگی دستگاههای اجرایی درزمان وقوع حوادث و سوانح بیشتر باشد هزینههای ناشی از بحران ها به حداقل می رسد.
دکتر علیرضا مسلم با بیان اینکه حدود ۳۰ درصد جمعیت جهان در بحرانهای طبیعی هستند که این بحرانها هزینه های زیادی را برای کشور ایجاد می کند،اضافه کرد: پیشگیری از سوانح و حوادث ،آمادگی ،بازسازی و بازتوانی مشارکت و همکاری کلیه
دستگاه ها و سازمان ها را می طلبد وبا مشارکت بین بخشی می توانیم نقش بهینه و موثری را دربحران ها ایفا نماییم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با توجه به بلا خیز بودن منطقه از ۵ سال پیش اقدامات موثری را انجام داده است،تصریح کرد:افزایش کمی و کیفی آمبولانسها، تنوع آمبولانسها با توجه به مناطق تحت پوشش،راه اندازی اورژانس هوایی، تحکیم سازه های بهداشتی درمانی، بهینه سازی ارتباطات بی سیم و از همه مهمتر آموزش پرسنل و توانمند سازی آنان از جمله اقدامات دانشگاه در حوزه مدیریت بحران به شمار می آید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سبزوار تاکید کرد:
برای تاثیر پذیری مانورهای مختلف
شهرستان باید تعداد مانورها، زمان و دستگاههای مرتبط
آن مشخص شوند تا افراد و کارکنان مهارتهای لازم را جهت عملکرد مناسب در سوانح و حوادث غیر مترقبه فرا گیرند.
گفتنی است؛همایش آموزشی مدیریت بحران در سوانح و حوادث غیر مترقبه با همکاری فرمانداری سبزوار با حضور مسئولان و کارکنان نهادهای مرتبط از جمله اورژانس، هلال احمر، آتش نشانی، آب و فاضلاب و دیگر نهادهای مرتبط از شهرستانهای سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب و داورزن برگزار شد.