کارشناس مسئول تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران از برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه سالم با محوریت کاهش مصرف قند، نمک و چربی در این بیمارستان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران؛ محبوبه کوهکن گفت: بیماری های غیرواگیر یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در کشور به شمار می روند به طوری که ۸۲درصد کل بار بیماری ها در ایران به بیماری های غیرواگیر اختصاص دارد
.
وی رشد زندگی شهرنشینی را باعث تغییر الگوی مرگ و میر از بیماری های واگیر به بیماری های غیر واگیر دانست و افزود: افزایش استرس های زندگی شهری،
کاهش فعالیت بدنی به دلیل تغییر الگوی زندگی و صنعتی شدن، افزایش چاقی به دلیل افزایش رفاه مردم، دسترسی بیشتر به غذا و از همه مهمتر تغییر الگوی مصرف مواد غذایی توسط مردم از علل ابتلا به بیماری های غیرواگیر است
.
کارشناس مسئول تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران تصریح کرد: یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است که بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع۲ و برخی از انواع سرطان ها است
.
وی ادامه داد: مطالعات انجام شده نشان داده است که با رعایت تغذیه مناسب تا ۸۰درصد
موارد دیابت، ۵۰درصد بیماری های قلبی عروقی و۴۰ تا ۳۰درصد سرطان ها قابل پیشگیری است
.
کارشناس مسئول تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران گفت: در گچساران ۴۰ درصد از خانوارها از نمکدان، سر سفره غذا استفاده می کنند و ۸۵ درصد
خانوارها مصرف بیش از نیاز نمک دارند و ۶۰ درصد مرگ های گچساران در سالهای اخیر متاثر از تغذیه نامناسب بوده است
.
کوهکن اذعان داشت: ۶۰درصد بزرگسالان استان مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند که یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماریهای غیرواگیر ترویج فرهنگ تغذیه سالم در سطح جامعه است
.
وی در پایان خاطر نشان کرد: در این پویش از طریق برگزاری جلسات گروهی، پخش تیزرهای آموزشی از طریق فضای مجازی، برگزاری جشنواره های غذایی در ادارات و مدارس، آموزش های لازم به منظور فرهنگ سازی تغذیه سالم و استفاده از مواد مغذی و کاهش مصرف قند و نمک و چربی داده می شود.
۵