دکتر خنیفر رییس دانشگاه فرهنگیان در دوره آموزشی معاونان توسعه منابع و امور دانشجویی در اردوگاه شهید باهنر تهران، ضمن تبریک ولادت حضرت زینب (س) و روز پرستار با اشاره به پیشینه تربیت معلم در ایران، گفت کشور ما از جهت آموزش، کشوری دارای تاریخ و تجربه است.
وی با اشاره به نظام آموزش عمومی ایران در میان ۲۰ نظام برتر دنیا، خاطر نشان کرد: این نشان می دهد که نظام آموزشی ما مجرب و قوی است.
رییس دانشگاه فرهنگیان با بیان اینکه برای تامین معلم مور نیاز کشور راهی به جز تربیت معلم نیست، خاطر نشان کرد: تامین خوراک، پوشاک امنیت و آموزش عمومی سه مطالبه اصلی مردم جهان است و برای تعلیم و تربیت که از مطالبات عمومی است ، نیاز به تربیت معلم داریم، پس دانشگاه فرهنگیان هرگز تعطیل شدنی نیست و در اوج تحریم ها و منازعات مختلف باید برقرار باشد.
وی شاهنامه هر نظام را تعلیم و تربیت و رستم آن را معلم دانست و بر پرورش شایسته آن تاکید کرد و گفت: دستگاه های دولتی و حاکمیتی و موسسات نوپدید پس از انقلاب نیروی مورد نیاز خود را از مراکز تربیت معلم تامین می کرند، حتی برای خلاء های سیاسی و تامین مدیران کشور تربیت معلم میدان دار بود.
دکتر خنیفر با تاکید بر جایگاه تربیت معلم و معلم در کشور های دنیا، اظهار کرد: در ژاپن پس از جنگ طی بیانیه ای ژاپنی ها اعلام کرد که ما در جنگ شکست خوردیم اما دوباره بر می خیزیم چون معلم داریم.
رییس دانشگاه فرهنگیان حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی را تاییدی بر دانشگاه فرهنگیان دانست و با اشاره به حمایت مجلس شورای اسلامی و دولت، گفت: همه ارکان نظام برحمایت از دانشگاه فرهنگیان اجماع دارند.
وی با اشاره به لزوم آموزش عمومی رودرروی و مدرسه ای، گفت: اکنون دانشگاه فرهنگیان در فضایی مطلوب قرار دارد و با توجه به نیاز به آموزش و پرورش به معلم و افزایش جذب دانشجو معلمان، این دانشگاه جان دوباره گرفته است.
دکتر خنیفر با اشاره به نامه امام علی (ع)، انصاف، نگرفتن و نپرداختن به امور غیر ضرور، پرهیز از خشونت، احترام به بیت المال، خدا ترس بودن، عذم سوء استفاده از قدرت، نظارت، حسابرسی و شفافیت را از وظایف توصیه شده آن حضرت به ماموران مالی برشمرد.
وی با اشاره به غنای کشور ایران، وجود ۱۰ طلای، زرد، سیاه(نفت)، قرمز(زعفران)، کثیف(زباله)، غیرمرئی(گاز)، طلای تاریخی (توریسم)، طبیعی(خاک)، سبز، طلای اعتقادی در کشور را از ویژگی های برجسته آن دانست و خاطر نشان کرد: عدم خودباوری، دگر شیفته بودن، قانون گریزی، عدم برنامه ریزی، نداشتن تعهد حرفه ای، عدم مسئولیت پذیری، نداشتن عشق به کار و میهن، نیاموختن خودکنترلی، ضعف کار تیمی و نظارت بر امور، احترام به قانونف اهمیت به اخلاق حرفه ای و عدم اولویت گذاری در کارها منجر شده است که با وجود چنین منابعی در مدیریت و مسائل مشکل داشته باشیم.
دکتر خنیفر: کشورها تنها با آموزش و کسب مهارت رشد و توسعه می یابند نه با فروش ذخایر طبیعی
رییس دانشگاه فرهنگیان در ادامه خاطر نشان کرد: هیچ کشوری با فروش منابع طبیعی رشد و توسعه نیافته است و تنها راه پیشرفت، آموزش همراه با مهارت آموزی است، آخرین فرصت ما برای توسعه توجه به نظام تعلیم و تربیت است.
وی
با تاکید بر اینکه نظام تعلیم و تربیت و دانشگاه فرهنگیان باید اولویت نخست و دغدغه ملی قرار گیرد، افزود: معلم به طور میانگین ۳۲ سال در نظام تعلیم و تربیت مانایی دارد و با تربیت نسل آینده به کشور خدمت می کند، پس امکانات باید در اختیار این دانشگاه باشد.
رییس دانشگاه فرهنگیان کارنمایی و گرانباری شغل، فقر مطالعه، فقر مهارت، گرایش به گروه های غیر رسمی منفعتی، تعلق به جایگاه ها، تخریب جانشین بعدی، عدم پذیرش خطاء، عدم شنود موثر، کتمان حقایق، قضاوت پیش رس، تساهل در بیت المال، جعل مستندات را از دیگر عوامل عدم موفقیت دانست و بر شفافیت حرفه ای بالا و بهره گیری از تجارب بین المللی برای پیشبرد اهداف تاکید کرد.
دکتر خنیفر با بیان اینکه در دانشگاه اولویت هم کیفیت است و هم کمیت، خاطر نشان کرد: خط مقدم دانشگاه رضایت دانشجویان و استادان، آموزش کیفی و ارتقاء کیفیت سراهای دانشجویی است.
وی افزایش کنترل مالی را برای سیستم مفید داست و گفت: معاونان مالی دانشگاه باید بر رصد کارپردازان، رصد مراکز خرید، رصد اعداد و ارقام، قیمت ها، بحث تخفیف ها، بازار شناسی، گزارش دهی، نظارت کافی داشته باشند.
رییس دانشگاه فرهنگیان با تاکید بر استفاده از ظرفیت های موجود و پنهان دانشگاه در بهسازی سراها و برگزاری مراسم ها، تصریح کرد: فضاهای دانشگاه برای استفاده دانشجومعلمان باید مورد بهره برداری قرار گیرد و در صورت نیاز دانشجویان از واگذاری آنها پرهیز شود.
وی بر نگهداری اموال، حفظ فضاها، پیشگیری از تخریب بناها، تاکید کرد و صرفه جویی در مصارف، جلوگیری از هدر رفت منابع انرژی، کنترل نامحسوس تمام ابعاد واحدها، تجمیع برخی نشست ها و مراسم ها، استفاده از ویدئوکنفرانس و وبینار را در راستای افزایش کاراریی و مصرف بهینه دانست.
دکتر خنیفر با اشاره به صادر شدن احکام دانشجومعلمان ورودی جدید پیش از پایان سال و اهتمام ویژه مدیریت و معاونت طرح و برنامه و توسعه منابع دانشگاه در ترمیم بودجه، اضافه کرد: در مدت ۱۰ ماه اخیر قریب به ۲۷۰ پرونده اعضای هیئت علمی تطبیق یافته و ۱۳۰۰ پایه ترفیع اعطاء شده است.
وی با اشاره به معرفی دانشگاه به جامعه و التفات ملی و نظر مثبت تمام جناح های سیاسی به دانشگاه فرهنگیان، ابراز امیدواری کرد: این دانشگاه، اولویت نخست و دانشگاه درجه اول کشور شود.
وی در پایان بر اهمیت کار فرهنگی و هنری در دانشگاه فرهنگیان تاکید و اظهار کرد: دانشجویان این دانشگاه به دلیل شبانه روزی بودن، زمان بسیاری برای کارفرهنگی پس از آموزش رسمی در اختیار دارند که برای ایجاد نشاط و شادابی و افزایش عزت نفس آنان باید از این فرصت بهره برد.