به گزارش روابط عمومی، سیزدهمین کنفرانس بین المللی حفاظت و اتوماسیون در سیستم های قدرت صبح امروز سه شنبه ۱۸ دی ماه با هدف رشد و توسعه دانش و فناوری در زمینه حفاظت و اتوماسیون شبکههای قدرت در دانشگاه صنعتی شریف افتتاح شد.

در آیین افتتاح این کنفرانس دکتر فتوحی رئیس دانشگاه در ابتدای صحبت های خود ضمن گرامی داشت یاد دکتر حسن عباسپور شهید صنعت برق کشور، به معرفی دانشگاه صنعتی شریف پرداخت.
وی گفت: دانشگاه صنعتی شریف در سال ۱۳۴۵ با ۴ دانشکده و ۴۰۴ دانشجو فعالیت خود را آغاز نموده و اکنون پس از گذشت ۵۲ سال دارای ۱۳ دانشکده و ۱۲هزار دانشجو می باشد که ۵۰ درصد از دانشجویان فعلی این دانشگاه در مقاطع تحصیلات تکمیلی مشغول به تحصیل هستند.
دکتر فتوحی یادآور شد؛ در این دانشگاه و پس از گذشت ۵۰ سال از تاسیس آن، شورای راهبردی و برنامهریزی ایجاد شده است و سرآمدی آموزش، سرآمدی پژوهش و فناوری و سرآمدی در اثربخشی اجتماعی سه راهبرد اساسی این شورا برای حرکت دانشگاه صنعتی شریف به سوی آینده قرار داده شده است.
رئیس دانشگاه خاطرنشان کرد؛ رد پای ۵۵ هزار دانش آموخته ی دانشگاه صنعتی شریف در اکثر صنایع مهم کشور دیده می شود و این افراد همواره توانسته اند منشا اثر باشند.
وی بر نقش دانشگاه صنعتی شریف در شکل دهی آموزش عالی تاکید کرد و افزود: ۲هزار تن از اعضای هیئت علمی دانشگاههای کشور حداقل یک مقطع تحصیلی خود را در دانشگاه صنعتی شریف گذرانده اند و ۴۰۰ تن از این افراد نیز سه مقطع تحصیلی خود را در دانشگاه صنعتی شریف سپری کرده اند که این نشان از اثرگذاری دانشگاه شریف بر آموزش عالی کشور دارد.
دکتر فتوحی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: ۴۰ درصد از اساتید دانشگاه صنعتی شریف درگیر پروژههای ارتباط با صنعت هستند که این آمار باید افزایش یابد و با ایده آل خود فاصله داریم.
رئیس دانشگاه در خصوص کنفرانس حفاظت و اتوماسیون در سیستم های قدرت گفت: صنعت برق یکی از معدود صنایعی است که بیشترین کنفرانس های تخصصی را برگزار می کند و موضوع این کنفرانس تخصصی هم یکی از موضوعات مهم صنعت برق است که جای کار زیادی دارد و با توجه به وضعیت تحریم ها و مشکلات اقتصادی کشور باید به استفاده از فناوری های جدید در مبحث حفاظت و اتوماسیون توجه ویژه ای شود.
وی در پایان اذعان داشت: آموزش هایی که در زمینه ی حفاظت و اتوماسیون داده می شود کافی نیست و لازم است تا با تعریف پایان نامه های مقاطع تحصیلات تکمیلی در این حوزه و تعامل بیشتر دانشگاه با صنعت، در جهت کاهش چالش های موجود گام بر داریم.

در ادامه ی این مراسم دکتر غفوری فرد رئیس انجمن مهندسین برق و الکترونیک کشور نیز در صحبت های خود به ارایه تاریخچه ی برگزاری این کنفرانس پرداخت.
وی یادآور شد؛ این کنفرانس از ادغام دو کنفرانس تخصصی حفاظت و کنترل سیستمهای قدرت و کنگره بین المللی اتوماسیون صنعت برق ایجاد گردیده است و تاکید آن در بخش کارگاهها برجنبه های آموزش های کاربردی و به روز و در بخش مقالات و سخنرانیها بر جنبههای کاربردی، راهبردی و توسعهای است که از سودمندی خاص برای صنعت برق کشور برخوردار باشند.

دکتر محمدعلی رنجبر رئیس سیزدهمین کنفرانس بین المللی حفاظت و اتوماسیون در سیستم های قدرت و استاد دانشکده ی مهندسی برق دانشگاه صنعتی شریف دیگر سخنران کلیدی این مراسم بود و در سخنرانی خود به بیان نکاتی در خصوص حفاظت و اتوماسیون در سیستم های قدرت پرداخت.

مهندس حائری معاون امور برق و انرژی وزارت نیرو نیز طی صحبت هایی به اهمیت حفاظت و اتوماسیون در صنعت برق پرداخت و در گزارش خود به مقایسه ی وضعیت صنعت برق کشور در سالهای ۱۳۵۷ و ۱۳۹۷ پرداخت.
وی گفت: در سال ۵۷ پیک بار ۳۴۸۶ مگاوات بوده که این رقم در سال ۹۷ به ۵۷۰۹۷ افزایش یافته است. همچنین تولید برق کشور در چهل سال پیش ۱۷۳۸۶ میلیون کیلووات بوده که میزان آن در حال حاضر به ۳۰۷۹۶۸ میلیون کیلو وات رسیده است.
معاون امور برق و انرژی وزارت نیرو در بخشی از صحبتهایش به مقایسه مصرف انرژی در ایران و سایر کشورها پرداخت و ابراز امیدواری کرد که با حمایت و کمک دانشگاهها و ارائه راهکاری های ارزشمند شاهد صرفه جویی و جلوگیری از اتلاف انرژی باشیم.
ایشان در ادامه بر نگاه ویژه ی دانشگاهها بر تفکر حفاظت و اتوماسیون تاکید کرد و به تشریح ویژگی های شبکه آینده برق با پیروی از چشم اندازهای تامین و مصرف انرژی جهان پرداخت.

دکتر فرخزاد مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران نیز به ارائه ی سخنرانی کلیدی خود با عنوان "حفاظت و اتوماسیون در سیستم های قدرت" پرداخت و گزارشی در خصوص وضعیت تراز فعلی صنعت برق کشور ارایه نمود.
شایان ذکر است؛ سیزدهمین کنفرانس بین المللی حفاظت و اتوماسیون در سیستم های قدرت از صبح امروز سه شنبه ۱۸ دی ماه آغاز به کار نموده و تا فردا ۱۹ دی ماه در دانشگاه صنعتی شریف ادامه خواهد داشت. همچنین در حاشیه ی این کنفرانس دو روزه نمایشگاه جانبی با حضور صنعتگران و متخصصین این حوزه دایر گردیده است.






