به گزارش روابط عمومی، موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف دو کتاب جدید با عناوین « اتصالات نامتجانس» و «حذف کربن دیاکسید با نگرش جذبی و غشایی» را منتشر کرد.

اتصالات نامتجانس
تالیف: دکتر امیرحسین کوکبی، دکتر محمود سرکاریخرمی
چاپ اول: ۱۳۹۷
دکتر امیرحسین کوکبی دانشآموخته اولین دوره دانشگاه صنعتی شریف است که در سال ۱۳۵۹ دکتری خود را از دانشگاه استراتکلاید انگلستان دریافت کرد. تجربه پنج دهه تدریس و پژوهش، راهنمایی بیش از دویست دانشجوی تحصیلات تکمیلی، ارائه کارگاههای آموزشی و مشاوره با صنایع مختلف کشور در مقالات پژوهشی و هشت جلد کتاب تالیفی ایشان منعکس شده است.
کتاب حاضر، آخرین اثر استاد است که به جایگاه و اهمیت قطعات چندجنسی در ایران و جهان میپردازد و پس از بیان اهمیت آنها در صنایع نفت و گاز، معادن، خودرو، تجهیزات نیروگاهی و دیگر صنایع، روشهای تولید اتصالات نامتجانس شامل فرایندهای جوشکاری ذوبی، جوشکاری حالت جامد، ریختهگری و روشهای مبتنی بر متالورژی پودر را معرفی و بررسی میکند. این کتاب علاوه بر اینکه جنبه درسی دارد برای پژوهشگران و مهندسان صنایع نیز قابل استفاده است. کتاب ۲۰۰ صفحه دارد.

حذف کربن دیاکسید با نگرش جذبی و غشایی
تالیف: دکتر حسین مولوی، دکتر اکبر شجاعی، دکتر سیدعباس موسوی
چاپ اول: ۱۳۹۷
در کتاب حاضر که شامل ۹ فصل است به بررسی پیشرفت های اخیر در زمینه حذف کربن دی اکسید به روش های جذبی و غشایی پرداخته شده است. در فصل اول آن مفاهیم اولیه و دلایل اهمیت توجه به محیط زیست بیان شده است. در فصل دوم فرایندهای جذبی و انواع مواد استفاده شده به این منظور بررسی شده است. به دلیل اهمیت چارچوب های فلز آلی در حذف کربن دی اکسید در فصل های سوم و چهارم به صورت مفصل به مفاهیم اولیه این مواد متخلخل و همچنین پیشرفت های اخیر در زمینه آنها پرداخته شده است. اگرچه فرایندهای غشایی در مقایسه با دیگر فرایندهای جداسازی از عمر کمتری برخوردار هستند، اما توانسته اند حجم قابل توجهی از تحقیقات و همچنین بازار جهانی را به خود اختصاص دهند، به همین دلیل در ۵ فصل باقیمانده به صورت مفصل به توضیح مفاهیم اولیه غشاء و فرایندهای غشایی پرداخته می شود. از آنجا که خواص مواد در ابعاد نانو به نحو شگرفی تغییر می کند، نانوفناوری پنجره ای جدید به دنیای علم باز کرده است، که محصول آن امکان ساخت مواد و تجهیزاتی با کارایی بالاتر را ایجاد می کند. به همین دلیل در هر بخش سعی شده است تا پیشرفت های اخیر ناشی از استفاده از نانو مواد به منظور بهبود روش های جداسازی بیان شود. کتاب ۳۵۶ صفحه دارد.